alibac 29.08.2005 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Czy na tynk zwykly (cementowy) mozna polożyć bezposrednio tynk mineralny (ewent. akrylowy) Czy trzeba kleic siatke ? W ogole jaka jest różnica między tynkiem akrylowym a mineralnym? Mineralny mam na domu, a aktualnie buduje duzzzyy garaz. I jeszcze jedno, murarz wytynkowal wstepnie sciany, sa gldkie i ladne. Za metr bral 11 zlotych, a gdy pytalem nastepna ekipe o cene samego tynku mineralnego - bez docieplenia - rzucili mi cene 20 zlotych. Wydaje mi sie to dziwne, poniewaz chyba trudniej otynkowac cegle i wyrownac sciany, niz polozyc sam tynk mineralny na dobrze przygotowana sciane. No chyba ze sie myle... Z gory dziekuje za odpowiedz.Pozdrawiam wszystkich budowniczych i budujacyhc!/alibac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.08.2005 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Można położyć.Siatka tylko wtedy , o ile są liczne pękniecia tynku podkładowego. Mineralny od akrylowego różni się składem, i właściwościami : wytrzymałością - akrylowy mocniejszy, dyfuzyjnościa - gorszy, zdolnością do brudzenia - dużo gorszy. Ceny mniej więcej się zgadzają - tak się wykonawcy cenią, duże różnice są w zależności od regionu. Może 20 pln to trochę przesadzone, 15 pln mieści się w średnich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alibac 01.09.2005 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2005 Wybralem akryl i przede wszystkim nowa ekipe dwa razy tansza....ciekawe jaki bedzie efekt Co do tej drozszej ekipy to byli gorale... Co do gorali to mam zmienne zdanie - kiedys chyba byli tansi, teraz sobie sporo licza. Ale robili mi dach ok 70 m2, ze spadkami itp. Cala wiezbe z deskowaniem zrobili w 3 dni! I zrobili to dobrze! Wiec do dachow ich polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts