kasia64 13.03.2007 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Kasiu pieknie coraz piekniej A synuś jaki szczęśliwy Tak trzymać i do przodu Jak zawsze trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ho ho, Kasiu, ale się uwijacie Aż miło popatrzeć Zapodaj proszę instrukcję ocieplania - nas też to czeka - chcialibyśmy położyć chociaż jedną warstwę. Największy problem mam ze zrobieniem pająka ze sznurka - tak, zeby zachować dystans na szczelinę wentylacyjną (ma być 3 cm), między wełną a deskowaniem. Jak mam przymocować ten sznurek do krokwi? Zszywkami najlepiej? Czy takie zszywki dobrze trzymają? I jak to się robi? Zszywką przymocować sznurek i potem naciągnąć i przypiąć na drugiej krokwi?? Powiedz, ekspercie - bo to jest moja największa obawa, że kiepsko przymocuję i nie będzie wystarczająco naciągnięte.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 13.03.2007 19:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Ho ho, Kasiu, ale się uwijacie Aż miło popatrzeć Zapodaj proszę instrukcję ocieplania - nas też to czeka - chcialibyśmy położyć chociaż jedną warstwę. Największy problem mam ze zrobieniem pająka ze sznurka - tak, zeby zachować dystans na szczelinę wentylacyjną (ma być 3 cm), między wełną a deskowaniem. Jak mam przymocować ten sznurek do krokwi? Zszywkami najlepiej? Czy takie zszywki dobrze trzymają? I jak to się robi? Zszywką przymocować sznurek i potem naciągnąć i przypiąć na drugiej krokwi?? Powiedz, ekspercie - bo to jest moja największa obawa, że kiepsko przymocuję i nie będzie wystarczająco naciągnięte.... Dziewczynko - ocieplanie nie jest trudne tylko straaaaaasznie czasochłonne.Do pierwszej warstwy ocieplenia rysowałam kreski na krokwiach w odległości 3ocm od brzegu nabijałam gwoździe i rozciągnęlam sznurki,potem wełna i gwoździe i sznurek.Lepiej sznurek mocować pistoletem na zszywki tylko łapka boli Pozdrawiam i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 13.03.2007 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 No wiem, że czasochłonne, ale chyba nie mamy wyjścia - tak myślę, że może w wakacje byśmy to zrobili (teraz tylko pokój nad garażem). Ale jak nabijesz gwoździe, to ten sznurek owijasz dookoła gwoździa i łepek (gwożdzia) sznurek trzyma? Czy jak? Nie zsuwa się? Bo gwóźdź jest równolegle do wełny tak?, czyli patrząc z dołu to w bok od krokwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.03.2007 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Kasiu, gratuluję zakupu płytek. Zielony kolor uspakaja, więc łazieneczkę będziecie mieli typowo relaksującą Z wymyślaniem sposobu połączenia płytek i ew. "wzorów" jest chyba najgorzej, bo człowiekowi przychodzą naraz różne pomysły do głowy i trudno się zdecydować. Ja właśnie dlatego nie zamawiam jeszcze płytek do łazienek, bo nie wiem do końca jak je położę i jak połączę Widzę, że synek - "dziecko budowy" też buduje Pozdróweczka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 13.03.2007 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 no to wiosna w łazience całym rokiem . a co do wzorów to ja jestem zawsze po stronie jak najprostszych - najmniej wymyślnych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja też lubię prostotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.03.2007 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Adriano i Świerczu będą wzory ułożone bo na dekory brakuje A zielona łazienka chodziła po mnie już pół roku Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 14.03.2007 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja tam tez ukladam wzory z samych plytek- do dwoch gornych lazienek nie kupowalam zadnych dekorow. Wg mnie wyglada to nawet lepiej niz wzory z dekorami. Ciesza sie, ze ruszyliscie z robota i jak zawsze trzymam kciuki - za prace i majowa przeprowadzke. Kto wie - moze bedzie szansa, ze i ja w maju sie przeprowadze jak wykonawcy dopisza Faktycznie bedzie szal parapetowek - nie ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.03.2007 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 majowa przeprowadzka hmmm.... moja miała byś kwietniowa ale u mnie tempo ostatnio takie że chyba bedzie grudniowa... kacha ale trzymam kciuki za twoją majową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.03.2007 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja tam tez ukladam wzory z samych plytek- do dwoch gornych lazienek nie kupowalam zadnych dekorow. Wg mnie wyglada to nawet lepiej niz wzory z dekorami. Ciesza sie, ze ruszyliscie z robota i jak zawsze trzymam kciuki - za prace i majowa przeprowadzke. Kto wie - moze bedzie szansa, ze i ja w maju sie przeprowadze jak wykonawcy dopisza Faktycznie bedzie szal parapetowek - nie ma co Kochana, pocieszyłaś mnie dekory kosztują tyle co całe kafelki układamy w domu na podłodze kafle i zmieniamy układ dzięki za wsparcie Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kasiu, gratulacje!!! Wreszcie koniec z tą wełną Jestem pełna podziwu dla was - odwaliliście kawał dobrej roboty! Na zdjęciu może i zmęczona, ale chyba szczęśliwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.03.2007 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 majowa przeprowadzka hmmm.... moja miała byś kwietniowa ale u mnie tempo ostatnio takie że chyba bedzie grudniowa... kacha ale trzymam kciuki za twoją majową Inwestorze kochany - Miras ma urlop i tylko dlatego od rana do wieczora wojujemy.Od poniedziałku idzie do pracy i zwolnimy Trzymam za Was kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 14.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Ja tam tez ukladam wzory z samych plytek- do dwoch gornych lazienek nie kupowalam zadnych dekorow. Wg mnie wyglada to nawet lepiej niz wzory z dekorami. Ciesza sie, ze ruszyliscie z robota i jak zawsze trzymam kciuki - za prace i majowa przeprowadzke. Kto wie - moze bedzie szansa, ze i ja w maju sie przeprowadze jak wykonawcy dopisza Faktycznie bedzie szal parapetowek - nie ma co Kochana, pocieszyłaś mnie dekory kosztują tyle co całe kafelki układamy w domu na podłodze kafle i zmieniamy układ dzięki za wsparcie Pozdrawiam serdecznie Iga - ale mnie zaskoczyłaś z tą majową przeprowadzką Ale to byłoby super! Trzymam kciuki!!!! Kasiu, u mnie też nie będzie dekorów w dolnej łazience (bo nam się nie podobały). Kupiliśmy malutką mozaikę zamiast tego. Ale o kosztach już się żaliłam Straszne pieniądze. Moja koleżanka zrobiła sobie łazienkę w dużych (podłużnych) beżowych kaflach - takie same na podłodze i na ścianach - bez żadnych ozdób. Wygląda baaardzo elegancko. A niby kolor byle jaki i bez wyraźnych dodatków. Zresztą wasze kolory raczej nie są mdłe więc nie trzeba za bardzo kombinować, bo można przekombinować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.03.2007 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 Kasiu, gratulacje!!! Wreszcie koniec z tą wełną Jestem pełna podziwu dla was - odwaliliście kawał dobrej roboty! Na zdjęciu może i zmęczona, ale chyba szczęśliwa Dzięki To prawdziwa ulga zakończyć to ocieplanie a kafelki mam nadzieję że nie będą przekombinowane po ułożeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 14.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 BRAWO dla Was ! Kasiu, jak dobrze, że to już koniec !!! Teraz przydałoby się trochę wytchnienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 15.03.2007 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 BRAWO dla Was ! Kasiu, jak dobrze, że to już koniec !!! Teraz przydałoby się trochę wytchnienia . Przydałoby się deko wytchnienia ale Miras ma urlop i musimy się sprężyć bo potem zostaną tylko po południa i przedpołudnia a to mało czasu .A maj tuż,tuż Pozdrowionka i siły na ten końcowy etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 15.03.2007 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 http://img267.imageshack.us/img267/9333/20070314008iw3.jpg WOW!!!!! WOW!!!! !WOW!!!!! WOW!!!!! WOW!!!!! WOW!!!!!jak miło cię zobaczyć!!!!! zmęczona.... hmmm ale jaka szczęśliwa!!!!!! http://www.cosgan.de/images/midi/liebe/a060.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 15.03.2007 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 BRAWO dla Was ! Kasiu, jak dobrze, że to już koniec !!! Teraz przydałoby się trochę wytchnienia . Przydałoby się deko wytchnienia ale Miras ma urlop i musimy się sprężyć bo potem zostaną tylko po południa i przedpołudnia a to mało czasu .A maj tuż,tuż Pozdrowionka i siły na ten końcowy etap Oj! tak Kasiu, siły , siły i zdrówka potrzeba. A skoro Miras ma jeszcze kilka dni urlopu, to lepiej to wykorzystać - jak wróci do pracy - to sobie odpocznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 15.03.2007 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Kasiu Gratuluje zakończenia etapu ocieplenie Jestem pełna podziwu dla Waszej pracy Trzymam kciukasy za maj i resztę prac Ja tam zmęczenia nie widzę razcej szczęście i tę kawe na tarasie o dodatkach do kawy nie wspomne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts