Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

PRZEPIS NA NOWY ROK!!!

Bierzemy dwanaście miesięcy

oczyszczamy je dokładnie

z goryczy, chciwości, małostkowości i lęku,

po czym rozkrajamy każdy miesiąc

na 30 lub 31 części tak, aby zapasu

wystarczyło dokładnie na cały rok.

Każdy dzień przyrządzamy osobno

z jednego kawałka pracy

i dwóch kawałków pogody i humoru.

Do tego dodajemy trzy duże łyżki

nagromadzonego optymizmu,

łyżeczkę tolerancji,

ziarenko ironii i odrobinę taktu.

Następnie całą masę polewamy dokładnie

dużą ilością miłości.

Gotową potrawę przyozdabiamy bukietem uprzejmości

i podajemy codziennie z radością

I filiżanką dobrej, orzeźwiającej herbatki.

Goraco pozdrawiam i wszystkiego naj, naj, najlepszego w nadchodzacym 2006 roku.

http://img505.imageshack.us/img505/6153/szampan39us.jpg

• 2 weeks później...
Joanna- ciągnie.mnie ciągnie.Swięta przeszły,Nowy Rok się zaczął to i człowiekowi w dulkach cosik gra i do działki ciągnie.Blaszany garaż czeka wiosny aby zawitać na działce.Niech ta zima już sobie idzie,w tym roku czekam wiosny.ABy do wiosny,aby do wiosny ,chyba piechotą będę szła(jak w piosence)-tam było lato i tego lata najbardziej mi brak jak kolorowych jarmarków,baloników na druciku(znowu z piosenki).Cosik mi piosenki biegają po głowie.Może to jakiś znak? :roll: :o :roll: :o

Takiego optymizmu i ciepła, radości i serdeczności w jednej osobie, to chyba nigdzie nie widziałem!!! :o :o :o :D Toż z Ciebie Anioł nie kobieta!!! :)

Mam nadzieję, że szybciutko zbudujesz swój wymarzony domek, bo przecież od tego są marzenia - żeby je realizować!!!

Trzymam kciuki, tylko przegoń już w końcu tą zimę, bo pora zacząć budowę ;)

Kotki kochane po takich komentarzach sama buzia mi się śmieje i nawet zima nie straszna,która niema wyjścia i tak musi odejść i tak.I_ska -w łazience na parterze w projekcie jest piec (chyba na gaz :oops: ) ale u nas piec będzie na węgiel i drewno w garażu(wydzielimy miejsce i postawimy ściankę) i to będzie jedyna zmiana w projekcie. :p

Co do tego anioła to trochę przesada-w domu moje chłopaki uważają, że mam diabła za skórą :evil: ,a przynajmniej mam rogi diabelskie i ostry język.Prawdą jest, że jestem przekorną optymistką i jak się zaprę to jak kozioł w kapuście,nie popuszczę.Życzę wszystkim tej zaciętości na placach budowy (lub boju) bo bez tego ciężko będzie stawiać nasze wymarzone mury. :roll: :p :lol:

8) 8) 8)

Jak to jednak dobrze co jakiś czas zjrzeć do papierów i coś zadziałac 8)

Cieszę sie , ze ruszyłaś trochę z energia 8)

Wiesz co tak pomyślałam sobie, ze mamy bardzo podobny układ pomieszczęn szczególnie kuchni i salonu na dole 8) Nie myśłałś nad likwidacją bocznego okna w kuchni :roll: :roll: bo ja się zastanawiam tylko twoja kuchnia ma 15 a moja niecałe 10 m :-?

pozdrówka 8)

Andrzejko -nie chcieliśmy żadnych zmian w projekcie,bo nas to przerażało.Życie wymusiło jedną-przeniesienie pieca z łazienki na parterze do garażu i tam wygospodarowanie miejsca na kotłownie.Co do okna to nie likwidujemy bo to strona południowa -a to światło i ciepło -niechcemy z tego rezygnować,bo teraz mamy ciemną kuchnię ,podzieloną na kuchnię bez okna i małą sypialnię dla Szymona z oknem. :roll:

Ja ten mój segregator codzień tulę do siebie, oglądam sobie, układam po nowemu - bardziej funkcjonalnie niby :wink: Ale nie ma już co zrobić na chwilę obecną :( Tylko czekać :( Więc czytam sobie mądrzejszych ode mnie, uczę się, wszystko skupulatnie sobie zapisuję, aby potem nie szukać.

PS. Krokodyl ponoć płacze jak gryzie i łyka bo ma gdzież blisko szczęki i gardła gruczoły łzawiące - czy jakoś tak :D