Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu,

rzodkieweczki i inne pyszności narobiły mi smaku ... chyba pójdę Twoim tropem i może uda mi się coś podobnego "wymęczyć" :wink: :D .

Twoja grządka robi wrażenie , że nie wspomnę już o postępach jakie są w Waszym domku :D . Tobie wydaje się, że tempo ślimacze, ale wcale tak nie jest (sama mam podobne odczucia co do swojej wykończeniówki 8) ).

Wy macie wspaniałe tempo, tym bardziej, że sami wykańczacie.

Dobrze , że się nie stresujesz i "wzięłaś sobie na luz" :wink: .

W końcu nadszedł czas na dopieszczanie swojego domku i to jest właśnie w tym wszystkim najpiękniejsze :D

Pozdróweczka !

• 2 weeks później...

Ja również należę do grona czytających twój dziennik :D

Widzę, że rozkładaliście instalację co bezpośrednio na chudziaku. Jestem na podobnym etapie, tzn. czekam na tynki i pod koniec maja zaczynamy instalację. Zastanawiam się, czy pod rurami nie powinna najpierw iść izolacja przeciwwilgociowa - papa lub folia. Jak to zrobiliście? Rozłożyliście folię na rurach?

Też zgadzam się z tobą, że gdzie się da to lepiej okna jednoskrzydłowe niż ze słupkiem - też tak mam :D

Pozdrawiam

Aha, świetny pomysł na grządki. W sobotę biorę się za pracę. Mam nadzieję, że jeszcze nie jest za późno.

Oj ta moja skleroza :D jeszcze jedno pytanie. Co dokładnie obejmuje cena za instalacje, którą podałaś w dzienniku?

Witaj Edybre :p :lol:

Dzieki za miłe słowa :oops: :lol:

Co do ceny instalacji c.o. to nasza cena obejmowała wszystkie materiały (rurki w osłonkach, grzejniki,piec bardzo skromny z pompą itp.) oraz robociznę. Folia i styropian była kładziona na instalacje a na to wylewki. Co do grządek to teraz chyba najlepsza pora na ich zakładanie - ja się trochę pospieszyłam i sałaty mi przemarzły. Życzę powodzenia w pracach , samych trafnych decyzji i serdecznie pozdrawiam :lol: :wink: :p

Kasiu,

rzodkieweczki i inne pyszności narobiły mi smaku ... chyba pójdę Twoim tropem i może uda mi się coś podobnego "wymęczyć" :wink: :D .

Twoja grządka robi wrażenie , że nie wspomnę już o postępach jakie są w Waszym domku :D . Tobie wydaje się, że tempo ślimacze, ale wcale tak nie jest (sama mam podobne odczucia co do swojej wykończeniówki 8) ).

Wy macie wspaniałe tempo, tym bardziej, że sami wykańczacie.

Dobrze , że się nie stresujesz i "wzięłaś sobie na luz" :wink: .

W końcu nadszedł czas na dopieszczanie swojego domku i to jest właśnie w tym wszystkim najpiękniejsze :D

Pozdróweczka !

Adrianko jak Ty mnie dobrze rozumiesz, jest ciężko ale byle do przodu. Finisz już blisko.Pozdrawiam i podziwiam Twoje piękne wnętrza :lol: :lol: :lol:

Już niedługo- pomyśl ile masz już za sobą. Ja jak mam doła (budowlanego) to zawsze tak sobie powtarzam. Patrzę na mój domek, na gładkie ściany i kaloryferki i juz mi lepiej. :p :p :p :p :p :p

Pomoże na pewno, tym bardziej, że dzielna i pracowita kobitka z Ciebie.

Tabalugo myślę sobie, myślę ile za nami ale chwilami to już nie działa i zmęcznie bierze górę :oops: :oops: :oops: No cóż finisz jest najbardziej męczący :roll: :roll: ale metę już widać :p Pozdrawiam :wink: :wink: :wink:

Taaak... "letko" nie jest :wink: , ale Kasiu, tak dużo już macie zrobione. Jeszcze chwila i już w domku. Dacie radę :wink:

Jabłoń rajska - wspaniałe drzewko na do nowego domku :wink:

No trochę już widać tej roboty, dzisiaj męczyłam narożnik w łazience i rozpoczęłam drugą ścianę a Miras wybielił do końca poddasze

Rajska jabłonka od Alfredków Oni nas pilnują aby nam humory dopisywały :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :p :p :p

Kasiu, piękna ta rajska jabłonka. Z pewnością przy Twojej miłości do roślin będzie wspaniale rosła odpłacając się prawdziwie rajskim kwieciem i owocem . A przy okazji - pozdrów ode mnie Alfredków :D

Widzę, że i w roli kafelkarza świetnie się sprawdzasz, zdolna "bestia" z Ciebie :wink: .Trzymam kciukasy za Wasze prace i Wasz domek.

Pozdróweczka :D

Hejże ha!

Kasiu - dom sprzedałem, działkę kupuję (ostatecznie) w poniedziałek(wtorek), dom z bali kupiony (czekam na info o przewozie do Gościcina - chyba to będzie tu taki pierwszy).

Tak, że wciągnąłem sie w wir budowania i mam "spuchniętą głowę".

Swoja drogą zapraszam do naszego ogródka po roślinki (odnóżki itp) - póki to jeszcze "nasz" ogródek.

Bo 01.06.2007 zdajemy klucze...