zuczek1719499749 29.08.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Jeśli ktoś użytkował lub ma jakieś opinie nt temat, to proszę o uwagi. Przejrzałam kilka wątków i zauważyłam, że nie jest to zbyt popularna marka. Wiele piszecie o Buderusie, Viessmanie, Termecie... a o Berettcie tylko jedną wzmiankę znalazłam. A wygląda mi na to, że mają całkiem dobre te kociołki, w dodatku za przystępną cenę. A może się mylę i nie są wcale takie fajne? Czekam na Wasze opinie (Interesuje mnie kocioł na gaz wiszący z zamkniętą komorą spalania, jednofunkcyjny z osobnym zasobnikiem pojemnościowym.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 29.08.2005 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 To milczenie źle chyba świadczy? Nikt nie ma? Nikt nic nie słyszał??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafslusarczyk 29.08.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 chyba jeden z lepszych z niższej półki a najlepsza "beretta" to jest z innej Bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 29.08.2005 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Jasne! Ale do rzeczy, piszesz, że jeden z lepszych z niższej półki. To znaczy, że jest pewniejszy od innych polskich kotłów typu Termet czy Torus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 29.08.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Ale do rzeczy, piszesz, że jeden z lepszych z niższej półki. To znaczy, że jest pewniejszy od innych polskich kotłów typu Termet czy Torus? Torus to nawet chyba nie ma kondensata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darpiot 29.08.2005 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Mam doświadczenie z kotłami beretta i to chyba całkiem dobre. 8 rok działa w zawilgoconej piwnicy starej kamienicy bezawaryjnie (model Mynute 1s bodajże) co chyba dobrze o nim świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 29.08.2005 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Jasne! Ale do rzeczy, piszesz, że jeden z lepszych z niższej półki. To znaczy, że jest pewniejszy od innych polskich kotłów typu Termet czy Torus? Ale torus to bardziej Hiszpania...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 29.08.2005 17:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Jasne! Ale do rzeczy, piszesz, że jeden z lepszych z niższej półki. To znaczy, że jest pewniejszy od innych polskich kotłów typu Termet czy Torus? Ale torus to bardziej Hiszpania...? Torus ma chyba ''podzespoły'' hiszpańskie (czy holenderskie? ). Szczerze mówiąc (pisząc) to nie wiem. Obecnie mamy w domu Torusa i działa 11 lat bezawaryjnie. Jak przyjeżdża pan na przegląd to aż się dziwi, że nie miał jeszcze wymienionej ani jednej części (kocioł oczywiście ). Ale już sąsiadka, która ma dokładnie taki sam model i też tak długo, bardzo narzeka, bo wciąż się coś dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perełcia 10.09.2005 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2005 Korzystam zBeretty dwufunkcyjnej turbo 23kW z zamkniętą komorą.Po 5 latach i pierwszej wymianie dysz czasem wariuje i albo daje na całego na c.o. albo tylko na c.w.u..Po zresetowaniu wraca do siebie .Planuję wezwać mądrego do niej, bo zdarzyło się tej wiosny,że temperaturka wysoka była za oknem a w domu Karaiby nad Lubrzanką!Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mradom 08.12.2005 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Od pazdziernika dziala kondensat Beretta Kompakt Green 1-funk 35kW z zasobnikiem 120L, pogodowka i termistatem pokojowym. Czy dobrze? Po miesiacy wymieniana pompa cyrkulacyjna i termostaty na wej i wyj palnika (nie dokladnie ale chyba wiadomo o co chodzi). Wymiana gwarancyjna, mily pan przyjechal i wymienil - powinno byc juz OK. Co do zuzycia to nie potrawie powiedziec - ciagle mam wykonczeniowke , cos sie otwiera wietrzy, zamyka. Ale z calej instalacji jestem zadowolony./mr/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Will70 23.12.2014 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2014 Witam, tak, mam doświadczenie, bardzo złe W ciągu trzech lat kocioł Beretta Compact Green zepsuł się 3- krotnie. Co ciekawe, pierwszy raz tuż po gwarancji. Z kontaktów z serwisantami autoryzowanymi też nie mam dobrych wspomnień, podejście wczesnyGierek. Nie polecam, lepiej zapłacić trochę więcej za bardziej sprawdzony sprzęt, nie robiony ani w Polsce, ani we Włoszech. Pewnie za późno dla Ciebie, ale może kogoś to uratuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts