Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też dziekuje za przepis nawet postaram się z niego skorzystać :)

Zupke gularzową też poproszę gotowanie jakoś mi wychodzi 8)

Hmmmm, czy to przepisy Kasi zawsze wychodzą :roll: :roll: :roll:

Jak dla mnie takiego marnego kuchcika udały sie pierniki kiedyś - przed sietami z jej przepisu to coś w tym jest 8) :wink:

Ale za metrowiec to ja nie mam odwagi sie brac :oops: :-?

Aniu częstuj się na zdrowie.A przy okazji obiecałaś mi przepis na mazurek Swojej mamy??? :roll: Gdzież on się zapodział? :p

Łomatkobosko! :o :o :o :o

Kasia! Wybacz! :oops: :oops: :oops: :oops:

Kruchutkie ciasto:

2 szklanki mąki, 3/4 kostki Kasi ( :wink: ), 2 żółtka, 2 łyżki proszku do pieczenia, 1 cukier waniliowy, 4 łyżki cukru - wszystko zagnieść, wyłożyć na blachę i upiec

1/2 kg krówek roztopić ze słodką śmietanką, wylać na ciasto i poczekać, aż zastygnie.

Ozdobić bakaliami albo czym się tam lubi.

Słodkie że aż zęby bolą ale cudnie pyszne :lol: :lol: :lol:

Kasiu dylematów jest od .... Wczoraj mój mąż pokłócił się ze mną o kominek, bo ja ciągle szukam innego i już znalazłam jaki mi się podoba, a on trzyma przy swoim...Jeszcze chałupa nie dokończona a już się o nią kłócimy... :roll: To znaczy, mój mąż się kłóci a ja czekam aż mu przejdzie, bo nie lubię krzyczeć... :lol: Nie martw się nic...takie raz lepiej raz gorzej, to normalka...a jak budowa się zacznie i będzie trzeba decydować o tym i o tamtym, to dopiero będzie...

A ilu takich, już wybrane i zamontowane a lepsze potem znajdziesz i tańsze, będzie? :wink:

On nie dojrzewa. Jak raz cos postanowi to już się tego trzyma. A mnie denerwuje to, ze wszystko jest tak jak on chce bo inaczej źle. Ja już się obawiam jak to będzie z wyborem tego wszystkiego. Najlepiej bym sobie wyjechała na lato do rodzinki i wróciła jak już sam wszystko zrobi. Ale to tez źle, bo wtedy nic nie pomagam! I bądź tu mądry. Jak wybieram źle, jak nie wybieram tez źle. I moje serduszko tu nic nie pomaga. Lepiej było by nauczyć się językiem łomotać. Tylko zmień naturę człowieka jak już się taki urodził. :lol:

p.s. Ja już dawno dojrzałam i nawet z drzewa spadlam, aby nie mówić zeszłam, ale on chyba się tego zejścia boi... :wink: :lol: 8)

Dobrze, ze wiem, ze tu na forum nie zaglada! :lol:

Zeljka no popatrz jacy Ci mężowie podobni do siebie - uparci jak osiołki :roll:

Ja z moim cały czas toczę wojnę słowną o mebelki do kuchni.

Chciałabym na wymiar na zmówienie z pierdułkami , ozdobnikami itp.W kuchni urzęduję głównie ja i najstarszy syn.Miras tylko zagląda czasami i się wymądrza :że w kuchni musi być wszystko pochowane,żadnych słoiczków,dzbanuszków itp.A ja lubię swojsko, sielsko np.duży kamionkowy gar na ogórki kiszone,przyprawy na wierzchu , pod ręką żeby po szafkach nie skakać..................A on swoje i ja swoje.Będę musiała nad nim popracować,dobrze że jest jeszcze czas . :roll: :wink:

Ja tam uwazam, ze dane pomieszczenie (np. kuchnie) powinny meblowac osoby, ktore najczesciej je wykorzystuje. Wiem, ze w salonie w tym wypadku rodzi sie problem, ale... z calym szacunkiem do plci meskiej to jednka kobiety maje chyba wyzsze poczucie ektetyki i przede wszystkim oglad calosci. Moj maz szczerze przyznaje, ze on moze wypowiadac sie co do jakiegos elementu, mowic, co mu sie podoba, ale absolutnie nie widzi w "glowie" obrazu calego pomieszczenia - o calym domu i spojnowsi jego wystroju nawet nie wspominajac :wink: I jedyne o co sie spieramy to jakosc i cena poszczegolnych elementow (bo on na cene by nie zwracal uwagi i bral wszystko co najbardziej sie nam podoba, a ja go stopuje :wink: ). Mam nadzieje, ze ten uklad pozostanie czytelny az do konca :D

Kasi - bardzo dziekuje za przepis :D