mariof 09.09.2005 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2005 jak drewniane to zobacz tu (link poniżej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tornado17 23.03.2006 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 W bloku mam drewniane z 1980 roku. Wieje jak 100 diabłów w czasie silniejszych wiatrów. Zrobiłem im gruntowny remont i ładnie wyglądają. Mam też 2 plastiki. 1 do d. bo pare razy mi przeciekł, pomimo że jest we wnęce i mniej jest narażony na czynniki atmosferyczne. 2 jest w miejscu eksponowanym, nie przecieka i jest ok. Oba plastiki łatwo się zamykają i otwierają, czego o drewnianych nie można powiedzieć (zwłaszcza balkonowych). I plastikowe i drewniane rosieją (nie mają żadnych nawiewek etc. ale drewniane nie są szczelne - dlatego uważam, że ciepła szyba i brak nawiewek nie jest powodem rosienia - szyba z 1980 r. ma słabe K a okna mają tyle nieszczelności, że dzisiejsze nawiewki to są b. szczelne przy tych oknach, a i tak rosieją zimą jak ch...a). Obecne drewniane są całkiem inne niż moje z 1980 r. Do chałupy ze względów praktycznych będę wstawiał plastiki bo nie lubię malować i dobrze się zamykają jak są dobrze wykonane (do drewnianych nie mam nic, tyz pikne są). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 08.05.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Kazdy kto mieszkał w pomieszczeniu z nowoczesnymi oknami z drewna wie na czym polega ich urok. Sš niczym luksusowy mebel. Naturalne i piękne. Człowiek nie czuje się niczym zamknięty w puszce. Malowanie powtórne dobrej jakci okien to bardzo odległa perpektywa i dotyczy raczej tylko strony zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 08.05.2006 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Hmmm....luksusowy mebel? Na scianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tatko 08.05.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2006 Jareko czy nie zauważyłeś że jarp prowadzi akcję reklamową na tym forum i forum oknonetu. :) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dilbert 12.05.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 A to łobuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek30 13.05.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2006 Kazdy kto mieszkał w pomieszczeniu z nowoczesnymi oknami z drewna wie na czym polega ich urok. Sš niczym luksusowy mebel. Naturalne i piękne. Człowiek nie czuje się niczym zamknięty w puszce. Malowanie powtórne dobrej jakci okien to bardzo odległa perpektywa i dotyczy raczej tylko strony zewnętrznej. Moze i czlowiek nie czuje sie jak w puszce - raczej jak w pudelku drewniamyn. Draznia mnie takie sformuowania - zamkniety jak w puszce..., a co drewniane takiego maja ze nie czujemy sie zamknieci lub odizolowani??!!Moze wogole zrezygnowac z okien i miec same rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts