Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki macie wysoki garaż???

Recommended Posts

Witam, jak w temacie..

Wydaje mi się że u mnie wyszedł bunkier.... :-? Na parterze mam 2,8 a w garażu opuszczonym lekko w stosunku do parteru mieszkalnego, tak by na nim był dodatkowy pokój z wejściem z półpiętra schodów na poddasze (mam nadzieję ze nie zaciemniłem obrazu) - wyjdzie na gotowo 2,28.. I teraz mam dylemat czy to nie za mało?????? :-?

Jak jest u Was???

Z góry dzękuję za wypowiedzi

Sebastian

PS dobijcie mnie albo pocieszcie że nie do końca skopałem sprawę :wink:

Ja to chyba rekord pobiłem, mój garaż ma 3,70 wysokości a bram wjazdowa 2,30*5,00

no jeszcze pół metra, bramę wymienic i wóż strażacki bedziesz mogl garazować :D

jeśli ktoś ma SUV-a albo np BMW Z5 i montuje u góry jakiś bagaznik i chce z nim wjechac do garazu to brama 220cm się przydaje. Wysokość garażu powyżej 240-250 cm to zbytek (chyba ze lecą np pod sufitem kanały z klimą)

http://www3.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/images/introduction_front.jpg

http://www3.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/images/datasheet_x5_30i.gif

Prawdę mówiąc taka wysokość garażu była uwarunkowana tym, że mamy jeszcze pomieszczenie nad garażem do którego będą prowadziły schody zabiegowe, a na ścianach garażu na wysokości powyżej 2 m chcemy umieścić prawie dookoła półki, na których będzie można powciskać różne mało używane rzeczy np. opony , podwiesić rower pod sufitem tak, aby nie uderzać głową przechodząc pod nim, być może również jakąś wciągarkę (sam nie wiem po co, bo nie jestem mechanikiem ale kto wie co mogę robić w przyszłości).

• 1 year później...

Witam

Nasz zaplanowany garaz ma 2.48 cm wysokości a światło bramy 2.08.

Po lekturze katalogow wychodzi mi ze swiatlo przejazdu to bedzie 203 cm i wydaje mi sie ze ciut przymalo.

Nie chcialbym sie stresowac ze jak kupie cos wiekszego to nie wjade do garazu z boxem na dachu.

Nadproze trzeba by bylo podniesc do gory ale i tak sama brama wymaga 15-20 cm na mechanizm czyli wymiar swiatla bramy bedzie ok 2.28.

Czy ktos z terenowka po lifcie i z bagaznikiem dachowym moze podac wysokosc swojej bramy ? 8) ile trzeba dodac na boxa dachowego ?

Pozdrawiam

Zonzi

widze, ze ja mam hale a nie garaz :)

dach jednospadowy, wiec w najnizszym punkcie mam jakies 2.6 a w najwyzszym ponad 3.5 m :)

ale planuje jakis maly podnosnik - zeby czasem prysnac konserwacja albo zmienic olej (mechanicy zawsze mi cos zepsuja - a to przeleja a to srube przekreca, wiec zmuszony jestem robic to osobiscie)