yaro slaw 25.08.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Dach płaski, dom typu kostka z lat 70-ych. Problem docieplenie dachu. Dach pokryty dwoma warstwami starej papy, a pod nią 20 cm żużlu. Chciałbym docieplić styropapą lub wełną i dwie wartwy papy termozgrzewalnej. Pod dachem są ogrzewane pomieszczenia. Czy para wodna z pomieszczeń nie będzie zalegała pod warstwą ocieplenia ? Pod stropem sa jakieś otwory wentylacyjne ale nie wiem czy biegną pod całym dachem w żużlu. Który materiał lepszy wełna czy styropian? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 29.08.2005 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Styropian tańszy Poszukaj postów napisanych przez Wawi - on bardzo fajnie opisał docieplanie styropapą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
net 30.10.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2005 mam podobny dom i ten sam problem nie zastanwiałeś się nad zmianą dachu? pod tą papą w lecie mozna oszaleć z gorąca ja jstem coraz bliższa tej koncepcji ale nia mamjeszcze na nią rozwiązania.... może ktoś coś podpowie..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GośkaJ 31.10.2005 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2005 pod tą papą w lecie mozna oszaleć z gorąca Jak jest dobrze zaizolowany (docieplony) to się nie nagrzewa. W naszym sąsiedztiw przerobili niedawno kostkę na domek ze spadzistym dachem - niezbyt wysokim - i najpierw cały dom poszerzyli (co by proporcje jakąś zachować). Wygląda całkiem nieźle - prawie jak taka duża poniemiecka willa (u nas takich dużo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts