Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

No to mamy vacik do zwrotu :D

RYDZU

Recommended Posts

• Odpowiedzi 42
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

S...le.Czują wybory przed nosem to i nagle zrobili się dobrzy dla ludu.Przedtem zafundowali wcześniejsze emerytury górnikom, a teraz zwrot vatu w budownictwie.Zadziwia mnie wyjątkowa jednomyślność, nikt nie był przeciw! To już najlepiej świadczy o naszych "politykach".Mam nadzieję,że nikt nie skieruje tej ustawy do Trybunału Konstytucyjnego, tak jak tej z emeryturami górniczymi.

Ja nie mam zadnych złudzeń, zobaczysz, że nie dostaniemy tych pieniędzy. Pielegniarki też wywalczyły słynną "ustawę 203" a większość z nich do tej pory nie zobaczyła pieniedzy. A jeżeli nawet ustwa ta "wejdzie w zycie" to słono zapłacimy za benzyne a co za tym idzie inne rzeczy. Aby komuś dać wszystkim trzeba zabrać.

Pozdrawiam i mimo wszystko mam nadzieje że moje proroctwa się nie spełnią. Ania

Gość gregmena

typowy komunistyczny sposób ludzi PZPR ala cimoszewicz, dac coś ludziom, ale ogłosić że zdrożeje benzyna czyli skłocić społeczeństwo, mnożyć wrogość

dziwne ale kiedy obnizono znacznie akcyze na wódke to dochody budżetu wzrosły

a może gdyby znacznie obniżyć vat na budowlanke, akcyze na benzyne i papierosy to dziwnie szybko dochody budżetu by wzrosły, tu na wschodzie wszyscy leją benzyne z ukrany, rope ale z opału, papierosy marboro po 3zł od ruskich.... bo nasi ekonomiści liczą tak na papierze że tylko szara strefa skacze z radości żed więcej zarobi

słono zapłacimy za benzyne

Aniu przesadzasz, tak podwyżka akcyzy o 25 groszy to pic, wraz ze wzrostem ropy na światowych rynkach, rośnie cena paliw w Polsce, a akcyza jest wartością procentową, więc i bez jej podwyżki ona sama wzrośnie niedługo o 50 groszy, niezależnie od tego czy będzie zwrot czy nie. Wzrośnie, bo co raz cześciej się mówi iż ropa przekroczy 100dolców za baryłkę co jest prawdopodobne, bo dzisiaj już jest powyżej 70$, a niedawno była po 20-25$.

Ja nie mam zadnych złudzeń, zobaczysz, że nie dostaniemy tych pieniędzy. Pielegniarki też wywalczyły słynną "ustawę 203" a większość z nich do tej pory nie zobaczyła pieniedzy. A jeżeli nawet ustwa ta "wejdzie w zycie" to słono zapłacimy za benzyne a co za tym idzie inne rzeczy. Aby komuś dać wszystkim trzeba zabrać.

W ustawie jest mały haczyk na "wszechwładne" urzędy skarbowe. Jak się nie wyrobią ze zwrotem w 2 miechy to mają płacić odsetki :D :D :D :D

PIERWSZY RAZ ZJEM KIEŁBASE WYBORCZĄ Z PRZYJEMNOŚCIĄ ,

NO CHYBA MI NIE STANIE OŚCIĄ :D :D :D

A co do tej akcyzy to faktycznie jest kwotowa ale vat od paliw już nie a od początku roku benzyna zdrożała z ok 3,20 do 4,4 a więc o ponad 30% więc kwota wpływu z vat-u też jest wieksza a wprowadzenie dodatkowej akcyzy na LPG też zwiększyło wpływy (również z vat-u!!!).

Tak więc mają z czego zwracać TO ZNACZY MIELIBY GDYBY DOBRZE GOSPODARZYLI :(

A ilu ludzi kupowało jakieś drobiazgi po 20 -100 zł np kran bo stary sie rozleciał lub 2 litry farby olejnej do okien i ponieważ ulgi nie było nie brało rachunku a zapłaciło 22% vat-u?

serio tak Was to odrzucenie veta cieszy? skądś trzeba będzie wziąć kasę na te zwroty...

ja mam już powyżej uszu kiełbasianych ustaw, na wszytskich tracę i to sporo

dobrze, że wybory nie odbywają się częściej

bo dostaję tylko okołowyborcze baty

solidne baty i nic więcej

mnie nic nie oddadzą

może dlatego się nie cieszę

zapewne będę jednak w tym oddawaniu uczestniczyć

jak zwykle

te wybory to jakiś horror

czuję się jak główny sponsor

Jaki horror ??

Horror to dopiero bedzie jakby wybory wygral Fuhrer Lepper , lub PiS bylby odpowiedzialny za polityke gospodarcza ( sprawiedliwosci spolecznej cd ) :cry:

mnie nic nie oddadzą

może dlatego się nie cieszę

zapewne będę jednak w tym oddawaniu uczestniczyć

jak zwykle

te wybory to jakiś horror

czuję się jak główny sponsor

Jaki horror ??

Horror to dopiero bedzie jakby wybory wygral Fuhrer Lepper , lub PiS bylby odpowiedzialny za polityke gospodarcza ( sprawiedliwosci spolecznej cd ) :cry:

jednak podtrzymuję, że jak dla mnie horror już jest

PIS nie musiał wygrywać, żeby mnie załatwić

sprawiedliwie :lol:

chyba ich nie doceniasz :wink: