Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

kurna jestem pelna podziwu jak ogladam takie reczne robotki... bosh jak Wam sie kobialki tak chce dlubac 8)

ja jestem antytalencie robotkowe, ale takiego torta to jem na jeden raz mniam :wink:

Mohag te robótki to nic trudnego liczysz sobie kratki i wyszywasz iksiki- świetne na uspokojenie.Miło że wpadłaś na kawałek tortu :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kasiu nie zaglądałam do ciebie jakiś czas a tu już pierwsze sciany- fundamentowe sa 8) 8) 8)

Fajnie gratulacje

A nan nowy dom pyszne ciachi a obrazek też pyszny :roll: :roll: :wink:

dla OCZU 8) :wink:

Pozdrówka 8)

Andrzejko zaniedbujesz nas trochę :-? Miło że wpadłaś na kawałek ciacha :lol: :lol: :lol:

Wpadałam czasami po cichaczy ale temu smakowicie wyglądającemu ciachu nie umiałam sie oprzeć i musiałam 8) 8) 8) 8)

Kasiu nie chce Cie martwic, ale lepiej sprawdz jak to z tym. Czy trzeba smarowac, czy nie. Ja wiem, ze u nas smarowali. A z zewnetrz przyklejali styropian, no to zaciagali klejem, czy co to bylo, i wtedy ten styropian smarowali tez...

Czy to zalezy od projektu czy jak, nie wiem... :roll:

U mnie też jest przyklejony z zewnątrz styropian.. Technologie na prawdę idą do przodu. Np. dachówki na Barbakanie są położne bez foli wysokoparoprzepuszczalnej lub papy... Ja bym ocieplił.. Wiem, że Twój majster jest doświadczony, tylko żeby przypadkiem nie okazało sie, że jego wiedza zatrzymała się 20lat temu.. (tfu, tfu - abym nie miał racji.. :oops:)

Kasiu nie zaglądałam do ciebie jakiś czas a tu już pierwsze sciany- fundamentowe sa 8) 8) 8)

Fajnie gratulacje

A nan nowy dom pyszne ciachi a obrazek też pyszny :roll: :roll: :wink:

dla OCZU 8) :wink:

Pozdrówka 8)

Andrzejko zaniedbujesz nas trochę :-? Miło że wpadłaś na kawałek ciacha :lol: :lol: :lol:

Wpadałam czasami po cichaczy ale temu smakowicie wyglądającemu ciachu nie umiałam sie oprzeć i musiałam 8) 8) 8) 8)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kasiu nie chce Cie martwic, ale lepiej sprawdz jak to z tym. Czy trzeba smarowac, czy nie. Ja wiem, ze u nas smarowali. A z zewnetrz przyklejali styropian, no to zaciagali klejem, czy co to bylo, i wtedy ten styropian smarowali tez...

Czy to zalezy od projektu czy jak, nie wiem... :roll:

U mnie też jest przyklejony z zewnątrz styropian.. Technologie na prawdę idą do przodu. Np. dachówki na Barbakanie są położne bez foli wysokoparoprzepuszczalnej lub papy... Ja bym ocieplił.. Wiem, że Twój majster jest doświadczony, tylko żeby przypadkiem nie okazało sie, że jego wiedza zatrzymała się 20lat temu.. (tfu, tfu - abym nie miał racji.. :oops:)

Nasz Majster wybudował dom naszym bliskim w zeszłym roku i wszystko jest OK :wink:

Czy zostało jeszcze troche ciacha? Ja wpadłam z zyczeniami - spóźnionymi, ale jak najlepszymi :D Niech ci sie życie i budowa pięknie układa :D

A co do stanu zero - wielkie gratki!!! :D Fajne uczycie co? :wink:

Ja tam bym ocipliła findament- przynajmniej na górze (o ile tak mozna :roll: ?). Nie wiem do jakiej wysokości będziecie mić grunt... Ale pamiętaj, że na styku ocieplonych ścian parteru i nieociplonych fundamentów będzie mostek termiczny i po całym obwodzie będzie ci tą szparą ciepło uciekać. I to kwestie utraty ciepła decydują właśnie o ocieplanu fudamentu - nie wiem jak to obrazowo wytłumaczyć, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie :roll: I pamiętaj, że 20 lat temu nie ociplało się ani fundamentów, ani ścian - tylko kładło tynk na zwykłe cegły. Teraz ocipla się nawet ceramikę poryzowaną. Po prostu ludzie zaczęli kalkulować koszty źródeł energii. Węc przemyślcie sobie temat ocieplania fundamentu w powiązaniu z wysokością gruntu i źródłem ogrzewania :wink:

Pozdrawiam :D

Dziewczyny - w dzienniku wyjaśniłam,fundament będzie ocieplony

no i git 8) to nasz uspokoilas, juz nie bedziemy Ci suszyc glowy hihi teraz mozemy zrobic sobie herbate i zasiasc przed tv w spokoju :wink:

Ostatnio to w spokoju przed tv mozna usiasc tylko jak nie jest wlaczony... :lol:

kasiulka, dłuuuuugo trochę mnie nie było, a u Ciebie już prawie domek. Wiem, że budowa przynosi dużo radości, a człowiek, chociaż dorosły, to cieszy się jak dziecko z każdego kolejnego pustaka. Sama to przechodziłam, a teraz cieszę się razem z Tobą. No i trzymam kciuki za szybkie postępy. Teraz to już prawie z górki- najgorzej było chyba wyjść z ziemi. Niedługo wiecha :p

Kochani dzięki za czujność i serdeczne uwagi.U mnie emocje grają pierwsze skrzypce a rozum gdzieś daleko, na szczęście nasz Majster wie co robi :wink: :wink:

malmuc witaj w moich skromnych progach, zapraszam serdecznie do dalszych wizyt. :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam Forumowych Przyjaciół z całego radosnego serducha :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: