Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jaki wzór parkietu ??

Dorota_N

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Pokażcie w jakie wzory macie ułożony parkiet. Ja nie wiem jak ułożyć.W jodełkę chyba nie chcę, nie wiem czy równolegle ułożone klepki będą ładnie wyglądały...

Doradźcie :lol:

Nie mam fotki, ale widziałam ładną podłogę ułożoną z równolelge ułożonych klepek. Efekt jest jeszcze lepszy, gdy klepki nie są ułożone regularnie (tzn. przesunięcia nie mają powtarzalnego rozmiaru, ewentualnie klepki są różnej długości - tę długość można zmieniać optycznie dobierając klepki o tym samym kolorze jedną za drugą)

Czyżby tylko Fiołka i Kaskaa miały parkiet?? Czy teraz wszyscy kładą panele na podłodze w salonie?

Kaskaa czy jest jakaś szansa, żeby zobaczyć ten parkiet? Rozumię, że to nie u Ciebie, ale może widziałaś gdzieś w necie i jakiś adresik da się przesłać? Bardzo mnie to zaciekawiło

Kaskaa czy jest jakaś szansa, żeby zobaczyć ten parkiet? Rozumię, że to nie u Ciebie, ale może widziałaś gdzieś w necie i jakiś adresik da się przesłać? Bardzo mnie to zaciekawiło

Taką podłogę widziałam u kogoś w domu (niestety nie moim :( ) - nie mam szans na fotkę.

Cytat:

tę długość można zmieniać optycznie dobierając klepki o tym samym kolorze jedną za drugą)

za bardzo nie rozumiem tego fragmentu?

Wybierasz dwie klepki zbliżone do siebie kolorem/fakturą i kładziesz jedną za drugą. Sąsiednie klepki muszą się od nich różnić kolorystycznie. Daje to wrażenie jednej "dłuższej deski".

ja mam ułozony parkiet w cegiełke, pod skosem parkiet jesion kolor i wyglada super. W maych pokojach mam na prosto w cegiełke tez fajnie ale pod skosem o wiele lepiej, tylko ze takie ulozenie to najlepiej w duzym pomieszczniu.

My też mamy parkiet jesionowy półmat, ułożony skosem w cegiełkę, ale nie równą, tzn nie jest to ciegiełka gdzie zawsze sąsiadująca deszczółka wychodzi w połowie. Wygląda poprostu genialnie. Zdjęcie może nam się uda zamieścić w przyszłym tygodniu.

Gorąco polecamy.

Piotr i Roma