tomek_2 28.08.2005 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2005 Najchetniej hipoteczny, chociaz moze byc tez zwykly. Kwota rzedu 30-40 tys PLN. Chodzi o minimum papierkowosci, zaswiadczen, brak koniecznosci ustanowienia hipoteki na nieruchomosci i jedyne zabezpieczenie w postaci 1 poreczyciela. Czy mozecie polecic jakis sensowny bank? Ja jestem juz wykonczony po bojach z BOŚ - wykonczyli mnie papierologia i procedurami. Kredyt ekologiczny, b. fajny na pierwszy rzut oka, smiesznie niskie oproceowanie, ale wymagaja az 3 poreczycieli jesli nie ma zabezpieczenia hipotecznego badz majatkowego. W sumie udalo mi sie znalezc 2 poreczycieli, a do tego zablokowali mi lokate w kwocie rownej 60 % wysokosci kredytu - i teraz nijak nie moge tego odblokowac. Mam juz dosc - wole zaplacic nieco wyzsze odsetki ale nie miec zadnych blokad gotowkowych. A hipoteki na nieruchomosci bank nie akceptuje, gdyz obciazona jest sluzebnoscia wobec osoby trzeciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_2 29.08.2005 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Moze problem nietypowy, bo mam przyznany juz kredyt na b. dobrych warunkach, ale walcze o zmiane zabezpieczenia (odblokowanie lokaty) i przedluzajace sie formalnosci w uzyskaniu dostepu do WLASNYCH pieniedzy odebraly mi juz sporo zdrowia, ze chcialbym splacic calosc (zaciagajac dodatkowa, czasowa pozyczke) i zaciagnac inny kredyt, bez blokady moich srodkow i bez tej niezliczonej ilosci papierow, zaswiadczen, opinii itd itp. NIe musi to by ckredyt typowo hipoteczny, moze byc kredyt ogolny. Macie jakies doswiadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts