Dorota_N 25.08.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Został nam parkiet,który kupiliśmy do salonu i zastanwiam się, czy dobrym pomysłem jest położenie parkiru na stopniach. Podstopnice będą jasne a tylko stopnie obłożone drewnem. Czy to dobry pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 25.08.2005 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 A jak myślisz? Będzie to ładnie wyglądało?Masz jakiś pomysł na wykończenie brzegów - tam raczej musi być jakaś listwa, która by trzymała tenże parkiet "na swoim miejscu". Przyznam, że nigdy czegos takiego nie widziałem. Choć sam pomysł być może i nowatorski, to obawiam się, że jednak dość trudny i w efekcie kosztowny w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 25.08.2005 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wiem, że trzeba będzie wykończyć krewędzie listwą. Zastanawiam się tylko czy będzie to ładnie wyglądało. Parkiet już mam, więc dlaczego mówisz że koszt będzie dtaki duży?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 26.08.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Koszt będzie duży, gdyż wg mnie jest z takimi schodami sporo pracy. Poza tym trzeba będzie robić na zamówienie listwy okalające stopień. Listwy te zajmą ok. 3- 4cm z każdej strony stopnia, wiec będzie ich dość dużo. Znając naszych "fachowców" ani ten od schodów, ani ten od parkietu nie będzie chciał się wziąć za coś takiego, a jeśli łaskawie zechce - to pewnie za to zaśpiewa odpowiednią sumę!Jednak po zastanowieniu doszedłem do wniosku, że wyglądać takie stopnie to mogą ciekawie!Zrób sobie taki jeden na próbę (bez montażu) i będzie wszystko wiadome. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 26.08.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 My mamy stopnie wykończone (no, jeszcze nie w 100%) parkietem, tylko takim o dużych klepkach (największe 10 x 100 cm). Kładzione są równolegle do krawędzi stopni i wyglądają super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 26.08.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 My mamy stopnie wykończone (no, jeszcze nie w 100%) parkietem, tylko takim o dużych klepkach (największe 10 x 100 cm). Kładzione są równolegle do krawędzi stopni i wyglądają super U nas też tak jest i jest ok. Tylko, że klepki są "normalnej" wielkości, a sam brzeg jest wykończony dłuższą (na całą długość stopni) deseczką. To chyba nie jest skomplikowane w wykonaniu. My taki stan zastaliśmy (dom jest stary) i nie zamierzamy go zmieniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 26.08.2005 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 UKF i Gośka, możecie pokazać zdjęcia. Baaaaardzo mnie interesuje jak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UKF 26.08.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Niestety , zdjęć nie mam a i możliwości zrobienia nie bardzo.... Maria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 26.08.2005 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ze zdjęciami to u mnie kiepsko, bo i sprzęt i umiejętności nie te Postaram sie coś wymyślić. W każdym razie uważam, że parkiet na schodach to wcale nie jest zły pomysł. Ułóż sobie "na sucho" i pokombinuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 26.08.2005 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Szkoda, ale jak by się udało to czekam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts