scania 26.08.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 W wyniku przeprowadzonego przez sąsiada postępowania rozgraniczającego okazało się, że istniejące ogrodzenie zbudowane przez niego jest na jego terenie w odległości kilkudziesięciu centymetrów od nowej granicy. W związku z powyższym część mojego ogrodzenia od strony drogi gminnej znalazła się na jego terenie. Obecnie sąsiad bez mojej wiedzy usunął część mojego ogrodzenia od strony drogi. Powstała przerwa w ogrodzeniu i na teren mojej działki można wejść od strony drogi. Ja obecnie musiałbym zbudować równolegle do jego ogrodzenie w miejscu nowej granicy aby teren mojej działki był zagrodzony - bo nie myśli przywrócić stanu poprzedniego i nie zezwala mi na zagrodzenie powstałej przerwy w ogrodzeniu.Kto może pomóc: powiatowy inspektorat nadzoru budowlanego, policja ? . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
old_rysiu 22.10.2005 05:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2005 Masz problem. Nie mozesz budować ogrodzenia na cudzej własności - to jest zrozumiałe i żadna policja i administracja Ci nie pomoże. Masz dwa wyjscia - albo dogadać się z sasiadem, albo ( jesli to nie jest mozliwe ) zbudować ogrodzenie na swojej działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.11.2005 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2005 Albo się nie lubicie, albo sąsiad chce aby mu coś podsypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts