Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

Agamuza-dzięki za informację o krokodylu.I dzięki za czytanie moich przemyśleń :oops: :roll:

Ja już mam dwa segregatory:pierwszy z papierologią

drugi z projektem.

Ten drugi ciągle przewracam i oglądam na okrągło,niestety nie wpływa to oglądanie na mój poziom wiedzy budowlanej.Ale może jak obejrzę projekt setny lub tysięczny raz to błyśnie jakaś iskierka wiedzy,w którą będę chuchać i dmuchać i rozpalę ognisko.I stanę się babą budowniczą(nie mylić z Bobem) i będę dzielnie wojować o swój dom. :p

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witaj Kasiu Bardzo , ale to BARDZO się cieszę że się zabierasz do dzieła!!! Fajnie będzie Cię mieć blisko, bo fajna z Ciebie kobitka!!! Jeżeli tylko będę mogła w czymś pomóc to jestem do dyspozycji ( Np. dziś znalazlam faceta co mi "sprzęt" do CO. I wody, kanalizacji załatwia po cenach wykonawców, jest to dużo poniżej ceny ogólnie dostępnej )A co do elektryki to proponuję Ci , po tym tygodniu wystąpić o zapytanie pisemne. My, pomimo niedalekiej obecności stacji trafo ( ok. 200-300m) czekamy ok. roku na podłączenie ... :evil: Podobnież te 12 miesięcy to się coś projektuje?????????ROK????? :o :o

Więc od razu pytaj jak to wygląda jakbyś sama chciała projek wykonać ( może z sąsiadami)

To tak na dokładkę , abyś wczuła się w rolę inwestora....

Dzięki Alfredko za porady inwestorskie,to dobry pomysł z tym pismem.Chyba się zbiorę w sobie i coś do Energi wymodzę.Co czarno na białym to pewne :roll: (chyba).Twoje komplementy mnie zawstydzają :oops: a moje chłopaki pytają co mnie tak cieszy ?

Sami projektu podłączenia do prądu nie zaprojektujemy,bo w umowie zdaliśmy się na Enegę w Wejherowie w tej kwestii.W tej umowie też mamy wyznaczony czas 6-m-cy na podłączenie od dnia dokonania wpłaty.Swoje zrobiliśmy i zostało nam czekać.Mnie to nie będzie przeszkadzać w przypominaniu się w Enerdze a potrafię wiercić dziurę w brzuchu aż do skutku. :roll:

No...Myśmy umowę podpisali, a następnie wpłaciliśmy ( całość :evil: ) w czerwcu 2004 roku........A prądu jak nie ma- tak mie ma!!!!!Teraz jedna kobiecina sprawę podobnież załozyła to i może perspektywy są....I dlatego żałuję , oj bardzo żałuję żem na piśmie o czas wykonania nie poprosiła.. :cry: :cry:

O czym Ciebie informuję! Może to, ich zobliguje do działania!!I upierdliwość....Też ważny czynnik!!!!

Kasiu , ale będziecie mieli dojazd... taki bez błocka, kurzu i dziur :D Czyli będziesz mogła zrezygnować z kaloszy, aby dojść do swojego domku ? Ale fajnie ! :D

Też mi się marzy taka droga przy naszej działce. Ale na to u nas się nie zanosi :(

Czekam na fotki. Miłego dnia ! Pozdrawiam :p