Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Cześć Aga brak weny,rzeczywiście doskwiera.

A Szymek nasz najmłodszy pieszczoszek nie chodził do przedszkola i teraz musi swoje wychorować.Wiem o tym ale , bardzo źle znoszę choroby swoich dzieci.Wolałabym sama chorować ale tak się nie da. :-? Dzisiaj poszedł Szymek do zerówki i zobaczymy co dalej.Pozdrawiam i idę napalić w kominku bo coś chłodno w domku. :wink:

Zygmor dzięki za pocieszenie :D Pewnie w końcu się uda :D

Kasiu czy sprawdzałaś synkowi gardło? Moja mała do ukończenia około 8 lat 2 razy w roku regularnie chorowała. I okzało się, że to z powodu 3 migdała. Z decyzją o usunięciu chirurgicznym zaczekaliśmy i okazało się, że dobrze, bo migdałek sam gdzieś zniknął. Tak się podobno zdarza u większości dzieci. Może to właśnie on jest powodem tych chorób syna?

Kasiu nio więc wychodzi klosik mamusi :wink: :) ale Ty jako doświadczona mam dobrze o tym wiesz :)

Ja też nie znoszę jak dziewczyny chorują na szczęscie obecnie zdarza nam się to bardzo rzadko.

Ale jak młoda poszła do przedszkola (miała wtedy ponad 3 l i 4 m-ce) to pierwszy rok chorowała parwie co miesiąc, w kolejnych latach było coraz lepiej a teraz to już jest SUPER :)

Duzo zdrówka dla Szymka i trzymaj się już taki nasz mamuśkowy los :)

Cześć Aga

Można się wykończyć tymi chorobami :evil:

Porozmawiałam sobie z Panią Doktor w ośrodku, dzieci chorują bo rodzice prowadzą chore do przedszkoli i szkół i tam są wylęgarnie chorób a nie miejsca zabawy i nauki. Nie wiem czy rodzice potracili rozum i zamiast dziecko podkurować witaminami z kataru i początku kaszlu syropem w domu wolą w nie pchać antybiotyki i zatruwać niemówiąc o wycieku kasy z kieszeni. Brak mi słów ale dzielnie walczę i oprócz lekarstw stosuję cebulę,czosnek i miód. Nie damy się. Pozdrawiam. :wink:

Kasiu może to brutalne co napiszę, może ktoś się poczuje oburzony ale co mi tam - uwierz mi kochana że są rodzice którzy nie za bardzo się przejmują swoimi dziećmi :evil:

Ja miałam raz przypadek zaprowadziliśmy młodą do przedszkola rano jeszcze nic nie wskazywało na to że będzie chora, w przedszkolu po leżakowaniu dostała wysokiej temperatury - pani do nas nie zadzwoniła bo myślała że jesteśmy w pracy ja akurat nie miałam dyżuru, więc mogłam po nią pójśc spokojnie - ale miałam nerwa :evil: :evil: :evil: Powiedziałam co myslę i potem już jak z młodą sie coś działo zawsze był telefon z przedszkola.

Ale tu wyszło własnie że i tak nikt po dziecko wczesniej nie przyjdzie więc nie ma po co dzwonić :evil: :evil: :evil:

• 2 weeks później...

Zeljko mam się po "japońsku' czyli jako tako :roll: Szymon kaszle i kicha z małymi przerwami i nie mam kiedy nawet podać szczepionki uodparniającej.

Deszcze padają i błoto gliniaste po łydki ale trzymamy się. W domu żadnych zmian bo z finansami krucho ale w kominku ogień płonie i grzane winko też jest co poprawia zdecydowanie samopoczucie wieczorami :p Pozdrawiam serdecznie i zapytam, przy okazji, kiedy przeprowadzka? :p

Witaj Brazo

Szymon ma małe migdały ale mamy zamiar zrobić mu wymaz z gardła i z nosa bo może to jakieś wstrętne bakterie :roll:

Pożyjemy i zobaczymy. Zrobiłam mu syrop z cebuli, czosnku i miodu i podaję już trzeci tydzień ( 1 mała cebula, 4-5 ząbków czosnku drobno posiekane i dwie stołowe łyżki miodu po 24 h do lodówki i porcja starcza na tydzień) po 1 łyżeczce od herbaty z filiżanką kubusia. Mam nadzieję że to go wzmocni. Pogoda jest kijowa a on nie przyzwyczajony bo do przedszkola nie chodził.

Pozdrawiam i dzięki za troskę. :wink: