ja budowniczy 25.08.2005 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Witam, jak w temacie.. Wydaje mi się że u mnie wyszedł bunkier.... Na parterze mam 2,8 a w garażu opuszczonym lekko w stosunku do parteru mieszkalnego, tak by na nim był dodatkowy pokój z wejściem z półpiętra schodów na poddasze (mam nadzieję ze nie zaciemniłem obrazu) - wyjdzie na gotowo 2,28.. I teraz mam dylemat czy to nie za mało?????? Jak jest u Was??? Z góry dzękuję za wypowiedzi Sebastian PS dobijcie mnie albo pocieszcie że nie do końca skopałem sprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 25.08.2005 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Wydaje się, że jest to trochę mało. Powiem na swoim przykładzie. U mnie wyszło tak że nad stanowiskiem gdzie stoi samochód wyszła belka konstrukcyjna na wyskości 2.20. No i jak chcę otworzyć maskę auta na pełną wyskokść to jest problem. Ale u Ciebie chyba nie ma innego wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaskaa 25.08.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dowiedz się o bramę garażową - czy spasuje ci wymiarami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arco 25.08.2005 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 U mnie 2,41 - zgodnie z projektem - i tyle ma w rzeczywistości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 25.08.2005 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 u mnie jest 2,4m w sumie tez nie jest za wysoko ale to tylko garaż , ja bym się na twoim miejscu nie przejmował - ile razy w ciągu tygodnia będziesz musiał podnieść maskę żeby ci to przeszkadzało ? pewnie nie wiele więc nie ma problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 25.08.2005 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Jeśli chodzi o bramy garażowe to spoko. W standaratch są bramy 2m na montaż potrzeba około 2.05m. Tu nie ma problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 25.08.2005 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 W planach mam bramę garażową w świetle ościeżnicy 2500x2100 trzeba by jeszcze doliczyć na futrynkę więc będzie jakieś 2700x 2200 powinno wystarczyć, więc moze nie będzie tak źle i żona mnie nie zabije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszal 30.08.2005 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ja to chyba rekord pobiłem, mój garaż ma 3,70 wysokości a bram wjazdowa 2,30*5,00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 30.08.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 ja ma garaz na 3,60 wysokosci i brame na 2.8x4m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 30.08.2005 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ja to chyba rekord pobiłem, mój garaż ma 3,70 wysokości a bram wjazdowa 2,30*5,00 no jeszcze pół metra, bramę wymienic i wóż strażacki bedziesz mogl garazować jeśli ktoś ma SUV-a albo np BMW Z5 i montuje u góry jakiś bagaznik i chce z nim wjechac do garazu to brama 220cm się przydaje. Wysokość garażu powyżej 240-250 cm to zbytek (chyba ze lecą np pod sufitem kanały z klimą) http://www3.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/images/introduction_front.jpg http://www3.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/images/datasheet_x5_30i.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marszal 31.08.2005 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Prawdę mówiąc taka wysokość garażu była uwarunkowana tym, że mamy jeszcze pomieszczenie nad garażem do którego będą prowadziły schody zabiegowe, a na ścianach garażu na wysokości powyżej 2 m chcemy umieścić prawie dookoła półki, na których będzie można powciskać różne mało używane rzeczy np. opony , podwiesić rower pod sufitem tak, aby nie uderzać głową przechodząc pod nim, być może również jakąś wciągarkę (sam nie wiem po co, bo nie jestem mechanikiem ale kto wie co mogę robić w przyszłości). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 06.06.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2007 Witam Nasz zaplanowany garaz ma 2.48 cm wysokości a światło bramy 2.08. Po lekturze katalogow wychodzi mi ze swiatlo przejazdu to bedzie 203 cm i wydaje mi sie ze ciut przymalo. Nie chcialbym sie stresowac ze jak kupie cos wiekszego to nie wjade do garazu z boxem na dachu. Nadproze trzeba by bylo podniesc do gory ale i tak sama brama wymaga 15-20 cm na mechanizm czyli wymiar swiatla bramy bedzie ok 2.28. Czy ktos z terenowka po lifcie i z bagaznikiem dachowym moze podac wysokosc swojej bramy ? ile trzeba dodac na boxa dachowego ? Pozdrawiam Zonzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzyzak1719499897 07.06.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2007 widze, ze ja mam hale a nie garaz dach jednospadowy, wiec w najnizszym punkcie mam jakies 2.6 a w najwyzszym ponad 3.5 m ale planuje jakis maly podnosnik - zeby czasem prysnac konserwacja albo zmienic olej (mechanicy zawsze mi cos zepsuja - a to przeleja a to srube przekreca, wiec zmuszony jestem robic to osobiscie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrewB 08.06.2007 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 U mnie garaż ma 3 m wysokości. Brama garażowa 2,70 m. A to wszystko po to aby nadproże nad bramą i okienkiem łazienkowym było na jednym poziomie. Bardziej mi się tak podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts