Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

... jestem zmęczona,zakręcona i szczęśliwa :oops: :lol:

I niech tak będzie ! :D :D :D

Z dnia na dzień będziesz zmęczona zapewne jeszcze bardziej, zakręcona pewnie też, ale szczęśliwa to już na pewno ! :D . A jak już zamieszkacie to samo szczęście zostanie ! :p

Już się nie mogę doczekać tego samego szczęścia ale teraz też jest fajowo,każdy dzień przynosi coś nowego

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

oczywiście, że każda pora roku jest dobra na budowanie.. 8)

A poza tym jak część lub całość budynku postoi przez zimę to troszkę osiądzie i potem ponoć będzie mniej pękał tynk. Tak więc Zygmorek mozna teraz rozpoczynać.!!

Komin to ważna rzecz :wink:

No i o to mi chodziło aby zacząc budowę jeszcze w tym roku

:roll: :wink:

kasiulka

Pogoda musi być, bo Wasz domek pięknie teraz rośnie. Trzymam kciuki, żeby jeszcze troszkę wytrzymała.

W przyszłym roku, jak już będziemy mogły się dogrzewać przy naszych kominkach, to niech sobie pada śnieg już we wrześniu. :wink: :wink: :wink: :wink:

pozdrowionka i oby tak dalej

Smoczku a co będzie jak ktoś zacznie budować takie same piękne "Pistacje" jak Ty :roll: im też się przyda pogoda :roll:

Mnie jest zawsze szkoda lata(jak w piosence )a zima niech będzie na Boże Narodzenie i sylwestra , trochę na ferie a potem sio! Domek rzeczywiście nabiera kształtów i czasami się zastanawiam czy to aby nasz??Pozdrawiam :wink: :wink: :wink: :wink:

Smoczku a co będzie jak ktoś zacznie budować takie same piękne "Pistacje" jak Ty :roll: im też się przyda pogoda :roll:

Mnie jest zawsze szkoda lata(jak w piosence )a zima niech będzie na Boże Narodzenie i sylwestra , trochę na ferie a potem sio! Domek rzeczywiście nabiera kształtów i czasami się zastanawiam czy to aby nasz??Pozdrawiam :wink: :wink: :wink: :wink:

Domek jest na pewno Wasz, kasiu. Przecież widać ile serducha wkładacie w jego każdy etap.

A lato też bardzo lubię, w przeciwieństwie do zimy własnie. Tylko tak czasami teraz sobie marzę, jak to będzie cudownie usiąść przy kominku z lampką wina lub gorącej czekolady i wsłuchiwać się, jak w szyby"deszcz dzwoni, deszcz dzwoni jesienny..."

albo pruszy śnieg właśnie....

Az milo patrzec jak domek rosnie.

Właśnie miło popatrzeć, że innym naszym forumowym znajomym też dobrze budowa "idzie". Cieszę się razem z Wami!

Kasiu zadowolona jesteś z pracy???

Ago- Żono Facia to że idzie budowa to sukces uczciwych i pracowitych majstrów :oops: :roll:

Z pracy jestem bardzo zadowolona.Po 5 latach przerwy, praca w dziale obsługi klientów , ciągły ruch i gwar to miła odmiana ale zmęczona jestem gdy przychodzę do domu i łaknę spokoju :oops: :roll:

Haluuu! :)

Kasiu super!

My z mezem nie wiemy czy podjac po stanie 0 ciag dalszy budowy.

No ja bym bardzo chciała :(

Widze ze mury rosna ,a nie ma zalanego stanu 0, powiedz mi kiedy bedziesz go robic?

Bo ja sie zastanawiam ze moze by zasypac lawy i poleciec z murami w gore, bo jak zaleje betonem to trzeba czekac az wyschnie , a czas nieublaganie ucieka.

Pozdrawiam cieplutko

Będzie monolit bo są dwa,jeden nad garażem- pierwszy,potem ścianki pomurowane i drugi nad domem wyżej.Pozdrowionka. :wink:

Nie rozumiem. Wybrałaś monolit bo masz 2 poziomy stropu? To nie powd by wybierać monolit...

Generalie masz ładne zbrojenie stropu. 8) A las pewnie będzie rósł sobie powoli.. :wink:

Haluuu! :)

Kasiu super!

My z mezem nie wiemy czy podjac po stanie 0 ciag dalszy budowy.

No ja bym bardzo chciała :(

Widze ze mury rosna ,a nie ma zalanego stanu 0, powiedz mi kiedy bedziesz go robic?

Bo ja sie zastanawiam ze moze by zasypac lawy i poleciec z murami w gore, bo jak zaleje betonem to trzeba czekac az wyschnie , a czas nieublaganie ucieka.

Pozdrawiam cieplutko

Witaj

malmuc

Nasz Majster buduje tradycyjnie i uważa że ziemia w domu cały czas pracuje i jakby zalał teraz stan zero to jest ryzyko pękania i wtedy powtórka a tak to ziemia naturalnie osiada a ściany idą w góry.Pościanach będzie dosypywanie i bijanie i tak kilka razy a potem dopiero zalewanie. :lol: Pozdrawiam :lol:

Będzie monolit bo są dwa,jeden nad garażem- pierwszy,potem ścianki pomurowane i drugi nad domem wyżej.Pozdrowionka. :wink:

Nie rozumiem. Wybrałaś monolit bo masz 2 poziomy stropu? To nie powd by wybierać monolit...

Generalie masz ładne zbrojenie stropu. 8) A las pewnie będzie rósł sobie powoli.. :wink:

Ponieważ nie mamy z Mirkiem wykształcenia architektonicznego wszystkie decyzje dotyczące zmian w projekcie konsultujemy z fachowcami.

Decyzję o zmianie stropu podjęliśmy po konsultacjach z architektem(obliczenia) inspektorem nadzoru i naszym Majstrem - nie bez znaczenia jest różnica w cenie na korzyść monolitu.Las się powoli w naszym domku zagęszcza - ale jak to las - potrzebny jest mu czas

:roll: :wink: Pozdrawiam.

Kasiu pieknie rośnie Wasz domek :) Bardzo się cieszę razem z Wami :)

Trzymam kciuki za pogodę :)

Co do kominka bardzo miło się przy nim siedzi i w domku jest klimacik za zimą jednak nie tęsknię 8)

My też się BAAAAAAAAAAAAAAAARDZO CIESZYMY

:oops: :lol: :lol:

Pogoda się psuje ale domek się buduje,dzisiaj rozpoczęło się też deskowanie schodów.A za rok mam nadzieję też siedzieć przy kominku i winku :roll: :oops: :lol: Pozdrawiam :lol: