kasia64 11.08.2006 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Kasiu, ta wycena za dach nie wydaje mi się zbyt wysoka. W cenie jest też więźba? Mój dach kosztował prawie 3 razy tyle Synek słodki To cena bez więżby - blachodachówka,okna dachowe ,wyłaz dachowy rynny i inne śrubki i pierdoły z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.08.2006 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Kasiu, wczoraj wybralismy się na rowerkach do Was na działeczkę. Po deszczach to jest tam w sam raz na "górale" . Krzyknąłem do żonki "uważaj na dziury" i gleba. Ale cosik zaczyna sie ogólnie tam dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.08.2006 14:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 To rozpoczęcie budowy tuż tuż Jak zobaczyłam zdjęcie małego inwestorka z tablicą to sobie przypomniałam o czym zapomnieliśmy A czegoś mi brakowało na tej budowie... Tablica zakupiona trochę dla przyjemności i trochę z obowiązku bo inspektor jest karany za jej brak na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 13.08.2006 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 No to ja w sprawie wyceny dachu (ale lepiej napisz jaka macie powierzchnie, ile gasiorow, czy bierzecie skrajne dachowki prawe i lewe, bo tak trudno sie odniesc ): 1. Ja bralam 4 okna dachowe + 1 wylaz dachowy. Calkiem niedawno, wiec jestem na bierzaca. Po wielu dylepmatach i zmianach decyzji w koncu zdecydowalam sie na Roto. Podobno robia z najlepszych materialow. Za to mniej ladnie wygladaja z zewnatrz na dachu (bo najwiecej wystają). Distalam rabat 25% od ceny katalowgowej - ceny na str internetowych producentow. Tyle samo yuzyskalabym na Velux a na fakro na pewno ze 20% rabatu. Sprawdz wiec ceny okien.JA za swoje okna zaplacilam w koncu brutt 3.500. Wiec ta twoja cena troche dla mnie za wyskoka. 2. Nie wiem jaka jest dokladnie pow. dachu - ale ja za swoja dachowke ceramiczna w kolorze brazowym placilam mniej niz 10.000 - pow dachu 186m2. Koszt blachy dodatkowy 1000 zł. Nijak ma sie wiec to do ceny waszej blachodachowki Mysle , ze blache warto klasc jesli jest na prawde duzo tansza. Gdybym brala beteona dachowke brassa zaoszczedzilabym max 1000 zł 3. Robicne musz przeliczyc - ja mialam drog0 - ok 50 złm2, alet wtym wszystko od wiezby po okna dachowe. Wydaje mi sie, ze twoja cena za robocizne jest wiec niezla Życze powodzenia - i pamietaj raczej sie nie zdarza, zeby wykonawca zaoferowal materialy taniej niz gdy sami kupujecie i negocjujecie rabaty. Jesli wiec zalezy wam na kasie a nie chcecie miec wolnego czasu to kupujecie sami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 13.08.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 I gdzie kolejne wyceny ??? Bo ta cena rzeczywiście trochę duża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 13.08.2006 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Kasiu, godzina ZERO nadchodzi wielkimi krokami ! Tablica jest, kaloszki też , no i niezbędna ławaczka również. Zobaczysz jak Wam się owa przyda. Też mam taką i chyba zostanie z nami na zawsze .To na niej będziesz siedziała i dyskutowała o wszelkich sprawach dotyczących swojego domku, z niej będziesz obserwowała jak Ci rośnie Twój domek, to tutaj będziesz rozmyślać i marzyć .... i tak, aż marzenia zaczną być rzeczywistością ... usiądziesz wtedy na niej i powspominasz ... POWODZENIA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 13.08.2006 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 Adriano nadchodzi już, jest tuż,tuż...... Dobrze że jeżdzimy i szukamy okien i porównujemy ceny dachów bo to nas zajmuje w każdy wolny czas i nie kombinujemy a czas sobie płynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 13.08.2006 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 kasia no i na co się zdecydujecie? na dachówkę czy blachodachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 14.08.2006 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Gdzie są kolejne wyceny??Może trzeba nowego dostawcę blachodachówki (dachówwki) znaleźć.. Wg mnie za dach za dużo i trzeba targować sie, chodzić po innych składach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.08.2006 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 kasia no i na co się zdecydujecie? na dachówkę czy blachodachówkę? Na razie szukamy dalej - wiemy że okna dachowe kupimy sami bo tam gdzie dachy za dużo sobie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.08.2006 11:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 No to ja w sprawie wyceny dachu (ale lepiej napisz jaka macie powierzchnie, ile gasiorow, czy bierzecie skrajne dachowki prawe i lewe, bo tak trudno sie odniesc ): 1. Ja bralam 4 okna dachowe + 1 wylaz dachowy. Calkiem niedawno, wiec jestem na bierzaca. Po wielu dylepmatach i zmianach decyzji w koncu zdecydowalam sie na Roto. Podobno robia z najlepszych materialow. Za to mniej ladnie wygladaja z zewnatrz na dachu (bo najwiecej wystają). Distalam rabat 25% od ceny katalowgowej - ceny na str internetowych producentow. Tyle samo yuzyskalabym na Velux a na fakro na pewno ze 20% rabatu. Sprawdz wiec ceny okien.JA za swoje okna zaplacilam w koncu brutt 3.500. Wiec ta twoja cena troche dla mnie za wyskoka. 2. Nie wiem jaka jest dokladnie pow. dachu - ale ja za swoja dachowke ceramiczna w kolorze brazowym placilam mniej niz 10.000 - pow dachu 186m2. Koszt blachy dodatkowy 1000 zł. Nijak ma sie wiec to do ceny waszej blachodachowki Mysle , ze blache warto klasc jesli jest na prawde duzo tansza. Gdybym brala beteona dachowke brassa zaoszczedzilabym max 1000 zł 3. Robicne musz przeliczyc - ja mialam drog0 - ok 50 złm2, alet wtym wszystko od wiezby po okna dachowe. Wydaje mi sie, ze twoja cena za robocizne jest wiec niezla Życze powodzenia - i pamietaj raczej sie nie zdarza, zeby wykonawca zaoferowal materialy taniej niz gdy sami kupujecie i negocjujecie rabaty. Jesli wiec zalezy wam na kasie a nie chcecie miec wolnego czasu to kupujecie sami Pozdrawiam Iga dzieki za takie szczegółowe opisanie zakupu dachu - wyprostowalaś nam nasze kręte ścieżki Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.08.2006 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 Gdzie są kolejne wyceny?? Może trzeba nowego dostawcę blachodachówki (dachówwki) znaleźć.. Wg mnie za dach za dużo i trzeba targować sie, chodzić po innych składach.. Obiecuję solennie - będziemy szukać dalej Dzięki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 14.08.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 kasia64 rozumiem że to są wyceny bez więżby tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 14.08.2006 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2006 kasia64 rozumiem że to są wyceny bez więżby tak? Tak budowę domu w stanie surowym mamy razem z więżbą dachową Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 16.08.2006 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Skoro sezon budowlany rozpoczęty i w planach składzik, to Ty już jesteś .. budowlaniec "pełną gebą"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 16.08.2006 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Bardzo ładny baniaczek A składzik to chyba po to żeby grilla było gdzie przechowywać Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 16.08.2006 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Skoro sezon budowlany rozpoczęty i w planach składzik, to Ty już jesteś .. budowlaniec "pełną gebą"... Mhm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 16.08.2006 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Bardzo ładny baniaczek A składzik to chyba po to żeby grilla było gdzie przechowywać Trzymam kciukasy Grilek malutki jezdzi sobie w bagażniku A skladzik będzie potrzebny od przyszłego tygodnia(mam nadzieję) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga J.G 17.08.2006 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Bardzo ładny baniaczek A składzik to chyba po to żeby grilla było gdzie przechowywać Trzymam kciukasy Grilek malutki jezdzi sobie w bagażniku A skladzik będzie potrzebny od przyszłego tygodnia(mam nadzieję) Trzymam kciukasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 17.08.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 kasia64 i kiedy zaczynacie? Tak jak było mówione 21.08.???????? Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts