Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

kasia64 no kacha ja nie moge no przecież zapierdzielacie że aż aż ! no poprostu szok - ale to oczywiście bardzo mobilizuje :)

bardzo dziekuje za kciuki za fasole bo się przydadzą - niby jest dobrze ale strach o nią wciąż jest i troche przeraża.....

a wy gnajcie dalej bo pięknie wam to wychodzi!!!

No co TY? a ja mam wrażenie że stoimy w miejscu i nie mogę się doczekać malowania, układania podłóg itp....I zazdroszczę Wam tego porządku w Waszym domku :roll: :oops: Pozdrawiam i trzymam kciuki - jak zawsze :wink: :wink: :wink:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wiem co czujesz Kasiu :D Mnie tez tak raczki swierzbia jak ciebie :D Ale nawet u nas do niedawna bylo za wilgotno po gladziach :roll:

Osuszajcie wiec wszystko dobrze- bedie wam latwiej przy nastepnych etapach :D

A co do kafli- to faktycznie przy tem wzorze proste ulozenie tez mi sie bardziej podoba :wink:

Kasiu lande to plytki. A do czego beda?

One takie mazane sa, ale tez uklada ich sie w pelen sposob, tak jakby byl wzor, zobacz z tylu czy nie ma oznak, strzalek.., aby wedluk ich ukladac...wiem, bo u mnie w kuchni sa bardzo podobne.

U nas w wiatrolapie sa w karo, a w kuchni i lazienkach prosto i mi tez prosto bardziej sie podobalo. Pewnie zalezy jakie pltyki i jakie pomieszczenie. U nas male powierzchnie, wydawalo mi sie ze lepiej prosto... :roll: Wielkiego znaczenia chyba nie ma. :p

Zeljka jesteś WIELKA :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Obejrzałam dzisiaj kafelki, mają od spodu strzałki i wiemy juz jak układać.Dzięki Kochana za podpowiedżPozdrowionka :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Witam i o zdrowie pytam!!!

Dawno mnie na Forum nie było, a widzę, że strawię mnóstwo czasu na odrobienie zaległości w moich ulubionych dziennikach!!! Gratulki "w sprawie" Twoich postępów budowlanych ...

Pozdrawiam!!!

:D :D :D

Witaj,ostatnio Cię wspominałam i proszę :lol: odezwałeś się. Bardzo się ciesze i pozdrawiam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

No cóż, :( :cry: u nas niewiele nowego, właściwe to stara BIEDA... na razie, póki co, nie uprzedzajmy faktów!

P.S.:

W sekrecie - tylko nie mów nikomu ;) - w najbliższej przyszłości, sam, tymi oto "ręcami" zamierzam się zabrać za rozciąganie wody po domku, podłogówki i może jeszcze wykonam wylewki. Ale jakby co, to pssst... ;) :) :D

Mi też odobają sie bardziej kafelki prosto nie w karo... ale jak zrobiłe prosto w mieszkaniu to przyszedł teść i powiedział, że zrobiono u mnie źle kafle bo teraz robi się w karo.. :o

Mebelki pierwsza klasa... bardzo podobaja mi się.. 8)

PS

Już nie mogę się doczekac jak bedę miał wylewki u siebie.. :oops:

Kasiu, bardzo ładne kafle wybraliście :D . Gdzie je położycie ? :roll:

Ja też się zastanawiam jak ułożyć podłogi u siebie i jak na razie nie jestem zdecydowana. Chyba zrobię małą mieszankę - część kafli w caro, a część prosto (jakby taki "dywanik") :wink: .

Piękne te meble w salonie :D

A Waszego kominka już nie mogę się doczekać :wink:

Kasiu,

Ladnie coraz ładniej. Nie obraź się bo jak patrzę na Twoje fotki, to wyobrażam sobie, że to może już mój domek jest tak zaawansowany. Ale zaraz się uszczypnę i wracam do rzeczywistości. Powinnaś mnie zrugać za takie bezeceństwa. Nie myśl sobie, że nie probujemy Was gonić z tą robotą, napewno nie dogonimy nigdy, ale współzawodnictwo to dobra rzecz. Nie myśl sobie pierwsze rury od GWC już zakopane, to początek naszej wentylacji. A ten wzór płytek pokażę żonie może jej sie spodoba, choć u nas na poddaszu ma być na podłodze chyba drewno, podobnie jak w salonie. To płytki mogły by być w kuchni, przedpokoju, łazience na poddaszu, jeszcze o tym nie było czasu pogadać.

Ale BRAVOOO prace idą całą parą. Nie martw się, że nie dają Ci malować scian, jeszcze się namalujesz, bo jest tych metrów kwadratowych do pomalowania, ale to już będzie prawie ostatni szlif.

Mi też odobają sie bardziej kafelki prosto nie w karo... ale jak zrobiłe prosto w mieszkaniu to przyszedł teść i powiedział, że zrobiono u mnie źle kafle bo teraz robi się w karo.. :o

:lol: :lol: :lol:

Uwielbiam takie komentarze :wink: :lol:

A kaska i tak zrobi po swojemu- i bedzie miala piekne kafle :D

Grypfcu cieszę się że, działasz i czekam na kolejne wieści :wink: Nie zaniedbuj nas, prosze :p Trzymam kciuki za "psssssssttt" i za całą resztę.Pozdrawiam :wink:

Adriano kafle będą w kuchni i w przedpokoju i może w przedsionku. Wczoraj je dokładnie obejrzałam ( od spodu) jak radziła Zeljka i są strzałeczki i wypróbuję ułożyć zgodnie z nimi. Zobaczymy co wyjdzie :p Pozdrawiam cieplutko bo na dworze strasznie zimno :wink: :wink:

Zygmorku też tak miałam jak czytałam opisy innych forumowych domków, też po cichu myślałam że, to mój :lol: Ale ważne że, idziesz do przodu.Tak trzymaj a ja trzymam za Was kciuki i pozdrawiam :wink: :wink:

Kze ja już wyrosłam z cudzych uwag.Doszłam do wniosku że,nie to ładne co ładne ale to CO SIĘ KOMU PODOBA. :lol: Pozdrowionka i też czekam na Twoje wylewki :wink: :wink:

Iga masz rację będę miała ładne kafle bo SWOJE I UŁOŻONE NA SWÓJ SPOSÓB :lol: :lol: :lol: Pozdrowionka :wink: :wink:

Kasiu jak ulozysz zgodnie z strzalkami to pokaz jak wyszlo...

U nas w kuchni kazalam panu patrzec aby tak bylo, ale on i tak dwie plytki przekrecil, potem twierdzil, ze na tych dwoch strzalki pewnie byly nie tak jak trzeba. Nie wiem czy mowil prawde czy nie, ale pisze abys i tak patrzala na efekt, nie tylko na te strzalki.

Choc po wszystkim jak juz teraz patrze, to ten nasz glazurnik ma nie jedna wade... :-? i teraz nie wierze w pol tego co opowiadal... :roll:

Kasiu jak ulozysz zgodnie z strzalkami to pokaz jak wyszlo...

U nas w kuchni kazalam panu patrzec aby tak bylo, ale on i tak dwie plytki przekrecil, potem twierdzil, ze na tych dwoch strzalki pewnie byly nie tak jak trzeba. Nie wiem czy mowil prawde czy nie, ale pisze abys i tak patrzala na efekt, nie tylko na te strzalki.

Choc po wszystkim jak juz teraz patrze, to ten nasz glazurnik ma nie jedna wade... :-? i teraz nie wierze w pol tego co opowiadal... :roll:

OK Zeljko ułożę i pstryknę zdjątko :wink: Dzięki za podpowiedz :lol: :lol: :lol: Pozdrowionka Słoneczko :p :p :p :p :p

Kasiu bardzo fajne kafelki :) ja to bym chyba pomieszała troche w karo teochę prosto :o :roll:

Nio mebelki 1 klasa już widzę i czuje kawę na tarasie oraz wypieki :)

Jak zawsze trzymam kciukasy :)

Co do niecierpliwości to właśnie nadszedł ten etap budowy w którym niby coś się dzieje tylko jakoś efektów nie widać 8)

Kotarki oczywiście do usług :wink: :)