Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu nie ma znaczenia jaki to będzie dom bo to będzie wasz dom 8)

Jeżeli ten będzie tańszy to budujcie ten, a myślę, ze parterówka na pewno jest tańsza w budowie 8)

Też jest sympatyczny 8)

Trzymam kciukiza wasze decyzje oby były dobre dla was 8)

Dobry uszku nasz i podtrzymywaczko na duchu tyle innym dajesz swego dobrego serducha a samam masz przeciez tez tyle swoich problemów i wahań i dylematów :-?

Wielka bużka i powodzenia w wyborze i jeszcze wielkiego wora pieniędzy wam życze :p :roll: :roll: :wink: :wink: 8)

Andrzejko nikogo z nas nie omijają życiowe zawirowania.Ale nie możemy się poddawać NIGDY W ŻYCIU.Wierzę że wybudujemy dom jest to moje życiowe marzenie.A z tego co się dzieje w naszym życiu musimy wyciągnąć naukę,nic nie jest nam dane na zawsze,na stałe.Trzeba cały czas zabiegać o to na czym na prawdę nam zależy i czasami walczyć,jeżeli zajdzie taka potrzeba.Dzięki za serdeczne słowa - pomagają one w naszych duchowych rozterkach.Buziaki.http://img101.imageshack.us/img101/66/idholeasgftkds96xt.jpg

KasiuNad zmianą projektu to Ty się zastanów???? Masz warunki zabudowy? , może jest plan zagospodarowania?? Mówię z doświadczenia!! Własnego, trochę kosztownego...U nas był plan w którym stało jak byk...Kąt nachlenia dachu min.30 stopni max50 stopni....I wten sposób parter byłby z doś drogą niewykorzystaną powierzchnią. Dlatego też zdecydowaliśmy się na strop betonowy ( troszkę więcej kasy, niestety) i poddasze zaadaptować na powieszchnię mieszkalną....Przy takich warunkach parter nie będzie tańszą inwestycją_Połać dachu jest doś drogim elementem budowy...A i ławy przy parterówce nie należą do najtańszych...Ilość kominów też znacząco wpływa na gotówkę!! A te "cholery" na projektach w katalogach nie zawsze pokazują wszystko!! Wiem bo miałm obsesję kominową!!( U nas są cztery) Na zdjątku, wizualizacji wystaje jeden, a na rzutach widać np.trzy :cry: Wentylacja, kominek, CO....

Ale póki masz czas "bij" się z myślami :wink:

Alfredko nic innego ostatnio nie robię tylko biję się z myślami.Warunki zabudowy mam i wiem czego muszę się trzymać.

Moje plany coś mi nie wychodzą.Muszę po prostu zgodnie z charakterem iść na żywioł - tylko tak mi się udaje coś zwojować z życiem. :-? :roll:

A gdzie tu miejsce na cierpliwość?? :oops: :roll:

Jedni potrzebują czasu i cierpliwości, a inni nałeb, na szyję! :wink: Nieistotne jaką taktykę obierzesz, ważne są wyniki!! Jeżeli żywioł , to IDŹ NA CAŁOŚĆ!! Ja wierzę w Ciebie, Twoje decyzje, i jestem pewna że dojdziesz do celu!!Dobrym ludziom, dobre gwiazdy sprzyjają! :lol: I chociaż czasami, lekko zamglone, odległe, wydają się być nieosiągalne, to przychodzi taki czas że wszystko w jest zasięgu oka, ręki.....

Kasiu64,

Przeczytałem o Twoich problemach, szczególnie z elektryką, nie daj się, walcz o swoje, musisz to załatwić pozytywnie dla Was.

Będę zaglądał tu częściej,

Trzymajcie się.

Pozdrawiamy Was w związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi.

http://kas.felinity.net/images/reflections2560x1600.jpg

Jakie jajo :o :roll:

Kasiu ja też zawsze na żywioł jak widać efekty są :)

Nawet jak sobie z mężem obiecamy że teraz to już spokojnie, trzeba złapać oddech to jakoś nie za długo trzyma się nas to postanowienie :)

Nawet teraz nowe pomysły latają nam po główkach :)

Boje bojami a Święta tuż,tuż.Upiekłam już baranka i zajączka jak je sobie ustawię i udekoruję to wkleję do dziennika.

Kochani jesteście wszyscy,dzięki za serdeczne słowa.Nawet nie zdajecie sobie sprawy z mocy tych słów,tak gdzieś w środeczku robi się cieplej i chociaż jesteście daleko to jednak blisko

http://img119.imageshack.us/img119/6572/ebasket219pu.gif

Zygmorku dzięki za wspaniałe jajka :p :p :p