Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za Bramę Garażową

kulistkiewicz

Recommended Posts

• 2 weeks później...
Też poszukuję dwóch bram garażowych z automatyką. Proszę o informację, które z bram: Hormann, Wisniowski, Krispol, .... wychodzą najkorzystniej cenowo zakłądając taką samą specyfikację bramy

najlepsze informacje uzyskasz bezpośrednio od dystrybutorów . na stronach internetowych producentów powinieneś znaleźć info gdzie szukać przedstawicieli w twoim regionie

pzdr

• 2 weeks później...

Krispol 2900x2250 segmentowa złoty dąb 4100 pln. Nie chcę robić jakiejś agitacji ale Wiśniowskiego odradzali fachmany - mają sporo reklamacji.

Bramka sprawuje się na razie!! (nie zapeszać) wzorowo. (1 miesiąc od zamontowania).

• 2 weeks później...

Za brame 2550x2100 Normstahl kasetonowa z automaytyka i dwoma pilotami plus montaz 4050. Brama 4 cm grubosci. Zdecydowalem sie ze wzgledu na jakosc wykonania i wyglad. Nie wybralem krispola. Za Normstahlem przemawialo:

- W standardzie zamek ryglowany w dwoch miejscach

- gladka powierzchnia bramy (jak blacha)

- ladne wykonczenie - wszystkie zawiasy schowane

- podwojny system rolek

- solidna niemiecka konstrukcja

No i z przymruzeniem oka 10 lat gwarnacji :)

• 4 months później...
brama firmy mirola,segmentowa gr4cm,złoty dąb,kasetony,napęd firmy marantec comfort 220+dwa piloty dwukanałowe+regulator ścienny(otw/zamyk bramy,wł/wył oświetlenia,odłączenie napędu)+montaż= 4250zł oczywiście po negocjacjach :D ,brama solidna,oglądałem u innego klienta juz zamontowaną

• 1 month później...

Witam,

dzwoniłam dzisiaj do przedstawiciela Normstala i zaproponował mi bramę o wymiarach 4,5 na 2,25 za 3420pln :o :o Brązowa, kasetonowa, 4,2 cm z automatem plus dwa piloty.

Czy ta cena nie jest dziwna?

Czy coś te bramy w sobie kryją? Gdzie jest ukryta niespodzianka?

Do końca marca mają promocję 15 %

U Wiśniowskiego za bramę takową chcą 5700pln.

I mam dylemat :)

Segmentowa o wymiarach 4500x2200 z okładziną zewnętrzną w kolorze 'złoty dąb', bez przetłoczeń, bez przeszkleń, automatyka, dostawa, montaż, 7% VAT:

BIGTOR - 5100

ORLITA - 5276

FT BRAMY - 5350

NOVOFERM - 5350

DROMA - 5350

SOLEY - 5441

DOMET - 6045

KRAJEWSKI - 6064

MIGAS-DOOR - 6205

TAMO2 - 6620

POLTAU - 6781

BURATINO - 7059

WIŚNIOWSKI - 7529

RAMBIT - 7740

KRISPOL - 9099

Oglądałem i brałem pod uwagę tylko 'czerwone'. Novoferm ma wyższą jakość wykonania i montażu, a także bardzo ładny wzór 'złotego dębu', za to dziwaczną automatykę. Stosują też dwukomorową uszczelkę na dole, która nie przymarza do podłogi, gdy podsypie śnieg, a złońce go w południe trochę roztopi :D

Decyzja niebawem

Segmentowa o wymiarach 4500x2200 z okładziną zewnętrzną w kolorze 'złoty dąb', bez przetłoczeń, bez przeszkleń, automatyka, dostawa, montaż, 7% VAT:

BIGTOR - 5100

ORLITA - 5276

FT BRAMY - 5350

NOVOFERM - 5350

DROMA - 5350

SOLEY - 5441

DOMET - 6045

KRAJEWSKI - 6064

MIGAS-DOOR - 6205

TAMO2 - 6620

POLTAU - 6781

BURATINO - 7059

WIŚNIOWSKI - 7529

RAMBIT - 7740

KRISPOL - 9099

Oglądałem i brałem pod uwagę tylko 'czerwone'. Novoferm ma wyższą jakość wykonania i montażu, a także bardzo ładny wzór 'złotego dębu', za to dziwaczną automatykę. Stosują też dwukomorową uszczelkę na dole, która nie przymarza do podłogi, gdy podsypie śnieg, a złońce go w południe trochę roztopi :D

Decyzja niebawem

Właśnie podpisałam umowę na zakup bramy segmentowej Krispol 4500 x 2250 w kolorze złoty dąb. Cena brutto z montażem, napędem 2 piloty 5500 zł. Więc skąd ta cena powyżej. Identyczną bramę Wiśniowski wyceniał na 7500 a Hormann na ponad 8000 zł. Owszem Krispol ma w swojej ofercie bramy idealnie gładkie , które kosztują dużo więcej ale po co? Sąsiad ma bramę Krispola w tym kolorze (przetłoczenia poziome), jakość chwali a brama wygląda po prostu super.

Pozdrawiam