Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

KOCHANI!!!

Aga J.G-dzięki za życzliwość ,jak ktoś za dużo myśli to jest szansa że przekombinuje.Chyba mi się to przytrafiło.

AdaśP-gratuluje drugiej córy,my mamy trzech synów,więc jeszcze jedna córa i będzie remis.Co do kredytu,to wszyscy tak budują.My jak sprzedamy swoje mieszkanie to postawimy dom,a na resztę czyli najdroższe wykończenie też wezmiemy kredyt.Powodzenia.

Czasmi fajnie byc takim głuptaskiem :wink: :) :oops: Rozważać zawsze trzeba, ale jak sie juz podejmie decyzje to tzreba się jej trzymać :)

Ile wieczrów nocy spędzilismy nad rozważeniem tego czy się budowac czy nie jak to będzie czy damy radę ???

Ale w końcu wyszło że damy i co jakos dajemy domek rośnie, chociaż byli i są tacy co do dzisiaj nie mogą uwierzyc że idzie do przodu 8)

Rodziną , znajomymi sięnie przejmuj... Ja wiem że to jest niełatwe,ale Twoje życie Twoje wybory!!! Tylko Wy będziecie ponosić konsekwencje swoich decyzji!!1 A życie jest zbyt krótkie aby marzenia leżały odłogiem!!!

BUDUJ SIĘ KOBIETO[/b Mój pragmatyczny mąż budowę ( początkowo) traktował jako inwestycję ja jak kolejnego członka rodziny!!! Wyszło nam ( podstawowej komórce ) tylko na dobre!!! :D :D Przynajmniej do tej pory tak jest i tak ma pozostać... Więc nie marudź tylko do dzieła!!!

A siętak brzydko zapytam:

Dlaczego na wiosnę?

Na wiosnę można zaczynać od Stanu Zero. Zabezpieczać go za bardzo nie trzeba. A co miesiąc do przodu, to miesiąc do przodu. Piaseczek między ścianami fundamentowymi się sam zagęści.

Przecież fundamentów nie zmieniacie, a mediów za bardzo do tego stanu nie potrzeba. Trochę prądu do betoniarki i wody może być z beczki.

Bardzo ładna działka. Dom też. Pani projektantka z Gdańska ma chyba wszystkie projekty rozsądne i ładne. My tez chcieliśmy jeden z jej projektów ale wymagał nie mało adaptacji. niestety bardzo źle nam się współpracowało z Panią architekt i w końcu zrezygnowaliśmy.

Kosztowało nas to 2 miesiące opóźnienia w załatwianiu wszystkich spraw ale na szczęście się wyrobiliśmy.

Wam życzę wszystkiego dobrego i od wiosny pełna para naprzód po swoje marzenia... :wink:

Zelijka-szkoda że nie dogadaliście się z panią architekt,ja z nią rozmawiałam telefonicznie i była bardzo miła,powiedziała gdzie w trójmieście są nasze domki ,dzięki temu mogliśmy je obejrzeć na żywo,chociaż ich zmiany bardzo nas rozczarowały.Ale przynajmniej mamy ogólne pojęcie jakie są wysokie itp. :p

To musi być fajnie móc obejrzeć swój dom już wybudowany przez kogoś. Też bym tak chciała. A żeby tu jeszcze zapytać jaki jest w użytkowaniu? Ale nie ma tak lekko. Co nieco trzeba samemu sprawdzić, nie? I tak dobrze, że jest to Forum i dużo rzeczy można podpatrzeć i się nauczyć... :wink: