Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

Kasiu, u nas też niewesoło - przez opóźnienie w dostawie pompy ciepła będzie dobrze, jak wprowadzimy się z końcem maja :-? A przecież nic nie robimy sami, no i przeprowadzka będzie do wpół wykończonego domu :(

Ja jestem pod wielkim wrażeniem tego, co sami zrobiliście, naprawdę, to powala na kolana 8)

Kochana mnie ta robota też powala na kolana, tyle że dosłownie :roll:

Nie zdawałam sobie do końca sprawy jak cięzką pracą jest wykańczanie domu samemu :roll: Ale nic to .Byle do przodu a że powoli ,cóż inaczej się nie da :oops: Pozdrawiam i dziękuję za miłe słowa. Od razu mi lepiej i myślę że jednak damy radę :roll: :wink:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kasiu!

Dzisiaj pierwszy raz zagladnełam do Twojego dziennika,niestety nie przeczytałam go jeszcze całego,a zajrzałam do niego bo zaciekawił mnie tytuł , bo ja to tez romantyczka i to taka przez duże R :lol: ,a moja druga połowa to pełna rozwaga 8)

Wiesz bardzo podobają mi sie Wasze okna ,właśnie o takich myślę od dawna -białe z PCV ze szprosami ,powiedz mi , a raczej napisz :) jak duże sa Wasze.

...zastanawiam się nad dwuskrzydłowymi ,sama jeszcze nie wiem

Witaj Marzycielko :lol: :lol: :lol:

Czym było by życie bez marzeń to przecież one pozwalają wytyczać cele :oops: :lol: i motywują do ich realizacji :p :p :p

Co do okien to kuchnia 120x150,pokojowe 150x150,tarasowe 180x235

Pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia na drodze budowlanej :p :wink:

Jednoskrzydłowe lepiej doświetlają (naszym zdaniem) bo szpros zabiera mniej światła niż rama okna podwójna po środku w oknie dwuskrzydłowym :lol:

Taka moja krotka uwaga odnosnie okien- jesli zamierzacie czesto otwierac okno o wilkosci 150 x150 to koniecznie trzeba zrobic 2-skrzydlowe. Jest praktyczniejsze (wybrazcie sobie jak wam 1,5m skrzydlo wjezdza na pokoj :wink: ) a i rowniez bezpieczniejsze (ma wieksza sztywnosc- choc przy bialym pcv nie trzeba sie o to az tak bardzo martwic). Pisze bo wiem , ze niektorzy produceni juz nie produkuja okien 150 x 150 jako 1-skrzydlowe.

Kasiu- postepy sa. Jak macie juz pokoj przygotowany pod malowani i podlogi to postep jest duzy :wink:

No tak, przecież nie będzie się otwierało wszystkich okien :wink:

Kasiu, dobrze, że się nie stresujesz, tak trzymaj!

Powiem ci, ze na łopatki rozłożyły mnie twoje grządki!

:o Jak widzę, zbite sa z desek i w nich jest ziemia, tak? Rewelacja, może tez takie sobie na razie zrobię, tylko że u nas taki ugor, że wykopanie dołka graniczy z cudem :evil:

Trzymaj, się kochana!

Ja tam jak z oknami jest tez na razie nie wim. W bloku otwieralam male skrzydlo albo balkonowe. A taeraz mieszkam w miejscu, gdzie jest tylko opcja uchylenia okna :wink: Ale pamietam, ze MS naszych okien 150x150 w okleinie nie chcialo nam zrobic 1skrzydlowych :roll: Nie mialam wiec innej opcji.

Kasiu- jasne, ze zawsze chcialoby sie wieksze postepy miec- ja cie tu dobrze rozumiem :wink: ALe nauczylam sie cieszczyc malymi kroczkami i dzieki temu nie jestem zestresowana :wink:

Dzięki za odpowiedz!

Jak już mówiłam bardziej podobają mi się dwuskrzydłowe ,no ale wiadomo takie zabieraj nam widoczków ,a mnie także zależy na jak największym dostępie słoneczka.

Te Twoje grządeczki to całkiem fajne ,ja tez sadzę i sieje sobie jarzynki ,sprawia mi to ogromną radośc (plewienie juz mniej :D ,)