Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ho ho, Kasiu, ale się uwijacie :o :D Aż miło popatrzeć :wink:

Zapodaj proszę instrukcję ocieplania - nas też to czeka - chcialibyśmy położyć chociaż jedną warstwę. Największy problem mam ze zrobieniem pająka ze sznurka - tak, zeby zachować dystans na szczelinę wentylacyjną (ma być 3 cm), między wełną a deskowaniem. Jak mam przymocować ten sznurek do krokwi? Zszywkami najlepiej? Czy takie zszywki dobrze trzymają? I jak to się robi? Zszywką przymocować sznurek i potem naciągnąć i przypiąć na drugiej krokwi?? Powiedz, ekspercie - bo to jest moja największa obawa, że kiepsko przymocuję i nie będzie wystarczająco naciągnięte....

Ho ho, Kasiu, ale się uwijacie :o :D Aż miło popatrzeć :wink:

Zapodaj proszę instrukcję ocieplania - nas też to czeka - chcialibyśmy położyć chociaż jedną warstwę. Największy problem mam ze zrobieniem pająka ze sznurka - tak, zeby zachować dystans na szczelinę wentylacyjną (ma być 3 cm), między wełną a deskowaniem. Jak mam przymocować ten sznurek do krokwi? Zszywkami najlepiej? Czy takie zszywki dobrze trzymają? I jak to się robi? Zszywką przymocować sznurek i potem naciągnąć i przypiąć na drugiej krokwi?? Powiedz, ekspercie - bo to jest moja największa obawa, że kiepsko przymocuję i nie będzie wystarczająco naciągnięte....

Dziewczynko - ocieplanie nie jest trudne tylko straaaaaasznie czasochłonne.Do pierwszej warstwy ocieplenia rysowałam kreski na krokwiach w odległości 3ocm od

brzegu nabijałam gwoździe i rozciągnęlam sznurki,potem wełna i gwoździe i sznurek.Lepiej sznurek mocować pistoletem na zszywki tylko łapka boli :oops: :roll: :wink: Pozdrawiam i powodzenia. :wink: :wink:

No wiem, że czasochłonne, ale chyba nie mamy wyjścia - tak myślę, że może w wakacje byśmy to zrobili (teraz tylko pokój nad garażem). Ale jak nabijesz gwoździe, to ten sznurek owijasz dookoła gwoździa i łepek (gwożdzia) sznurek trzyma? Czy jak? :roll: Nie zsuwa się? Bo gwóźdź jest równolegle do wełny tak?, czyli patrząc z dołu to w bok od krokwi?

Kasiu, gratuluję zakupu płytek. Zielony kolor uspakaja, więc łazieneczkę będziecie mieli typowo relaksującą :wink:

Z wymyślaniem sposobu połączenia płytek i ew. "wzorów" jest chyba najgorzej, bo człowiekowi przychodzą naraz różne pomysły do głowy i trudno się zdecydować.

Ja właśnie dlatego nie zamawiam jeszcze płytek do łazienek, bo nie wiem do końca jak je położę i jak połączę 8)

Widzę, że synek - "dziecko budowy" też buduje :wink: :D

Pozdróweczka !

Ja tam tez ukladam wzory z samych plytek- do dwoch gornych lazienek nie kupowalam zadnych dekorow. Wg mnie wyglada to nawet lepiej niz wzory z dekorami.

Ciesza sie, ze ruszyliscie z robota i jak zawsze trzymam kciuki - za prace i majowa przeprowadzke. Kto wie - moze bedzie szansa, ze i ja w maju sie przeprowadze jak wykonawcy dopisza :roll: Faktycznie bedzie szal parapetowek - nie ma co :lol:

Ja tam tez ukladam wzory z samych plytek- do dwoch gornych lazienek nie kupowalam zadnych dekorow. Wg mnie wyglada to nawet lepiej niz wzory z dekorami.

Ciesza sie, ze ruszyliscie z robota i jak zawsze trzymam kciuki - za prace i majowa przeprowadzke. Kto wie - moze bedzie szansa, ze i ja w maju sie przeprowadze jak wykonawcy dopisza :roll: Faktycznie bedzie szal parapetowek - nie ma co :lol:

Kochana, pocieszyłaś mnie :wink: dekory kosztują tyle co całe kafelki :roll: układamy w domu na podłodze kafle i zmieniamy układ :roll: :p dzięki za wsparcie :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie :wink: :wink: :wink:

majowa przeprowadzka hmmm.... moja miała byś kwietniowa ale u mnie tempo ostatnio takie że chyba bedzie grudniowa... :evil:

kacha ale trzymam kciuki za twoją majową ;)

Inwestorze kochany - Miras ma urlop i tylko dlatego od rana do wieczora wojujemy.Od poniedziałku idzie do pracy i zwolnimy :roll: :wink: Trzymam za Was

kciuki i pozdrawiam :wink: :wink: :wink:

Kochana, pocieszyłaś mnie :wink: dekory kosztują tyle co całe kafelki :roll: układamy w domu na podłodze kafle i zmieniamy układ :roll: :p dzięki za wsparcie :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam serdecznie :wink: :wink: :wink:

Iga - ale mnie zaskoczyłaś z tą majową przeprowadzką :o :D Ale to byłoby super! Trzymam kciuki!!!! 8)

Kasiu, u mnie też nie będzie dekorów w dolnej łazience (bo nam się nie podobały). Kupiliśmy malutką mozaikę zamiast tego. Ale o kosztach już się żaliłam :-? Straszne pieniądze.

Moja koleżanka zrobiła sobie łazienkę w dużych (podłużnych) beżowych kaflach - takie same na podłodze i na ścianach - bez żadnych ozdób. Wygląda baaardzo elegancko. A niby kolor byle jaki i bez wyraźnych dodatków. Zresztą wasze kolory raczej nie są mdłe więc nie trzeba za bardzo kombinować, bo można przekombinować :wink:

Kasiu, gratulacje!!! Wreszcie koniec z tą wełną :D Jestem pełna podziwu dla was - odwaliliście kawał dobrej roboty!

Na zdjęciu może i zmęczona, ale chyba szczęśliwa :wink:

Dzięki :oops: :wink: :wink: To prawdziwa ulga zakończyć to ocieplanie :roll: :wink: :wink: a kafelki mam nadzieję że nie będą przekombinowane po ułożeniu :roll: :lol:

BRAWO dla Was ! Kasiu, jak dobrze, że to już koniec !!! :D

Teraz przydałoby się trochę wytchnienia :wink: .

Przydałoby się deko wytchnienia :roll: :oops: ale Miras ma urlop i musimy się sprężyć :roll: :roll: :roll: bo potem zostaną tylko po południa i przedpołudnia a to mało czasu .A maj tuż,tuż :roll: :wink: :wink: :wink: Pozdrowionka i siły na ten końcowy etap :wink: :wink: :wink: :wink:

BRAWO dla Was ! Kasiu, jak dobrze, że to już koniec !!! :D

Teraz przydałoby się trochę wytchnienia :wink: .

Przydałoby się deko wytchnienia :roll: :oops: ale Miras ma urlop i musimy się sprężyć :roll: :roll: :roll: bo potem zostaną tylko po południa i przedpołudnia a to mało czasu .A maj tuż,tuż :roll: :wink: :wink: :wink: Pozdrowionka i siły na ten końcowy etap :wink: :wink: :wink: :wink:

Oj! tak Kasiu, siły , siły i zdrówka potrzeba.

A skoro Miras ma jeszcze kilka dni urlopu, to lepiej to wykorzystać - jak wróci do pracy - to sobie odpocznie :wink: