Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu bardzo się cieszę że zaczeliście :)

teraz ściskam kciuki za pogodę, mam nadzieję że jest lepsza niż u nas :)

Czekam na relację :)

Piekny ogródek :)

Aga - znowu się chmurzy :roll: ale to nic za małą godzinkę będziemy na działce :lol: :lol: :lol:

Trzymam kciukasy za pogodę :)

Ja też składam gratulacje!!! Cieszę się razem z Wami :D :D :D Teraz szast...prast... i chałupa stoi!!!!Pogoda ma się zmienić i napewno wszystko dobrze pójdzie...nie ma innej opcji!!!

A zdjątka z działki...Rewelacja!!! Szczególnie przypadło mi do gustu zdjęcie samotnej szopki na tle niesamowitego, magicznego nieboskłonu..Cudo!! Buziaki .....

Dziękujemy wszystkim zbiorowo za gratulacje rozpoczęcia przygody budowlanej i o trzymanie kciuków prosimy bardzo :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Co do terminów to hm..mamy nadzieję do końca pazdziernika lub połowy listopada wybudować stansurowy z dachem i oknami dachowymi.Takie są nasze plany a co z nich wyjdzie - czas pokaże. :roll: Pozdrawiamy :lol: :lol: :lol:

Smoczku Dzięki za gratulki!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak sobie myślę , kto mnie tak zrozumie jak nie ten kto to przeżywał to samo na swojej skórze? :oops: :p Pozdrowionka i powodzenia naTwojej budowie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

kasiu

Dokładnie wiem, ile nerwów kosztują człowieka początki. Ja sama trzęsłam się jak galareta, kiedy moja ekipa pojawiła się pierwszego dnia na budowie (pięciu chłopa i ja bidulka- głównodowodząca) Myślałam, że się pod ziemię zapadnę. Potem było już lepiej :p

Wiesz, że trzymam kciuki za pogodę i postępy na Waszej budowie.

:) :p

Kasiu ogromne gratki :) Bardzo się cieszę że w końcu się zaczęło :)

Trzymam mocno kciukasy za pogodę i życze samych pogodnych dni :)

Aga - dzięki :wink:

Tabaluga - dzięki i na wzajem :lol:

Zeljka - dzięki :p

Ponieważ punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, więc wystarczyłoby mi aby TYLKO NIE PADAŁO :roll: Reszta jest nieważna :roll: :lol:

Kasiu nie dlugo zobaczysz ile pisaku bedzie trzeba aby wypelnic "dziury" pomiedzy fundamentami. Naczytalas sie juz o zabezpieczaniu fundamentow przed wilgocia, aby czegos nie pominac? Wiecie juz gdzie i jakie rury ulozyc pod stanem zero? Chodzi mi o kanalizacje i napowietrzanie do kominka (pilnuj aby srednica tej rury byla odpowiednia, aby nie byla za mala)...

Moze warto tez pod scianki dzialowe wykopac takie mini fundamenty, tak jak u nas zrobili. Jak juz zasypali fundamenty piaskiem i piasek zostal ubity, to tam gdzie sa scianki dzialowe wydrazyli, wykopali takie mini fundamenty, takie kreski glebokosci gdzies okolo 15 cm, a na calosc potem laly chudy beton.

Moze zapytaj sie majstrow co oni o tym sadza, czy to cos da. Nasi tak zrobili.

Moze ja za duzo gadam, ale przypominaja mi sie pewne rzeczy i pisze o tym, bo moze akurat Ci sie przydadza... :p