kasia64 24.09.2006 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 kurna jestem pelna podziwu jak ogladam takie reczne robotki... bosh jak Wam sie kobialki tak chce dlubac ja jestem antytalencie robotkowe, ale takiego torta to jem na jeden raz mniam Mohag te robótki to nic trudnego liczysz sobie kratki i wyszywasz iksiki- świetne na uspokojenie.Miło że wpadłaś na kawałek tortu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 24.09.2006 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2006 Kas moze i nie trudne ale bardzo czasochlonne... to jest jak z jedzieniem slonecznika hihi jak zaczniesz jesc to nie mozesz skonczyc Moja Mam kiedys szydelkowala, bosh co ona potrafila narobic... wielkie obrusy, firany nie mowiac o tonach serweteczek, biezniczkow itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.09.2006 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Mohag jestem dosyć energiczną osobą ale w jesienne i zimowe wieczory potrzebuję się wyciszyć i wtedy sobie dziobię albo szydełkiem albo igłą nie mówiąc jeszcze że mam satysfakcję że coś trwałego wyszło spod moich rąk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 25.09.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu nie zaglądałam do ciebie jakiś czas a tu już pierwsze sciany- fundamentowe sa Fajnie gratulacje A nan nowy dom pyszne ciachi a obrazek też pyszny dla OCZU Pozdrówka Andrzejko zaniedbujesz nas trochę Miło że wpadłaś na kawałek ciacha Wpadałam czasami po cichaczy ale temu smakowicie wyglądającemu ciachu nie umiałam sie oprzeć i musiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.09.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Masz rację, widok stanu zero z posmarowanymi dysperbitem ściankami jest super. Pamiętam u siebie ten etap i zgadzam się z Tobą w 100%!! Wszystkiego nalejepszego z okazji urodzin!! Prezen był zaiste godny forumowicza Muratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 25.09.2006 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu nie chce Cie martwic, ale lepiej sprawdz jak to z tym. Czy trzeba smarowac, czy nie. Ja wiem, ze u nas smarowali. A z zewnetrz przyklejali styropian, no to zaciagali klejem, czy co to bylo, i wtedy ten styropian smarowali tez... Czy to zalezy od projektu czy jak, nie wiem... U mnie też jest przyklejony z zewnątrz styropian.. Technologie na prawdę idą do przodu. Np. dachówki na Barbakanie są położne bez foli wysokoparoprzepuszczalnej lub papy... Ja bym ocieplił.. Wiem, że Twój majster jest doświadczony, tylko żeby przypadkiem nie okazało sie, że jego wiedza zatrzymała się 20lat temu.. (tfu, tfu - abym nie miał racji.. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.09.2006 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu nie zaglądałam do ciebie jakiś czas a tu już pierwsze sciany- fundamentowe sa Fajnie gratulacje A nan nowy dom pyszne ciachi a obrazek też pyszny dla OCZU Pozdrówka Andrzejko zaniedbujesz nas trochę Miło że wpadłaś na kawałek ciacha Wpadałam czasami po cichaczy ale temu smakowicie wyglądającemu ciachu nie umiałam sie oprzeć i musiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.09.2006 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Masz rację, widok stanu zero z posmarowanymi dysperbitem ściankami jest super. Pamiętam u siebie ten etap i zgadzam się z Tobą w 100%!! Wszystkiego nalejepszego z okazji urodzin!! Prezen był zaiste godny forumowicza Muratora. kze dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.09.2006 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu nie chce Cie martwic, ale lepiej sprawdz jak to z tym. Czy trzeba smarowac, czy nie. Ja wiem, ze u nas smarowali. A z zewnetrz przyklejali styropian, no to zaciagali klejem, czy co to bylo, i wtedy ten styropian smarowali tez... Czy to zalezy od projektu czy jak, nie wiem... U mnie też jest przyklejony z zewnątrz styropian.. Technologie na prawdę idą do przodu. Np. dachówki na Barbakanie są położne bez foli wysokoparoprzepuszczalnej lub papy... Ja bym ocieplił.. Wiem, że Twój majster jest doświadczony, tylko żeby przypadkiem nie okazało sie, że jego wiedza zatrzymała się 20lat temu.. (tfu, tfu - abym nie miał racji.. ) Nasz Majster wybudował dom naszym bliskim w zeszłym roku i wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.09.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ja sie nie znam ale u mnie tez odkrywali fundamenty, kleili styropian, cos jeszcze nakladali i pozniej smarowali ta ciemna mazia Chociaz musze powiedziec, ze przez 20 lat stal Rubik bez ocieplonych fundamentow ale z zamalowanymi czarna mazia i jest suchy jak pieprz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.09.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Czy zostało jeszcze troche ciacha? Ja wpadłam z zyczeniami - spóźnionymi, ale jak najlepszymi Niech ci sie życie i budowa pięknie układa A co do stanu zero - wielkie gratki!!! Fajne uczycie co? Ja tam bym ocipliła findament- przynajmniej na górze (o ile tak mozna ?). Nie wiem do jakiej wysokości będziecie mić grunt... Ale pamiętaj, że na styku ocieplonych ścian parteru i nieociplonych fundamentów będzie mostek termiczny i po całym obwodzie będzie ci tą szparą ciepło uciekać. I to kwestie utraty ciepła decydują właśnie o ocieplanu fudamentu - nie wiem jak to obrazowo wytłumaczyć, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie I pamiętaj, że 20 lat temu nie ociplało się ani fundamentów, ani ścian - tylko kładło tynk na zwykłe cegły. Teraz ocipla się nawet ceramikę poryzowaną. Po prostu ludzie zaczęli kalkulować koszty źródeł energii. Węc przemyślcie sobie temat ocieplania fundamentu w powiązaniu z wysokością gruntu i źródłem ogrzewania Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 25.09.2006 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Iga załapałaś się na przedostatni kawałek Uczucie jest rzeczywiście cudowne,pierwszy etap za nami Dziewczyny - w dzienniku wyjaśniłam,fundament będzie ocieplony Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Kasiu ale mi wszyscy z Toba budujemy! Ale to chyba dobrze, co!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 25.09.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dziewczyny - w dzienniku wyjaśniłam,fundament będzie ocieplony no i git to nasz uspokoilas, juz nie bedziemy Ci suszyc glowy hihi teraz mozemy zrobic sobie herbate i zasiasc przed tv w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 25.09.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Dziewczyny - w dzienniku wyjaśniłam,fundament będzie ocieplony no i git to nasz uspokoilas, juz nie bedziemy Ci suszyc glowy hihi teraz mozemy zrobic sobie herbate i zasiasc przed tv w spokoju Ostatnio to w spokoju przed tv mozna usiasc tylko jak nie jest wlaczony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iga9 25.09.2006 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Ostatnio to w spokoju przed tv mozna usiasc tylko jak nie jest wlaczony... I nawet radia nie wlaczac Ale Kasia przynajmniej nie bedzie nas teraz dodatkowo stresowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.09.2006 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Oj Piękny ten twój stan "0". I sciany juz beda rosły .........,fajowo. Ciesze sie ze sie cieszysz Bede tu podgladala Twoj domek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 26.09.2006 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Cieszę się, ze ociepliłaś fundamenty. Widać majster się zna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 26.09.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 kasiulka, dłuuuuugo trochę mnie nie było, a u Ciebie już prawie domek. Wiem, że budowa przynosi dużo radości, a człowiek, chociaż dorosły, to cieszy się jak dziecko z każdego kolejnego pustaka. Sama to przechodziłam, a teraz cieszę się razem z Tobą. No i trzymam kciuki za szybkie postępy. Teraz to już prawie z górki- najgorzej było chyba wyjść z ziemi. Niedługo wiecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 26.09.2006 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Kochani dzięki za czujność i serdeczne uwagi.U mnie emocje grają pierwsze skrzypce a rozum gdzieś daleko, na szczęście nasz Majster wie co robi malmuc witaj w moich skromnych progach, zapraszam serdecznie do dalszych wizyt. Pozdrawiam Forumowych Przyjaciół z całego radosnego serducha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts