macbia 29.08.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Ptaki zabrudziły-(słowem obs---ły) nowo zrobioną elewację. A najadły się bzu więc efekt na prawie białym, silikatowym tynku jak malowanie. Macie Szanowni Forumowicze jakiś patent na takie przypadki???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 29.08.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Tak - dobra farba silikonowa, jak popaskudzą wziąć wąż z wodą i zmyć. Tak robiłem - funkcjonuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 29.08.2005 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Witam, Nie da się karcherem z dobrym środkiem myjącym tego usunąć? Trzeba w jakiś sposób ptaszyskom uniemożliwić siadanie nad tą połacią nad tynkiem (są takie listwy z igiełkami do montażu na parapetach, gzymsach i połaciach właśnie do tego celu...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macbia 29.08.2005 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 one to w locie zrobiły - chyba. Cały dach i część elewacji. Z dachu ( dachówka ceramiczna) widać, że zejdzie. Pierwsze próby umycia nie dały efektu. Stąd mija prośba o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macbia 29.08.2005 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Farba silikonowa? To znaczy mam dobrać farbę do tynku i pomalować? No nie wiem. Sciana jest jednowarstwowa z Ytonga a tynk ma być paroprzepuszczalny. A myślę, może się mylę, że farba silinonowa nie jest paroprzepuszczalna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.08.2005 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 To się mylisz, jest BARDZO PAROPRZEPUSZCZALNA. jeśli są widoki na powtórzenie akcji, to radzę dobrać farbę i przemalować.Jak nie , to zmyć ogólnie dostępnymi środkami. Specjalistyczny środek miało Ispo - Fassadenreiniger A0. możliwe, że obecnie Sto (wchłonęlo ispo) już tego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macbia 01.09.2005 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Dzięki. Będę coś z tym robił niewątpliwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts