Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

kasia64,

U nas było podobnie, do ostatniej chwili warzyły się decyzje, który dom budujemy, aż wreszcie zrobiłem wstępny bilans tego co potrzeba na zbudowanie każdego z nich, a było ich 6 projektów, no i zwyciężył ten nasz WB-3388 z dobudowanym garażem. Braliśmy pod uwagę powierzchnię ścian zewnętrznych, (ilość bloczków), powierzchnię dachu, ilość okien. Dla żony najważniejszy był salon i kuchnia z jadalnią i ja jej się nie dziwię. W naszym projekcie salon z jadalnią bedze miał prawie 40m2, kuchnia 7m2.

Ponieważ działka jest duża i brakuje przez całe lata zaplecza, gdzie można trzymać narzędzia, dlatego garaż z pom gospodarczym będzie spełniał rolę zaplecza.

Każdy ma swoje priorytety, i marzenia, które chciałby zmieścić w swoim nowym domu. Warto o nie zadbać i przede wszystkim z nich nie rezygnować.

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kasia64,

Chyba i o tym troszkę wiem i ja....

Ale nie wolno się poddawać, u nas też są różne przeciwności, ale nie dajemy się.

Czy wiesz że, trafiłem na dokument z 2002r. w którym jest informacja, że posiadamy działkę bez prawa zabudowy...

A trzy lata później otrzymujemy warunki zabudowy, a w następnym pozwolenie na budowę...

Kasiu64 nie denerwuj się szkoda Twojego zdrowia, ja z Gminą mam dokładnie to samo !!!!! nie wiem czy oni czasami jakiś wenętrznych szkoleń nie przechodzą, bo zachowanie identyczne. Jak wysłałam pismo w listopadzie 2005 roku o wodzie to na mojej kumpeli ostry atak w kwietniu 2006 roku gmina raczyła odpowiedzieć 3 zdaniami i odmownie :evil: :evil: wiem jak szlag człowieka może trafić. Chamstwo i bezprofesjonalizm totalny. Kasiu życzę ci wytrwałości ale tam chyba męska reka jest potrzebna, albo postrasz ich, że napiszesz wyżej skargę na tzw "bezczynność urzędników"

kasia64 napisał:

il:

I MOŻNA UDZIELIĆ NIEMIŁEJ(dla nas) INFORMACJI KONKRETNIE

Nie będę ukrywać że jestem zniechęcona do URZĘDOLOGII

kasiu, URZĘDOLOGII nie cierpi chyba nikt, poza samymi urzędnikami. U mnie w sądzie w wydziale KW siedzi taka pani

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Jak mam do niej iść (a ostatnio musiałam parę razy) to czuję się jak przed egzaminem. Ona nawet nie ma zmarszczek uśmiechu, chociaż ma pewnie ok 50-60 lat.

Smoku Drogi ja lubię sobie pogadać przy kawce ( o poważnych i mniej poważnych pierdołach) ale w urzędach zadaję konkretne pytania i oczekuję KONKRETNYCH odpowiedzi a nie pierdół typu : a może tak będzie a może nie,niewiadomo.Wkurza mnie takie podejście . :evil:

pozdrawiam i słoneczka życzę. :wink:

Adriano ja nie mam innego wyjśćia muszę być dzielna jeżeli chcę wybudować dom. Tylko czasami trzeba dać upust emocjom chociaż na forum, żeby inni wiedzieli co ich czeka a potem pokazać że można sobie ze wszystkim poradzić i iść do przodu na budowlany bój. :roll: :roll: :roll: I NIE PODDAWAĆ SIĘ , NIGDY W ŻYCIU !!!! :p :p :p

Kasiu trzymam kciuki :)

Będzie dobrze :) Ja urzędy mogę omijać ale jak sytuacja jest jrytyczna i nie pomaga wdzięk i spkój mojego męża idę ja i już nie jest miło i sympatycznie :o :roll:

Czasami mu mówię że pewnie te panie się dziwią jak on z taką babą wytrzymuje :wink: :)

Adriano ja nie mam innego wyjśćia muszę być dzielna jeżeli chcę wybudować dom. Tylko czasami trzeba dać upust emocjom chociaż na forum, żeby inni wiedzieli co ich czeka a potem pokazać że można sobie ze wszystkim poradzić i iść do przodu na budowlany bój. :roll: :roll: :roll: I NIE PODDAWAĆ SIĘ , NIGDY W ŻYCIU !!!! :p :p :p

Kasiu, i to jest właściwe podejście ! :D TAK TRZYMAJ !!! :D :p

Kasiu, i to jest właściwe podejście ! :D TAK TRZYMAJ !!! :D :p

:p :p :p :p

http://www.gify.com.pl/albums/czesci_ciala/miem0144.gifhttp://www.gify.com.pl/albums/czesci_ciala/miem0144.gifhttp://www.gify.com.pl/albums/czesci_ciala/miem0144.gifhttp://www.gify.com.pl/albums/czesci_ciala/miem0144.gif