Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu - fajnie się czyta Twoje zapiski. Nie uwierzysz, ale my też mamy jeden niewykorzystany projekt, który kupiliśmy pochopnie jeszcze w 1997 roku chyba za całe 500 złotych. Potem myśl o budowie poszła w odstawkę, a powróciła dopiero w 2004 roku. Trzymam kciuki za Waszą budowę. pozdrawiam :D

inż.Mamoń miło że zagościłeś u mnie :p

Co do projektu,to tak długo szukaliśmy,szukaliśmy i poszliśmy na kompromis z C-33.Wyliczyliśmy materiały i przeważyła w nim powierzchnia dachu 186m2.Gdy podjeliśmy już decyzję o budowie, wyszło nam że 15 m więcej dachu w projekcie kb Przemiłow nie stanowi problemu bo bryła domu jest prostsza i potrzeba mniej materiałow i koszt robocizny jest mniejszy.A ten dom był na naszej liście od początku :oops:

I w ten sposób wróciliśmy do początku. :roll: :p Pozdrawiam serdecznie. :lol: :lol:

No - i ja cieszcze sie, ze nie daliscie sie omamic biurom nieruchomosci. Ja takim doradzanie ludzion jak nie byc przez posrednistwo nieruchomosci oszukanym troche sie zajmuje w pracy i wizialam juz takie kwtaki w umowach z biurami, ze nic mnie nie zdziwi! :evil:

Te wasze 200 zł to nic w porowaniu w tym co im zaplacicie przy sprzedazy, wiec jak macie kupca sami to nie ma co sie zastanawic. A zeby nie bylo problemow to mozecie spisac od tej pani oswiadczenie, ze zobowiazuje sie zakupic mieszkanie i podpisac stosowan umowe przedwstepna u notariusza po okresie 3 miesiecy (zeby nie bylo sytuacji, ze biuro was du...e, bo może byc taki zapis, że jak sprzedacie sami w czasie trwania wszej umowy to i tak was skasuje. Najbezpieczniej wiec albo prztrzymac pania kupujaca i poczekac na koniec 3-miesiecznej umowy. Pozniej znalezc dobrego notariusza, ktory prawidlowo was i kupujaca zabezpieczy przygotowujac umowe przedwstepna. A jak przyjdzie czas wyprowadzki - umowe koncowa. t i cala filozofia. Ale czywiscie podpisanie na papierku w domu przez kupujaca oswiadczenia, ze poczeka 3 miesiace nie jest dla was zadnym zabezpieczeniem. Liczy sie tylko umowa u notariusza, z tym ze kupujaca nie musi o tym wiedziec :)

Iga dzięki.Miras dokładnie studiował umowę z biurem nieruchomości i wyłapał parę kwiatków,ale między innymi i to ze można rozwiązać tę umowę za 200,-+Vat.Znajomi się zastanawiają - a my czekamy,na szczęście Miras to niespotykanie spokojny człowiek to i ja przy nim też się uspakajam. :p