bema 20.01.2002 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2002 Man dom wybudowany z betonu komórkowego tzw.siporex o grubości ściany 37cm jednowarstwowej,na zaprawie klejowej.Chciałam się upewnić, czy trzeba ocieplać jeszczę styropianem.Producent nie zaleca, gdyż uważa,że ściana musi "oddychać".Chcę poznać Waszą opinię, zamierzam w tym roku zrobić zewnętrzną elewację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 22.01.2002 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Jezeli siporex byl dobrej jakosci nie musisz docieplac. Jesli juz to rzeczywiscie lepiej ocieplic welna a nie styropianem dzieki czemu sciana nadal bedzie paroprzepuszczalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Nie musisz ocieplac siany z siporexu ale jak bedziesz ocieplal to lepiej styropianem i dobra wentylacja w domu. Poza tym wykraplanie sie pary wodniej nie zalezy od temperatury tylko od stopnia nasycenia pary wodnej, i roznicy cisnien czasteczkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Frankai 22.01.2002 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Jak masz trochę kasy, to możesz ocieplić. Obojętnie czy dasz styropian czy wełnę. Ja nie lubię styropianu, bo nie, ale to Twoja sprawa. Na oddychanie to robi się wentylację - aereco (aereco.com.pl) ma mi zrobić bezpłatny projekt takowej po przesłaniu założeń i projektu domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.01.2002 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Jeżeli jest to odmiana 400 to nie ma potrzeby, jeżeli 500 to już warto(ale niekoniecznie natychmiast, gdyby utrudnieniem był brak kasy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Zgadzam sie z Anonimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 22.01.2002 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2002 Zgadzam sie z Anonimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts