Mały 09.11.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Kasiu co do kasy na wodociąg nie ma co sie dziwić - ten "śmierdzący" temat został przejęty od f-y Szymanek z Gdyni(splajtowała) i jest na razie rzeczą dość obojętną. Gmina po prostu musiała wziąć niedochodowe przedsięwzięcie... Jakby coś rzuć temat pogadam z kolegą który tym się zajmuje. Co do rachunków - sam robię z klientami w ten sposób, że gość płacąc zaliczkę dostaje na tę kwotę fakturę vat więc kwit jest od razu - może uderz do wykonawców? Tu 10 tys tam 20 i rachuneczki są.Ewentualnie rachunek z płatnością terminową...Tylko tu kwestia rozpatrywania przez bank. Jakoś to będzie No przecież! Kto mówił, że będzie łatwo? Ale się nie damy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.11.2006 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Mały oczywiście, że się nie damy Właśnie dlatego zaraz biegnę do pracy żeby było trochę lżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.11.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Kasiu, oszczędzaj siły, bo jak przyjdzie wykończeniówka to kto będzie ... wykończony - domek, czy Ty ? Gratulacyjki tak pięknie posuniętych prac ! Fajnie, że będziecie "szli" z robotą. Nie ma na co czekać jeśli jeszcze kaska jest i ekipa pod ręką Chyba mnie przegonisz Trzymam kciuki za pogodę i plusowe temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 10.11.2006 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Adriano nie ma czasu na oszczędzanie sił Trzeba przeć przed siebie ,do przodu Co do przegonienia to wszystko przed nami i Wami Trzymam kciuki za pogodę, aby była łaskawa dla nas wszystkich Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 10.11.2006 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 Kasiu, łaskawa pogoda jest dla nas w chwili obecnej druga w kolejności "sprzymierzeńców budowlanych" - zaraz po kieszeni wypełnionej po brzegi A propos tej kieszeni : No tak..................................... W dniu dzisiejszym podpisaliśmy cyrograf na następne 25 lat ... Perspektywa dalszej budowy bierze górę nad rozsądkiem i cieszymy się mimo wszystko I ja cieszę się z Wami ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 11.11.2006 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Adriano dzieki za serdeczne słowa, wiele one znaczą w takich chwilach rozterek Co do pogody to bądźmy dobrej myśli Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 11.11.2006 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Adriano dzieki za serdeczne słowa, wiele one znaczą w takich chwilach rozterek Co do pogody to bądźmy dobrej myśli Pozdrowionka Kasiu, rozterki chyba zawsze będą nam towarzyszyć , przed nimi nie uciekniemy . Wasze działania idą we właściwym kierunku - tak trzymać ! Zaciskam kciuki za pogodę i za Wasz domek !!! Pozdrowionka ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 11.11.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Kasia czy ja dobrze rozumiem chcecie jeszcze w tym roku tynkować ? Tak, Beti jeżeli nie będzie mrozów to jedziemy z robotą dalej Kasiu, my też mamy takie plany, mam nadzieję w przyszłym tygodniu zamówić okna (najpóźniej za 1,5 tyg.), tylko musimy się sprężyć i na coś się wreszcie zdecydować. Aha i drzwi też. Tynkarz niestety może dopiero w grudniu/styczniu, ale jeszcze przecież trzeba rozprowadzić elektrykę W każdym razie dziś dokonałam poważnego zakupu - kupiłam kozę do tymczasowego dogrzewania domku, o taką: http://met-spos.com.pl/img/piece/okragle/karlik.jpg Po wstawieniu okien mam zamiar pozatykać (przynajmniej częściowo) dziury między krokwiami a murłatą i deskowaniem, bo tam wieje okropnie. Co prawda bedzie to trzeba odetkać po zrobieniu tynków (albo w trakcie), bo musi się wietrzyć, ale na początek wolałabym, żeby domek się szybciej podgrzał. Także zimą się za bardzo nie będę przejmować Nie uśmiecha mi się czekanie z wykończeniówką do wiosny. Powodzenia, Kasiu, gratuluję wyników! Naprawdę nieźle wam idzie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.11.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Kasia czy ja dobrze rozumiem chcecie jeszcze w tym roku tynkować ? Tak, Beti jeżeli nie będzie mrozów to jedziemy z robotą dalej Kasiu, my też mamy takie plany, mam nadzieję w przyszłym tygodniu zamówić okna (najpóźniej za 1,5 tyg.), tylko musimy się sprężyć i na coś się wreszcie zdecydować. Aha i drzwi też. Tynkarz niestety może dopiero w grudniu/styczniu, ale jeszcze przecież trzeba rozprowadzić elektrykę W każdym razie dziś dokonałam poważnego zakupu - kupiłam kozę do tymczasowego dogrzewania domku, o taką: http://met-spos.com.pl/img/piece/okragle/karlik.jpg Po wstawieniu okien mam zamiar pozatykać (przynajmniej częściowo) dziury między krokwiami a murłatą i deskowaniem, bo tam wieje okropnie. Co prawda bedzie to trzeba odetkać po zrobieniu tynków (albo w trakcie), bo musi się wietrzyć, ale na początek wolałabym, żeby domek się szybciej podgrzał. Także zimą się za bardzo nie będę przejmować Nie uśmiecha mi się czekanie z wykończeniówką do wiosny. Powodzenia, Kasiu, gratuluję wyników! Naprawdę nieźle wam idzie!! Ech...a niby o czymż to ja sam trąbię sam we własnej osobie od jakichs dwóch lat? Koszt w "ramie z ciastem" 120 zł + parę rur stalowych i za jakieś 150-200 zł mamy coś co oczyści Waszą działeczkę z odpadków więźby, worków po cemencie i takich tam (nie radzę plastików i papy bo sąsiedzi moga być niespecjalnie zadowoleni). A po budowie opylić na allegro za kilka złociszy. A domek się suszy jakby nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 11.11.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Pognac facetow do wiezby! Trzeba domek przykrywac bo zima idzie, a oni co? Jak juz mowilam, pognac facetow od wiezby.., do roboty...i w ogole, pognac wszystkich facetow i juz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.11.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Nie przejmuj sie cyrografem na 25lat! Myslę, ze wszyscy maja podobne i jakos idzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 11.11.2006 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Nie przejmuj sie cyrografem na 25lat! Myslę, ze wszyscy maja podobne i jakos idzie... Ja mam podobny...zostało jeszcze jakieś ... 23 lata.Ale spłacam je mieszkając na swoim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 11.11.2006 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2006 Nie przejmuj sie cyrografem na 25lat! Myslę, ze wszyscy maja podobne i jakos idzie... Ja mam podobny...zostało jeszcze jakieś ... 23 lata.Ale spłacam je mieszkając na swoim. A co maja powiedzieć Ci co spłacają, a jeszcze nie mieszkają? Ja od września przyszłego roku mam spłacać, ale liczę, że wtedy będę już na swoim.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adriano Komputero 12.11.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 A ja to powiem tylko tyle BRAWO! BRAWO !! BRAWO !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 12.11.2006 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Kasiu gratuluję osiągnieć wszytkich Bo dla mnie trudno ocenic co najważniejsze, czy to że tak fajnie oceniasz wasze borykanie sie z budową które jakie jest każdy wie - ty nazywasz to bombą pozytywnych emocji czy też to , ze domek stoi Gratki ogromne A co do kredytu cóż , każdy by chciał bez niego się obejść ale jak Więc jeśli stajemy przed wyborem płacić całe życie i mieskzać u siebie i płącić i tak i mieszkac w bloku to decyzja oczywiśta A mozę jakiś spadek dostaniesz i niebawem spłącisz Życzę wam tego z całego serca Domek jest moim zdaniem cudny, taki zgrabny, kształtny i wcale pojemny Nie wiedziałam ze od ogrodu masz tak wysoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.11.2006 14:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Kasia czy ja dobrze rozumiem chcecie jeszcze w tym roku tynkować ? Tak, Beti jeżeli nie będzie mrozów to jedziemy z robotą dalej Kasiu, my też mamy takie plany, mam nadzieję w przyszłym tygodniu zamówić okna (najpóźniej za 1,5 tyg.), tylko musimy się sprężyć i na coś się wreszcie zdecydować. Aha i drzwi też. Tynkarz niestety może dopiero w grudniu/styczniu, ale jeszcze przecież trzeba rozprowadzić elektrykę W każdym razie dziś dokonałam poważnego zakupu - kupiłam kozę do tymczasowego dogrzewania domku, o taką: http://met-spos.com.pl/img/piece/okragle/karlik.jpg Po wstawieniu okien mam zamiar pozatykać (przynajmniej częściowo) dziury między krokwiami a murłatą i deskowaniem, bo tam wieje okropnie. Co prawda bedzie to trzeba odetkać po zrobieniu tynków (albo w trakcie), bo musi się wietrzyć, ale na początek wolałabym, żeby domek się szybciej podgrzał. Także zimą się za bardzo nie będę przejmować Nie uśmiecha mi się czekanie z wykończeniówką do wiosny. Powodzenia, Kasiu, gratuluję wyników! Naprawdę nieźle wam idzie!! Dominikams jak brygada da radę(czyt.będzie miała czas) to chcemy elektrykę,ogrzewanie i wylewki w tym roku a co za tym idzie jeszcze okna,drzwi i bramę garażową Musimy usiąść z ołówkiem w ręku i dokładnie wszystko policzyć Koza - SUPER!!! muszę nad nią się zastanowić- gratuluję pomysłu i zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.11.2006 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Kze i Mały wiem,wiem że ten kredyt da się przeżyć i jakoś sobie poradzimy w końcu :przecież warto - będziemy go spłacać ale i też wygrzewać nóżki przed kominkiem popijając grzane winko od jesieni do wiosny a od wiosny do jesieni wygrzewać się na tarasie popijając kawkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.11.2006 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Adriano i Andrzejko dzięki,dzięki Co do bomby pozytywnych emocji to z naszą Brygadą prze duże B, były tylko pozytywne.Dopiero na koniec cieśle się ślimaczyli - ale myślę że to tak dla równowagi psychicznej inwestorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 12.11.2006 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Aleś mi przykadziła Nie powiem...miło!!!! Ale teraz będę pusta i próżna.... A tak naprawdę TO WY SAMI SOBIE ZGOTOWALIŚCIE TO WSZYSTKO!! Tylko dzięki Waszej determinacji, uporowi i entuzjazmowi doszliście do tego miejsca. I pójdziecie dalej ( bo z tej drogi nie ma już powrotu- Boże jak dobrze że jest tylko jeden kierunek ruchu...) Po raz któryś wpraszam się na Wielkanocne jajeczko, więc do dzieła ludzikowie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.11.2006 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Aleś mi przykadziła Nie powiem...miło!!!! Ale teraz będę pusta i próżna.... A tak naprawdę TO WY SAMI SOBIE ZGOTOWALIŚCIE TO WSZYSTKO!! Tylko dzięki Waszej determinacji, uporowi i entuzjazmowi doszliście do tego miejsca. I pójdziecie dalej ( bo z tej drogi nie ma już powrotu- Boże jak dobrze że jest tylko jeden kierunek ruchu...) Po raz któryś wpraszam się na Wielkanocne jajeczko, więc do dzieła ludzikowie.... Alfredko chyba zapomniałaś że Twojej Połowie też dziekujemy i jesteśmy wdzięczni Żeby nie zapeszać JAJA nic nie powiem ale jakby co to wiesz gdzie przyjechać Co do Twojej próżności - jeżeli ma się objawiać SERDECZNOŚCIĄ I GOTOWOŚCIĄ POMOCY to bądź sobie próżna do woli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jednokierunkowość naszych działań jest SUPER a perpektywa zamieszkania w swoim WYMARZONYM DOMKU bije wszystko na głowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts