Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Dziennik Budowy C33 - Rozważny i Romantyczka

kasia64

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dominikams jak brygada da radę(czyt.będzie miała czas) to chcemy elektrykę,ogrzewanie i wylewki w tym roku a co za tym idzie jeszcze okna,drzwi i bramę garażową :roll:

Musimy usiąść z ołówkiem w ręku i dokładnie wszystko policzyć :roll: :wink:

Koza - SUPER!!! muszę nad nią się zastanowić- gratuluję pomysłu i zakupu :lol: :lol: :lol: :lol:

No tak, my też tak byślmy chcieli (oprócz bramy, na razie tylko drzwi między garażem a domem), ale też musimy teraz wszystko policzyć.

Co do kozy - to pomysł nie jest mój, czytałam intensywnie forum już jakiś czas temu na temat budowy w zimie i to było zalecane i praktykowane rozwiązanie. Niestety, nie mogłam znaleźć (nawet w marketach bud.) takich tanich piecyków, te najtańsze zaczynały się od 400 zł, albo były jakieś brzydkie, blaszane bez szamotu więc w międzyczasie powstał też pomysł zainstalowania kominka bez obudowy. Ale ponieważ udało mi się kupić kózkę, to z ulgą zainstaluję właśnie ją, bo o kominek trochę bym się bała (że go ktoś uszkodzi).

Od tego masz kumpli z forum by Cię wspierali na róznych frontach.. :wink: Jedni napojami, inni przez gg, a inni postami... 8) Od tego jesteśmy.. 8) Miło, że podoba Ci się i coś moglismy pomóc. :D

Kze nigdy nie przypuszczałam że ludzie których tylko raz na oczy widziałam(a niektórych nawet nie) staną się tacy bliscy i pomocni :roll: :oops: :lol: To forum to fantastyczna sprawa - ludzie sobie pomagają ,wspierają w chwilach zwątpienia, doradzają niczego w zamian nie chcąc i nie oczekując - TO FENOMEN NASZYCH CZASÓW

To ja nie wiedziałam że taka diablica z Ciebie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: przy okazji przywiezienia okien na przechowania OSOBIŚCIE MU PODZIĘKUJĘ :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jesu...nie rób tego plis.....

Tylko JA chcę być FREDKA WSPANIAŁA...A tak, to mi popsujesz mój domowy reżim...No.... :wink:

Ależ TY jesteś

ALFREDKA WSPANIAŁA.

No dobrze podziękuję tylko za przechowanie okien bez tej całej wspaniałej reszty :roll: :roll: :roll:

Nie przejmuj sie cyrografem na 25lat! :wink: Myslę, ze wszyscy maja podobne i jakos idzie... :lol:

Ja mam podobny...zostało jeszcze jakieś ... 23 lata.Ale spłacam je mieszkając na swoim.

A co maja powiedzieć Ci co spłacają, a jeszcze nie mieszkają? :o

Ja od września przyszłego roku mam spłacać, ale liczę, że wtedy będę już na swoim.. 8)

Wiesz po to brałem żeby mieszkać jak najszybciej - normalnie "szkoła przetrwania" i to nie taka jak kiedyś po lasach jeżdziłem tylko taka "życiowa"... ;-)

Dominikams mój Majster wspominał o zrobieniu najpierw ogrzewania i zamontowania dwóch tymczasowych(jakiś starych) kaloryferów.Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: W odwodzie będzie teraz pomysł z kozą :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: :wink: :wink:

To też jakis pomysł...tylko co będzie jak w instalacji woda, a Wam z różnych względów nie uda się podjechać na działeczkę przez np...tydzień? A na dworze będzie -20?

Ja mogę podjeżdżać i codziennie, ale ...jak wyjadę na kilka dni np do Viessmanna na szkolenie? Albo się Danfoss o mnie upomni?

To tak troszkę ryzyk/fizyk chyba, że planujesz kociołek alternatywny (np elektryczny) ustawiony na p-zamarzaniówkę.

Dominikams mój Majster wspominał o zrobieniu najpierw ogrzewania i zamontowania dwóch tymczasowych(jakiś starych) kaloryferów.Zobaczymy co z tego wyjdzie :roll: W odwodzie będzie teraz pomysł z kozą :lol: :lol: :lol: Pozdrawiam :wink: :wink: :wink:

To też jakis pomysł...tylko co będzie jak w instalacji woda, a Wam z różnych względów nie uda się podjechać na działeczkę przez np...tydzień? A na dworze będzie -20?

Ja mogę podjeżdżać i codziennie, ale ...jak wyjadę na kilka dni np do Viessmanna na szkolenie? Albo się Danfoss o mnie upomni?

To tak troszkę ryzyk/fizyk chyba, że planujesz kociołek alternatywny (np elektryczny) ustawiony na p-zamarzaniówkę.

Mały spokojna Twoja rozczochrana głowa,ogrzewanie będzie wtedy kiedy Majstry będą robić codziennie inaczej nie ma takiej konieczności :roll: :roll: :roll:

Dzięki za czujność i serdeczność jak zawsze :lol: :lol: :lol: :lol:

Wczoraj byliśmy,dzisiaj byliśmy i tak będzie pewnie prawie co dzień :roll:

Jak wejdą dekarze to Miras bierze urlop iznowu będzie codziennie :roll:

Pozdrowionka :wink: :wink: :wink: :wink:

Od tego masz kumpli z forum by Cię wspierali na róznych frontach.. :wink: Jedni napojami, inni przez gg, a inni postami... 8) Od tego jesteśmy.. 8) Miło, że podoba Ci się i coś moglismy pomóc. :D

Kze nigdy nie przypuszczałam że ludzie których tylko raz na oczy widziałam(a niektórych nawet nie) staną się tacy bliscy i pomocni :roll: :oops: :lol: To forum to fantastyczna sprawa - ludzie sobie pomagają ,wspierają w chwilach zwątpienia, doradzają niczego w zamian nie chcąc i nie oczekując - TO FENOMEN NASZYCH CZASÓW

Gdzieś czytałęm, że to forum ma specyficznych forumowiczów... A poza tym ważne jest, ze możemy kontaktować się, rozmawiać.. Nie ważne, ze nie wiemy tak dokładnie jak wyglądamy. Mamy ze soba kontakt, rozmawiamy! A ileż to związków, przyjaźni itp. rozpada się umiera z powodu zaniku wymiany informacji. Forum umowzliwia wymine informacji, rozmowę wtedy, gdy jedno ze współrozmówców ma czas. I pewnie to jest ten fenomen.. w czasach gdy wszyscy są zabiegani.. :roll:

Kasiu ogromne gratulki :)

Trzymam kciukasy za łaskawą aurę pogodową :) A że można wykańczać zimą to ja bardzo dobrze wiem :)

Co do miłych słów bez niczego w zmiam to ja się nie zgadazam bo ja od Ciebie w zamian dostałąm bardzo dużo i za to bardzo Ci dziekuje :)

A co Ty się tak rumienisz :)

Bo mnie starą babę jagę zawstydzasz

:wink: :roll:

Kurczę ja chyba naprawdę szkła muszę zmienić alebo z Wami coś nie tak :o :roll:

Bo ja w Tobie ani starej ani baby jagi nie widziałam :o :roll:

A ze zasługi w moje kulinarne poczynania masz to nie powód do wstydu tylko do dumy :)

A co Ty się tak rumienisz :)

Bo mnie starą babę jagę zawstydzasz

:wink: :roll:

Kurczę ja chyba naprawdę szkła muszę zmienić alebo z Wami coś nie tak :o :roll:

Bo ja w Tobie ani starej ani baby jagi nie widziałam :o :roll:

A ze zasługi w moje kulinarne poczynania masz to nie powód do wstydu tylko do dumy :)

OK,OK,OK :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: