Dorota_N 25.08.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nie wiem czy w kuchni powinnam na ścianie na której będą kafelki również wykafelkować wnękę okienną czy zostawić tynk, który będzie pomalowany tak jak reszta ścian? Jak Wy macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SławekD-żonka 25.08.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 My nie wyłożymy wnęki kafelkami, prawdę mówiąc jeszcze nie widziałam takiego rozwiązania (a może za mało dotąd widziałam ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 25.08.2005 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Nie wiem czy w kuchni powinnam na ścianie na której będą kafelki również wykafelkować wnękę okienną czy zostawić tynk, który będzie pomalowany tak jak reszta ścian? Jak Wy macie? ja mam tak : http://foto.onet.pl/upload/36/25/_417002_n.jpg - czy o to chodzi? Parapet mam też - jak widać - z płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 25.08.2005 12:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tak, chodzi dokładnie o to. Tym bardziej skłaniam się do wyłożenia płytkami, gdyż pod oknem będzie zlew i chciałabym uniknąć brudzenia się ścian w tym miejscu. Wiadomo jak się zmywa to może czasem coś chlapnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NatkaB 25.08.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 Tak, chodzi dokładnie o to. Tym bardziej skłaniam się do wyłożenia płytkami, gdyż pod oknem będzie zlew i chciałabym uniknąć brudzenia się ścian w tym miejscu. Wiadomo jak się zmywa to może czasem coś chlapnąć a pewnie, że może w łazience wnęki okienne - też w płytkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 26.08.2005 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ja mam parapet z płytek ale wnęka już bez.Zależy co kto lubi. Może ułóż sobie "na sucho" i wtedy zdecyduj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yvett 26.08.2005 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ja też mam płytki we wnęce, i jestem bardzo zadowolona, bo rzeczywiście łatwo zetrzeć brud, szczególnie jeśli blat kuchenny jest pod oknem - zawsze coś chlapnie. Dodam jeszcze, że płytki w kuchni mamy zlicowane ze ścianą i to też był dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota_N 26.08.2005 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Myślałam o tym żeby nie kłaść we wnęce kafelków, ale obawiam się, że może faktycznie będzie się brudziło więc chyba jednak zdecyduję się... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa 29.08.2005 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Czemu ma się brudzić?Ja mam pod parapetem zlew. Parapet jest jakieś 12 cm wyżej. Nic się nie brudzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuszkin 03.09.2005 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Ja mam oklejone cinkimi deskani ok 0,5 cm grubość , za pomocą kleju do parkietu.Są lakierowane i bejcowane na kolor kuchni Od przodu mam obłorzone listwami ozdobnymi takimi jak do połączenia futryn z murem przy drzwiach.szczegulnie polecam przy kuchniah rustikalnych.Kilka osub już zwruciło na to uwagę i się podobało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.09.2005 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 ja mam płytki i w domku też tak zrobię - to ładne i praktyczne, nawet jeśli nie ma się pod oknem mebli, zlewu tym bardziej. Projektujac kuchnie zawsze polecam tam płytki.Nie wiem, czy widać na fotce - na ściance okiennej mam płytki z kolekcji, ale w jasnym, neutralnym odcieniu - kremowo/piaskowe: http://foto.onet.pl/upload/3/32/_513452_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/4/72/_513461_n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bnowicka 03.09.2005 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 ja mam płytki i w domku też tak zrobię - to ładne i praktyczne, nawet jeśli nie ma się pod oknem mebli, zlewu tym bardziej. Projektujac kuchnie zawsze polecam tam płytki. Nie wiem, czy widać na fotce - na ściance okiennej mam płytki z kolekcji, ale w jasnym, neutralnym odcieniu - kremowo/piaskowe: http://foto.onet.pl/upload/3/32/_513452_n.jpg http://foto.onet.pl/upload/4/72/_513461_n.jpg Podam ze smiechu. To jest dopiero odjechane, szczegolnie po tych wszystkich wyklada. Moim zdaniem, Super Bubel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts