aru 26.08.2005 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Ania W nic nie napisała o rozklekotanej więźbie, braku wieńca więc nie nadinterpretuj bo to nie miejsca na tak skrajne i niesłuszne poglądy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.08.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 jedne co jest pewne: układ bez stropu może istnieć i nic się nie stanie choćby nawet proxy się zawziął jeżeli jestem w błędzie to stawiam tyle browasi ilu ludzi przeczyta ten post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.08.2005 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 jedne co jest pewne: układ bez stropu może istnieć i nic się nie stanie choćby nawet proxy się zawziął jeżeli jestem w błędzie to stawiam tyle browasi ilu ludzi przeczyta ten post On wcale temu nie zaprzecza - a my nie wiemy jak został zaprojektowany u Ani W. i Whispera - przypuszczalnie dobrze skoro stoi . Ważne tylko ,żeby projektant pamiętał ,że nie ma stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Geno, jeszcze parę osób na forum ma takie stropy , więc nie straszcie Ani W. że jej sie chałupa rozleci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.08.2005 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Geno, jeszcze parę osób na forum ma takie stropy , więc nie straszcie Ani W. że jej sie chałupa rozleci Proszę zacytuj choć jedno zdanie w którym straszyłem Przecież mamy w kraju samych rozgarniętych projektantów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.08.2005 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.08.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 mialo być: i tu robisz poważny błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 26.08.2005 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 możesz rozwinąć swoją myśl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Geno, jeszcze parę osób na forum ma takie stropy , więc nie straszcie Ani W. że jej sie chałupa rozleci Proszę zacytuj choć jedno zdanie w którym straszyłem Przecież mamy w kraju samych rozgarniętych projektantów Nie Ty osobiście, z pierwszego postu proxy można bylo takie wrażenie odnieść, a Ty się napatoczyłeś do kompletu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.08.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Wybrany przeze mnie projekt domu nie posiada stropu, ma podwieszane płytki kartonowo-gipsowe. Nie wiem jakie są plusy i minusy takiego rozwiązania, czy ktoś ma jakieś doświadczenia lub chciałby mi coś poradzić? Dzięki Widzialem mnostwo domow bez stropu,tzn w ktorych do wiezby podwieszony jest sufit z gk i te domy stoja. Najstarszy ma ok 100 lat. proxy wypowiadasz sie w stylu jakbys z budownictwem poprzez wyksztalcenie mial do czynienia ale to Whisper ,mimo ze budowlaniec amator,ma racje. Punkt dla Whispera.[/b Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.08.2005 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Geno, jeszcze parę osób na forum ma takie stropy , więc nie straszcie Ani W. że jej sie chałupa rozleci Proszę zacytuj choć jedno zdanie w którym straszyłem Przecież mamy w kraju samych rozgarniętych projektantów Nie Ty osobiście, z pierwszego postu proxy można bylo takie wrażenie odnieść, a Ty się napatoczyłeś do kompletu Być może ze strachu nie ma co umierać - być może dobrze skonsultować projekt po odebraniu z jakimś wiarygodnym konstruktorem aby stwierdził czy aby projekt nie był wykonany metodą ctrl-c ...ctrl-v Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 proxy wypowiadasz sie w stylu jakbys z budownictwem poprzez wyksztalcenie mial do czynienia ale to Whisper ,mimo ze budowlaniec amator,ma racje. Punkt dla Whispera. Muszę to do Rekordu Wpisów skopiować, bo my tam na punkty walczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.08.2005 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Muszę to do Rekordu Wpisów skopiować, bo my tam na punkty walczymy Główna nagroda Polonez Caro rocznik 1989 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.08.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Muszę to do Rekordu Wpisów skopiować, bo my tam na punkty walczymy Prosze bardzo. Wyrazam zgode,czyli o prawa autorskie do mojej wypowiedzi nie musisz sie juz klopotac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proxy 26.08.2005 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Widzialem mnostwo domow bez stropu,tzn w ktorych do wiezby podwieszony jest sufit z gk i te domy stoja. Najstarszy ma ok 100 lat. tylko jest pewna róznica pomiedzy domem który był budowany od razu bez stropu jako takiego, a adoptowanym projektem ( trudno mówić jaki projekt ma Ania W.) Poza tym domy budowane 100 lat temy były wykonywane w innej technologi, na 99% była to cegła pełna, grubości scian na ostatnim pietrze potrafiły mieć 38 cm grubosci ( nie ze wzgeldu na wytrzymałość ale na izolacyjnośc cieplna ) jest pewna róznica pomiedzy wytrzymałoscia sciany 38 cm z cegły pełnej a porothermu.... proxy wypowiadasz sie w stylu jakbys z budownictwem poprzez wyksztalcenie mial do czynienia ale to Whisper ,mimo ze budowlaniec amator,ma racje. Punkt dla Whispera. to ja brałem udział w jakimś konkursie ?!? kurde, jakbym wiedział to bym sie ładniej ubrał. aaaa i Ty jak rozumiem byłeś w komisji oceniającej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.08.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 a Ania W rzeczywiście pada na pompkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aru 26.08.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 a Ania W rzeczywiście pada na pompkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 26.08.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 proxy Oprocz Polski jest na swiecie wiele krajow.W kazdym z nich buduje sie podobnie ale inaczej.Tzn. domy maja sciany i dachy ale roznia sie istotnymi szczegolami.Mnie osobiscie zaskakuje sytuacja taka jak ta,gdzie ktos podaje przyklad budowy zywcem wziety z krain,gdzie miliony domow tak zbudowano ,a czlowiek z budowlanym wyksztalceniem (jak mniemam) czyli Ty,poddajesz to w watpliwosc.A jako juror wystapilem na ochotnika.Technologia na Polsce sie nie konczy.Pomimo,ze w Polsce jest srodek Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 26.08.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 Muszę to do Rekordu Wpisów skopiować, bo my tam na punkty walczymy Prosze bardzo. Wyrazam zgode,czyli o prawa autorskie do mojej wypowiedzi nie musisz sie juz klopotac. Uff... puściłem to na RW trzy minuty przed Twoim pozwoleniem. Mam nadzieję że mnie nie pozwiesz tylko jest pewna róznica pomiedzy domem który był budowany od razu bez stropu jako takiego, a adoptowanym projektem ( trudno mówić jaki projekt ma Ania W.) Proxy, chyba dalej się jednak będę z Tobą spierał Ktoś, kto zrobiłby adaptację domu ze stropem na taki bez stropu, nie przeliczając tego, byłby kretynem. Ja rozumiem że my Polacy mamy w krwi narzekanie na wszystko i wszystkich, ale nie popadajmyw paranoję. Konstruktor który dokonuje przeróbek (choć przecież nie wiemy czy to była przeróbka czy projekt robiony od podstaw) bierze za to odpowiedzialność, i dla chronienia własnych czterech liter taki projekt przeliczy. Jeśli dom się złoży, to ten pan ma murowaną wizytę prokuratora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 26.08.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2005 proxy Oprocz Polski jest na swiecie wiele krajow. W kazdym z nich buduje sie podobnie ale inaczej. Tzn. domy maja sciany i dachy ale roznia sie istotnymi szczegolami. Mnie osobiscie zaskakuje sytuacja taka jak ta,gdzie ktos podaje przyklad budowy zywcem wziety z krain,gdzie miliony domow tak zbudowano ,a czlowiek z budowlanym wyksztalceniem (jak mniemam) czyli Ty,poddajesz to w watpliwosc. A jako juror wystapilem na ochotnika. Technologia na Polsce sie nie konczy. Pomimo,ze w Polsce jest srodek Europy. Równie dobrze mógłbyś podać w japonii przykład domu "polskiego" argumetując,że miliony takich powstało Ciekawe jak długo w takich warunkach "nasz" domek by postał...ale nie o to chodzi,żeby straszyc - ktos się po projektami podpisuje - znaczy się raczej sprawę przemyślał - z drugiej stronu dlaczegóż to proxy nie mógłby mieć wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts