monika i wojtek 29.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 czy jeśli będę mieć np. 50m paneli, glazury lub np. dzrzwi, armaturę lub coś takiego i na to fakturę to wówczas przy braniu kredytu bank zaliczy mi to jako wkład własny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 29.08.2005 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 powinien - ale co bank to inna polityka. W PKO BP zaliczyli naam działkę, fragment ogrodzenia i całą papierologię - więc materiały pewnie tez by zaliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 29.08.2005 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 chciałam kupić jakieś materiały jeszcze przed końcem tego roku, zeby skorzystać z ulgi remontowej, wkońcu to 19% taniej.Coś takiego co dałoby się uzasadnić że kupuję do mieszkania w bloku- bo w takim aktualnie mieszkamy, dlatego myślałam że może kupić glazurę albo panele albo drzwi czy coś takiegoproblem tylko taki że kasy mamy mało i musimy ją wydać na coś takiego co potem bank nam uzan jako nasz wkład własny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Zalezy od banku. W niektórych to co niewmurowane/niewbudowane wkładem własnym nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 29.08.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Nie powinno. W końcu mogliście pożyczyć to od sąsiada na czas wizyty rzeczoznawcy z banku prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 29.08.2005 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 chodzi mi o sytuację kiedy kupię materiał na fakturę. sąsiad materiał może by i mi pozyczył, ale faktury już nie ) więc jeśli będe mieć materiały kupione oraz fakturę potwierdzająca ich nabycie- uznają mi to jako wkład własny? czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2005 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Właśnie nie wszędzie... Jest kilka banków (GE np), gdzie jako wkład własny można zakwalifikować materiały już wykorzystane. Potencjalnie zawsze możesz materiały sprzedać. Wiem dokładnie, bo przerobiłam na własnej skórze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.09.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 W banku PKO BP uznają ci jako wklad własny, ale musisz mieć te wszystkie materiały zgromadzone w miejscu w którym bedziesz sie budowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i wojtek 13.09.2005 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2005 ha ha ha-ciekawe jak zgromadzić np. panele, glazurę lub np. dzrzwi, armaturę lub coś takiego na działce na której się będę budowałaprzeciez to jakiś dziwny warunek- co za różnica gdzie ja to zgromadzę?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts