Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wg mnie podałaś linki do 2 projektów, które może być trudno porówhnać. Czemu? Jeden ma garaż, drugi nie. Poza tym jeden ma 117mkw, drugi 151mkw. To wbrew pozorom jest różnica...

A tak to bardziej podoba mi się Wiktoria, bo

- ma większy i ładniejszy salon

- możliwość zrobienia schodów dwubiegowych zamiast zabiegowych

- pokoje w drugim projekcie są ok.8mkw. Taka wielkośc pokoi kojarzy mi się bardziej z blokiem niż z domkiem.

Ale za to Wiktoria będzie chyba droższa w budowie... :(

kze ach te kompromisy - w tej chwili 2 chłopcy mają pokój 10,5 m2 a trzeci 5 latek pokoik wydzielony z kuchni z oknem ok.4,5m2 i tak wszyscy się pchają i spędzają większość czasu u nas w pokoju 20m2 - więc nawet pokój o pow.8m2(o wys.190cm) bo dochodzą jeszcze skosy ,jest lepszy niż te co są.Na razie losy się ważą i nic nie napiszę o naszych planach.Pod uwagę bierzemy te dwa ostatnie projekty - czas pokaże co będzie.Ważne by razem iść do przodu i widzieć przed sobą jasno wytyczony cel. :oops: :p

kze ach te kompromisy - w tej chwili 2 chłopcy mają pokój 10,5 m2 a trzeci 5 latek pokoik wydzielony z kuchni z oknem ok.4,5m2 i tak wszyscy się pchają i spędzają większość czasu u nas w pokoju 20m2 - więc nawet pokój o pow.8m2(o wys.190cm) bo dochodzą jeszcze skosy ,jest lepszy niż te co są.Na razie losy się ważą i nic nie napiszę o naszych planach.Pod uwagę bierzemy te dwa ostatnie projekty - czas pokaże co będzie.Ważne by razem iść do przodu i widzieć przed sobą jasno wytyczony cel. :oops: :p

Ja zaczną przychodzic dzewczyny do Twoich chłopców to te pokoje przydadzą sie... :wink:

Kasiu,

na pewno uzbieracie. Musi się udać. A tymczasem zbierajcie doświadczenia innych.

Duża zaleta wolnego budowania jest taka, że trwa dłużej i smakuje lepiej.

Ja już się zastanawiam, co będę robił jak się wprowadzimy.

Acha wiem, będę spłacał kredyt.

Dla pocieszenia fotka (gadżet ze Szkalskiej już trochę w nim mamy)

http://kborycka.photosite.com/~photos/tn/46_348.ts1145559060105.jpg

Dawno nie zaglądałem do Twojego dzenniczka i tu niespodzianka.

Może to Was uskrzydli.

U nas jak czytałaś adaptacja...

My przyjęliśmy taką filozofię Kasiu, budujemy dom z projektu drewnianego, zmieniamy tylko ściany zewnętrzne na murowane, a reszta w drewnie. Wydaje nam się, że dużą część roboty będzie można zrobić we własnym zakresie i dzięki temu będzie taniej.

Pozdrawiamy Was, trzymajcie się, głowy do góry!!!!!!!

Takiej atmosfery,powietrza,spiewu ptaków to NIGDZIE NIE MA TYLKO U NAS NA NASZYM KAWAŁKU ZIEMI!!

:oops: :p :lol:

Kasieńko, i to właśnie powód, dla którego musicie zacząć realizować marzenia. Nigdzie nie będzie Wam lepiej i nigdzie nie będziecie tak szczęśliwi jak TAM właśnie.

Skoro brzózki posadzone - czas na DOM ! :D

Alfredo myślę,myślę aż trybiki mi się w głowie obracają i jeszcze chwilę a zaczną iskrzyć , jakowegoś OLEUM OD ZAGŁOBY CHYBA MUSZĘ ZAŻYĆ :roll: :roll: :roll:

A sąsiedztwo Wasze będzie dla mnie zaszczytem i miodkiem dla duszy skołatanej

http://img193.imageshack.us/img193/7526/gazetki020r260hj.gif

KASIU Zrób coś i zaczynaj budowę!!! Ja chcę mieć taką sąsiadkę!!! A Ty siedzisz w tej zadymionej, hałaśliwej Gdyni!!!

Mogły byśmy z psami na spacerki....pogadać, ognicho rozniecić- Mam już pewne doświadczenia w tej materii :wink:

Zazdroszczę takiej somsiadki ci Alfredo i ci Kasiu tez :p :wink:

Ale wam bedzie dobrze jak już jedna i druga zamieszka 8)

A daleko macie do siebie, tzn swoich budów :roll: :roll: