Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu, to nie dlugo murki zaczna rosnac. Bo sciany fundamentowe juz sa...

Teraz to bedzie szybciej sie zmienialo... :D

Zeljko według planu ściany w przyszłym tygodniu mają zacząć rosnąć :roll: :wink: Pozdrawiam.Pisałam do Ciebie ale poczta wróciła :roll: :wink:

No, mogla wrocic bo mialam skrzynke zapelniona. :oops: Czyste lenistwo. :wink:

Teraz juz mozna wyslac... :D

Kasiu, to nie dlugo murki zaczna rosnac. Bo sciany fundamentowe juz sa...

Teraz to bedzie szybciej sie zmienialo... :D

Zeljko według planu ściany w przyszłym tygodniu mają zacząć rosnąć :roll: :wink: Pozdrawiam.Pisałam do Ciebie ale poczta wróciła :roll: :wink:

No, mogla wrocic bo mialam skrzynke zapelniona. :oops: Czyste lenistwo. :wink:

Teraz juz mozna wyslac... :D

OK wysyłam :lol:

Kasiu nie chce Cie martwic, ale lepiej sprawdz jak to z tym. Czy trzeba smarowac, czy nie. Ja wiem, ze u nas smarowali. A z zewnetrz przyklejali styropian, no to zaciagali klejem, czy co to bylo, i wtedy ten styropian smarowali tez...

Czy to zalezy od projektu czy jak, nie wiem... :roll:

Zeljko jutro będziemy się widzieć z Majstrem i zapytamy. :roll:

Nie wszyscy ocieplają fundament styropianem(Miras uważa że to niepotrzebny wydatek bo u jego rodziców dom stoi już 45 lat tylko z zasmołowanym fundamentami i jest sucho) - u nas już na dysperbit nie dokleimy styropianu i tak jak jest tak zostanie :roll: :oops: :wink: Pozdrawiam :wink:

mozliwe Kasiu, dlatego pisze abys sprawdzila czy to, po prostu zalezy od rodzaju "wykanczania" cian fundamentowych, czy jak...Mi bardziej chodzilo o to w srodku pod piaskiem, bo to na zewnatrz, to wiem, ze ludzie ruznie robia...

Nasz majster buduje po staremu, tak jak robiło się kiedyś.Podłogi na przykład wylewa dopiero po postawieniu całego domu aby nasypany piach się uleżał przez zimę i jest to uzasadnione bo nasz znajomy który się teraz buduje wylał podłogi parteru przed ścianami i teraz mu wszystko się ugina i pęka.Mamy duże zaufanie do naszego Majstra ale zapytamy dla naszego spokoju. :wink: :wink: :wink: