m.dworek 25.08.2005 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 witam chetnie dowiem sie czegos na temat kopania w drodze, zalatwianiu pozwolenia na zalokowanie drogi, tego kogo zatrudniliscie do wykonania tych robot drogowych, wodnych itdile placiliscie za pozostale formalnosci itd zwiazane z przylaczeniem do kanalizacji ?u mnei problem jest tez taki, ze nie ma dokladnych panow kanalizy i niekt na dzien dzisiejszy nie wie na jakiej glebokosci bedziey sie wcinac w kanal glowny a ma to znaczenie kapitalne przy wykonaniu kanalizy w domu itd piszcie duzo bo mnie sprawa meczy i ciekawiacha jaka jest rola kierownika bodowy w tych dzialaniach zwiazanych z kanaliza i pobocznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 25.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 a co masz w warunkach przyłącza ? powinni chyba napisać gzie się wpiąć , z jakich rur to wykonać, co nalezy zrobić , na mapie do celów projektowych chyba tez powinna być zaznaczona kanalizacja , a pozatym chyba przy wykonaniu przyłącza jest potrzebny jego projekt , ze wszystkimi ustaleniami, uzgodnieniami , z właśnicielem sieci, z właścicielem drogi itp. skoro zabierasz się za kanalizację , to chyba musisz mieć na to pozwolenie / zgłoszenie robót , a jak tego nie masz to chyba trzeba zacząć od wykonania projektu przyłącza , projekt wszystko Ci powie...., i wszystkie ustalenia i uzgodnienia powinny być załatwione prez projektanta przyłącza . A rola kierownika budowy przy przyłączach to chyba żadna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.dworek 25.08.2005 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 niby cos tam mam tak mniej wiecej jest na mapce zaznaczone, ale oni nie wiedza w ogole na jakiej glebokosci czyli zlecam wykonanie rojektu i nic mnie nie obchodzi? a kto wykopie dziure w ulicy? kto ja zasypie no i kto za to beknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 25.08.2005 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 ale pewnie projekt będzie wymagał uzgodniuenia z właścicielem drogi , bo bez tego nie przejdzie w starostwie, a jak się uzgodni to włąściciel drogi daje zgodę na wejśćie i podaje warunki na jakich to się powino odbyć, kto za co płaci itp. a co do głębokości to też nie miałem podane na jakiej jest , poprostu mniej więcej wiedziałem gdzie jest rura i kopałem tyle aż na nią trafiłem ... fakt kanalizację miałem na terenie swojej działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 25.08.2005 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Jeśli chcesz kopać w drodze/ulicy to na pewno powinieneś zrobić projekt/plan organizacji ruchu, zabezpieczyć teren, oznakować. Jeśli chcesz ryć w asfalcie to prawdopodobnie będziesz zmuszony do doprowadzenia drogi do stanu pierwotnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts