Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DREWNIANE STOPNIE - gdzie wato zamówić (mazowieckie)??

kasiaR

Recommended Posts

Witam,

Mam pytanie :Czy ktos z Was zamawiał może drewniane stopnie do schodów (w naszym przyoadku - schody kręte). Kontrukcja juz jest nie mamy jeszcze ładnych drewnianych stopni.

Czy możecie polec jaką firmę, stolarza??

Dziekuje i pozdrawiam :D

KasiaR :wink:

http://foto.onet.pl/upload/28/79/_524439_n.jpg

Witam,

Mam pytanie :Czy ktos z Was zamawiał może drewniane stopnie do schodów (w naszym przyoadku - schody kręte). Kontrukcja juz jest nie mamy jeszcze ładnych drewnianych stopni.

Czy możecie polec jaką firmę, stolarza??

Dziekuje i pozdrawiam :D

KasiaR :wink:

ja zamawiałem przy okazji zakupu drzwi wewnętrznych u stolarza z okolic Żarnowa (ok. 120 km od Wa-wy) ale mam stopnie na betonie - za wykończony stopień dębowy zaplaciłem 100 pln

Cześć ! Dzisiaj jadę zamówić stopnie do centrum drewna na Modlińskej. Wychodzi ok. 120.- za stopień (100/ 30/ 3,4) i chyba 180.- za zabiegowy. Trudno się dogadać ale zrobią wszystko co się zamówi ( podobno w tydzień). Generalnie cena trepa z drzewa liściastego w http://www.centrudrewna.com kosztuje 384.-/m2 i powinno być wszystko jedno czy prosty czy zabiegowy. Stolarz wycenił 200.- z robocizną i 50% więcej za zabiegowe. Za 10 prostych i 6 zabiegowych bez podstopni z prostą barierką i ja mam przygotować (wyrównać) beton, wyliczył 6000.- . Z tego co widzę u Was będą tylko zabiegowe i macie jeszcze trochę czasu to napiszę jak to wyszło z tym tygodniem i z zamówieniem

• 2 weeks później...

Jedyne co się sprawdziło z tego co wcześniej napisałem to, to że trudno się z nimi dogadać. Przed chwilą powiedział mi :

....proszę pana, TAKIE schody robi się od tygodnia do dwóch tygodni i będą pod koniec przyszłego tygodnia....

Tak mnie zakręcił tymi tygodniami, że podziękowałem i rozłączyłem się.Właśnie mija drugi tydzień czekania a domku już prawie wszystko przygotowałem, robiąc wieczorami po pracy, żeby zdążyć przed weekendem. Napewno złość mi przejdzie jak zobaczę wreszcie wymarzone trepy......CDN

• 3 weeks później...
  • 3 months później...

Witam!

Mam pytanie i prośbę do KasiR

Jeśli już masz gotowe schody to czy mogłabyś wkleić ich fotkę? i jek możesz to napisz czy takie rozwiązanie schodów (kręte) jest funkcjonalne(jak się po nich wnosi np. meble) bo bardzo mi się podobają i mam straszny dylemat czy się na takie decydować czy nie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Robert

Witam!

Mam pytanie i prośbę do KasiR

Jeśli już masz gotowe schody to czy mogłabyś wkleić ich fotkę? i jek możesz to napisz czy takie rozwiązanie schodów (kręte) jest funkcjonalne(jak się po nich wnosi np. meble) bo bardzo mi się podobają i mam straszny dylemat czy się na takie decydować czy nie.

Z góry dziękuję i pozdrawiam Robert

Szczerze mówiąc nie zdecydowałbym się na takie schody jako jedyne w domu. Owszem są efektowne, nie mniej jednak są mało bezpieczne w eksploatacji (małe dzieci, jakaś impeza na piętrze :wink:, itp.). Nie wyobrażam sobie wnoszenia jakichkolwiek mebli na górę, czasami normalnymi schodami ciężko cokolwiek wnieść - dobrze, jak ktoś ma duże okno na piętrze lub balkon. Ale jako dodatkowe schody jako "skrót" na górę to mogą dla mnie być.