Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

kasiulka, dłuuuuugo trochę mnie nie było, a u Ciebie już prawie domek. Wiem, że budowa przynosi dużo radości, a człowiek, chociaż dorosły, to cieszy się jak dziecko z każdego kolejnego pustaka. Sama to przechodziłam, a teraz cieszę się razem z Tobą. No i trzymam kciuki za szybkie postępy. Teraz to już prawie z górki- najgorzej było chyba wyjść z ziemi. Niedługo wiecha :p

Tabalugo dzięki za odwiedziny :wink: co do wiechy to jeszcze trochę bo nasi majstrowie to skoczki i tak skaczą z jednej budowy na drugą,trzecią..... :roll: ale dla nas ważne jest że prace posuwają się do przodu.Pozdrawiam i trzymam kciuki za Twój komin :wink:

Kasiu teraz wiem, czemu dziś mi się spać nie chciało. Czekałam na wpis w Twoim dzienniku. Aż mi się miękko zrobiło jak przeczytałam, ze się poryczałaś. Ty kochana kobitko!

No ten dom musi, po prostu musi być najpiękniejszy na świecie. :D I mowie, Ci, ze będzie! Bo juz jest piekny! :D

Kasiu teraz wiem, czemu dziś mi się spać nie chciało. Czekałam na wpis w Twoim dzienniku. Aż mi się miękko zrobiło jak przeczytałam, ze się poryczałaś. Ty kochana kobitko!

No ten dom musi, po prostu musi być najpiękniejszy na świecie. :D I mowie, Ci, ze będzie! Bo juz jest piekny! :D

Zelijko co do piękna to ma ono różne oblicza - nasz dom będzie miał duszę i to jest najpiękniejsze :lol: bo te wszystkie pozytywne emocje będą w niego po prostu wmurowane :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam i kolorowych snów

Kasia64,

Buduj i to staraj się jak najwięcej, chyba masz szansę ten stan surowy osiągnąć. W przyszłym roku będą podwyżki i my się na nie załapiemy.

Trzymaj tak dalej.

Trzymamy kciuki za powodzenie Waszego przedsięwzięcia.

Zygmorku staramy się,staramy ale nasi majstrowie najbardziej :lol: a i u Was coś się rusza - oby tak dalej.

Zajrzyj do dziennika kze on zaczynał w zeszłym roku w pazdzierniku i do grudnia miał stan surowy.Jeżeli innym się udaje to i Wam się uda, czego życzę z całego serca i pozdrawiam. :wink:

Ja od 14 października do 10 grudnia wybudowałem do stropu. Tak więc nie był to stan surowy. Raczej jego większa połowa. :lol:

Ale po wylaniu stropu przykryłem go folią (by za szybko nie wystygł) i później z bolącym sercem obserwowałem jak w domu zwisają sople... :(

Kasia64, a co to za dziura (przerwa), która jest na zdjęciu "strona południowa - okna po lewej od salonu,od rawej kuchnia "?

Iga dzięki :oops: te wzrusznia towarzyszące budowie są rzeczywiście niezwykłe i tylko budujący się potrafią je zrozumieć i docenić :wink:

kze pomyliło mi się trochę z Twoją budową - to już zaraz rok minie jak rozpocząłeś swoją przygodę budowlaną.Chciałam Zygmorkowi dać do zrozumienia że każda pora jest dobra aby rozpocząc budowę :roll: :oops: dając Ciebie za przykład,Dziura w południowej ścianie jest pod słup potrzebny do podciągu( między kuchnią a salonem nie będzie ścianki)

Mały dzięki zawizytę ze wspaniałym napojem budowlanym,nawet nie wiesz jaka to frajda gościć życzliwych ludzi u siebie na budowie :lol: :lol: :lol:

Aga nasza ekipa skoczków(wpadają na 2-3 dni na budowę i wypadają na następną) jak już jest to jak mróweczki się uwijają i serca inwestorów puchną z dumy a inwestorka beczy w kącie z radości.Oby tak dalej. :lol:

Pozdrawiam wszystkich :lol: :lol: :lol:

oczywiście, że każda pora roku jest dobra na budowanie.. 8)

A poza tym jak część lub całość budynku postoi przez zimę to troszkę osiądzie i potem ponoć będzie mniej pękał tynk. Tak więc Zygmorek mozna teraz rozpoczynać.!!

Komin to ważna rzecz :wink: