szila 29.08.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 Na rynku jest ogromny wybór różnych "specjalnych" klejów do przyklejenia styropianu i naturalnie inny do wtopienia siatki.Podobnie jest z klejami do gresu czy glazury.Każda z hurtowni proponuje kleje innej firmy i twierdzi że ich produkt jest "the best" Proszę pomóżcie, który klej jest najlepszy np.do styropiany, np.do siatki np.do gresu jak i do glazury. Czy zna ktoś kleje firmy Izolbet?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 03:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Używałem najtanszego na rynku kleju Gipsaco. Po roku mogłem sprawdzić jakość kleju ponieważ musiałem zerwać kawałek elewacji. Klej trzymał doskonale miałem ogromne problemy z zerwanie siatki i oderwaniu stropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 30.08.2005 03:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 do przyklejania mozna uzyc jako tanszy ATLAS K-10, a do warstwy zbrojacej K-20, mozna tez i doi przyklejania i do warstwy zbrojacej uzyc ATLAS k-20 a do gresu ATLAS plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.08.2005 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Do klejenia do ściany można dać tańsze materiały na szarym cemencie, nie radziłbym sięgać tak nisko jak Atlas K10, czy Kreisel. Do zbrojenia siatki lepiej użyć jakościowego kleju na białych cementach (białe kleje - Ceresit, Relius, Caparol , ispo, Sto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 31.08.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 kreisel - badziewie ale z atlas K10 - az tak zle nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 31.08.2005 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 A te najtańsze to ile kosztują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Niestety K10 dorównuje Kreislowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 05.09.2005 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 kreisel - badziewie ale z atlas K10 - az tak zle nie jest O pech Ostatnio byłem zmuszony kupić casto....e kreisela do siatki 2 worki. To znaczy że tam gdzie jest ten klej to bedzie się coś niedobrego działo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gerion 05.09.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Ja mam Kresila. Styrlep i Lepstyr czy jakoś tak. Na jakość nie mogę narzekać, nawet jak mi koparkowy poharatał ocieplenie fundamentu przy zasypywaniu to styropian się pokruszył, ale od ściany nie odszedł. Płaciłem 22 zł brutto za worek kleju do styropianu i 17 zł brutto za worek kleju do zacierania siatki. No ale skoro mądre głowy się wypowiadają, że to badziew...? Może przy ocieplaniu ścian rozejrzę się za czymś lepszym (choć nie wiem po co)? W sumie w hurtowni gdzie się zaopatruję polecano mi właśnie kleje izolbetu, ale różnica cenowa nie byłą znowuż tak straszna, więc wziąłem Kreisla. pozdrawiamGerion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirosław Kotuszewski 05.09.2005 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 A ja mam KABE drogi i dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.09.2005 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Niestety K10 dorównuje Kreislowi. moze we wspolczynnikach bo z mojego doswiadczenia praktycznego to miedzy nimi roznica jest spora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbys 05.09.2005 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 może ktoś jeszcze dołoży jakieś nazwy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldon 05.09.2005 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 invx Czy coś się dzieje z tym kreiselem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 05.09.2005 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 nie spotkalem sie zeby jakos cos szczegulnego sie dzialo, zeby kruszal czy odlazil ze sciany. Ale ma gorsze wlasciwosci, mniej dodatkow uszlachetniajacych, gorzej "klei" sie do styropianu, trudniej sie nim robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Niestety K10 dorównuje Kreislowi. moze we wspolczynnikach bo z mojego doswiadczenia praktycznego to miedzy nimi roznica jest spora Moim zdaniem obydwa są do niczego. Tyle że tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 kreisel - badziewie ale z atlas K10 - az tak zle nie jest O pech Ostatnio byłem zmuszony kupić casto....e kreisela do siatki 2 worki. To znaczy że tam gdzie jest ten klej to bedzie się coś niedobrego działo ? Nie musi się dziać, ale z do.świadczenia MOŻE się dziać. Nie ma żadnej rezerwy na błędy wykonawcze, szybciej reaguje na przekroczenie warunków krytycznych. trzeba dobrze obserwować w czasie wykonawstwa. Stwierdzone najmniejsze wady - to natychmiastowy alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.09.2005 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Niestety K10 dorównuje Kreislowi. moze we wspolczynnikach bo z mojego doswiadczenia praktycznego to miedzy nimi roznica jest spora Moim zdaniem obydwa są do niczego. Tyle że tanio. Wystarczy czytać forum. Ostatniereakcje - pękania tynków mineralnych 1 DZIEN PO POŁOŻENIU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts