Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zeljko biegam do pracy a dzieciaki (cała trójka)znowu przeziębiona.na budowie kończą ciesle daszek nad wejściem a murarze podmurowują skosy.W piątek podpisujemy umowę kredytowa i załatwiamy do ońca komitet wodociągowy,Jestesmy zalatani :-? :roll: I jeszcze mamy dostać manto :roll: :roll: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam Ciebie i Agę :wink:

cześć Kasiu, nie dziwie sie że Tobie też nie chce sie pisać, bo ja jakoś też straciłam niestety zapał :roll: pewnie z powodu tego że na budowie mało sie dzieje :wink:

ale za to widzę ze u Ciebie praca sie posuwa

W tym roku bardzo dużo budów jest jeszcze w trakcie co krok stoi dom z niedokończonym dachem :roll:

ale wam i tak poszło ekspresowo, przecież u was budowa ruszyła dopiero w wrześniu :wink:

kasia a zamawiałaś już okna ???

kasiu64 super widoczki sie kształtują na twoim domku u mnie w zeszłym roku było tak samo :D . Ten komitet wodociagowy mam rozumieć to sami będziecie wykonawcami sieci bo Gmina nie ma kasy i stąd to pismo do nich ????? Jeżeli tak Kasiu to powodzenia bo miałam to samo i za każdym razem mi odmawiali wykonania sieci na ich koszt, wreszcie złożylismy się z sąsiadami. Ale i tam nie damy za wygraną. :D Kaśka trzymam kciukasy za budowę :wink:

cześć Kasiu, nie dziwie sie że Tobie też nie chce sie pisać, bo ja jakoś też straciłam niestety zapał :roll: pewnie z powodu tego że na budowie mało sie dzieje :wink:

ale za to widzę ze u Ciebie praca sie posuwa

W tym roku bardzo dużo budów jest jeszcze w trakcie co krok stoi dom z niedokończonym dachem :roll:

ale wam i tak poszło ekspresowo, przecież u was budowa ruszyła dopiero w wrześniu :wink:

kasia a zamawiałaś już okna ???

Okna mam już wynalezione i mam dwie wyceny 7.600 i 6.500 (z montażem)- czekamy na zakończenie dachu i jak nie będzie mrozów to będziemy tynkować ,zakładać elektrykę i okna oczywiście też i drzwi trzeba będzie wstawić i bramę garażową

:roll: trochę mnie to przeraża ale damy radę :oops: :wink: Pozdrawiam :wink:

kasiu64 super widoczki sie kształtują na twoim domku u mnie w zeszłym roku było tak samo :D . Ten komitet wodociagowy mam rozumieć to sami będziecie wykonawcami sieci bo Gmina nie ma kasy i stąd to pismo do nich ????? Jeżeli tak Kasiu to powodzenia bo miałam to samo i za każdym razem mi odmawiali wykonania sieci na ich koszt, wreszcie złożylismy się z sąsiadami. Ale i tam nie damy za wygraną. :D Kaśka trzymam kciukasy za budowę :wink:

No właśnie - gmina nie ma kasy i musimy się dołożyć ale sami nie możemy robić- gmina musi zrobić projekt i wycenę- bez tego ani rusz a resztę to łopaty w dłoń i do roboty,nie damy się oskubać

:roll: :wink: Pozdrowionka i dzięki za kciukasy(oby mrozów nie było) :wink:

czesc kacha

i znowu jesteś z przodu :)

ja czekam własnie na wieźbe. zaczeła tezmi sie batalia z oknami dziś zamawaim :)

Witaj!

Robota idzie do przodu a kasa ucieka biegusiem.Na okna mamy dwie opcje ale wszystko zależy od pogody dachowe będą montowane od razu z dachem po 20-tym listopada.

:roll: Pozdrawiam i trzymam kciuki za pogodę :wink:

Kasiu co do kasy na wodociąg nie ma co sie dziwić - ten "śmierdzący" temat został przejęty od f-y Szymanek z Gdyni(splajtowała) i jest na razie rzeczą dość obojętną.

Gmina po prostu musiała wziąć niedochodowe przedsięwzięcie...

Jakby coś rzuć temat pogadam z kolegą który tym się zajmuje.

Co do rachunków - sam robię z klientami w ten sposób, że gość płacąc zaliczkę dostaje na tę kwotę fakturę vat więc kwit jest od razu - może uderz do wykonawców? Tu 10 tys tam 20 i rachuneczki są.Ewentualnie rachunek z płatnością terminową...Tylko tu kwestia rozpatrywania przez bank.

Kasiu co do kasy na wodociąg nie ma co sie dziwić - ten "śmierdzący" temat został przejęty od f-y Szymanek z Gdyni(splajtowała) i jest na razie rzeczą dość obojętną.

Gmina po prostu musiała wziąć niedochodowe przedsięwzięcie...

Jakby coś rzuć temat pogadam z kolegą który tym się zajmuje.

Co do rachunków - sam robię z klientami w ten sposób, że gość płacąc zaliczkę dostaje na tę kwotę fakturę vat więc kwit jest od razu - może uderz do wykonawców? Tu 10 tys tam 20 i rachuneczki są.Ewentualnie rachunek z płatnością terminową...Tylko tu kwestia rozpatrywania przez bank.

Jakoś to będzie

:roll: