Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kłódki na skrzynkę elektryczną

yacq

Recommended Posts

a przypadkiem nie macie takiego bolca z dwiema dziurami, na który zakłada się dwie kłdki z dwóch stron: z jednej ZE a z drugiej właœciciela. Wtedy każdy ze stron ma swobodny dostęp do licznika i zabezpieczeń.

Sa masz racje tak samo zrobilem i dla pewnosci zostawilem dla ZE zapasowy klucz na liczniki.I po paru tygodniach zauwazylem ze kludki brak,myslalem ze nic tylko licznik ukradli .Licznik byk ale kludki brak i klucz wcielo :o .I teraz pytanie jak i kto :lol:

Czy to zamek patentowy czy to kłódka powinien założyć ją ZE z danego rejonu i to jest jego obowiązek. Za kłodkę nic się nie płaci w przypadku zamka patentowego jest jakaś drobna opłata. Zamknięcie szafki należy do ZE a kłodka przysługuje każdemu za darmochę.

Czy jest to jakis przepis,?Moze masz cos na pismie,bo tak naprawde to sam zastanawialem sie juz co zrobic.Pytam bo co bedzie jak dzieciaki zaczna sie interesowac co jest w srodku?A ja nie jestem caly czas na miejscu.

to są prowizoryczne zamknięcia.Niestety. Ciekawskie dzieciaki, o zgrozo, sa narażone na porażenie 230/400V. Kłódki, te tzw. elektryczne są bardzo łatwe do otworzenia. ZE, żeby nie ukradziono skrzynek, w których są złącza kablowe i pomiarowe (z licznikiem) zabezpiecza się w ten sposób, że pozostawia skrzynki (właściwie złącza kablowe) pod napięciem. I już.

Czy jest to jakis przepis,?Moze masz cos na pismie,bo tak naprawde to sam zastanawialem sie juz co zrobic.Pytam bo co bedzie jak dzieciaki zaczna sie interesowac co jest w srodku?A ja nie jestem caly czas na miejscu.

A pytałeś w swoim ZE?

Witam rafalek,

O bylem i naprawde tak szybko nie zapomna mojej wizyty,nie chodzi mi o klodke bo byla za 50 zl.tylko ze obok jest pensjonat i najczesciej sa dzieci tz.zielone szkoly .Bardzo czesto przechodza kolo skrzynki,to wybija szybe w kontenerze pobawia sie w piachu.Z Paniami (opiekunkami) oczywiscie rozmawialem .Chce wyslac cos pisemnie zeby miec podkladke,jest to smutne ale cos z tym musze zrobic .

to są prowizoryczne zamknięcia.Niestety. Ciekawskie dzieciaki, o zgrozo, sa narażone na porażenie 230/400V. Kłódki, te tzw. elektryczne są bardzo łatwe do otworzenia. ZE, żeby nie ukradziono skrzynek, w których są złącza kablowe i pomiarowe (z licznikiem) zabezpiecza się w ten sposób, że pozostawia skrzynki (właściwie złącza kablowe) pod napięciem. I już.

Masz racje ,

prowizoryczne ale ja musialem swojego czasu przekaza skrzynke za darmoche dla ZE i maja ja zamknac .Ja nie chce miec nikog na sumieniu!