Mirono 29.08.2005 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2005 czy na fundamencie z bloczków betonowych niezbędna jest tzw.rolka z cegły i jaką ma pełnić rfunkcję.Proszę o radę doświadczonych podobnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 30.08.2005 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 A niby po co?Rolka jest raczej elementem ozdobnym w przypadku ogrodzenia klinkierowego no i zakończeniem podmurówki klinkierowej kiedy klinkier jest z dziurami, a na ogół jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mironorolka z cegieł niezbedna nie jest ... ale wskazana ...stosuje sie ją w przypadku murowania słabym materiałem ściennym pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 30.08.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mirono rolka z cegieł niezbedna nie jest ... ale wskazana ... stosuje sie ją w przypadku murowania słabym materiałem ściennym pzdr Bloczki betonowe na fundamenty raczej do słabych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirono 30.08.2005 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 czyli rozumiem że rolka nie jest niezbędna,na bloczki izolacja pozioma i sciany w górę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mirono rolka z cegieł niezbedna nie jest ... ale wskazana ... stosuje sie ją w przypadku murowania słabym materiałem ściennym pzdr Bloczki betonowe na fundamenty raczej do słabych nie należą. nie pisałem o ścianach fundamentowych ... pisałem o ścianach ten kto Ci proponuje tę rolke wydaje mi sie że wie co robi ... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 31.08.2005 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mirono rolka z cegieł niezbedna nie jest ... ale wskazana ... stosuje sie ją w przypadku murowania słabym materiałem ściennym pzdr Bloczki betonowe na fundamenty raczej do słabych nie należą. nie pisałem o ścianach fundamentowych ... pisałem o ścianach ten kto Ci proponuje tę rolke wydaje mi sie że wie co robi ... pzdr Ale pytanie dotyczyło ściany fundamentowej. czy na fundamencie z bloczków betonowych niezbędna jest tzw.rolka z cegły i jaką ma pełnić rfunkcję.Proszę o radę doświadczonych podobnym problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 31.08.2005 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 czyli rozumiem że rolka nie jest niezbędna,na bloczki izolacja pozioma i sciany w górę? Jeżeli bloczki są dobrej jakości, to tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 31.08.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 U mnie rolka jest z bloczków betonowych a konkretnie na bloczkach sciany fundamentowej izolacja pozioma z papy termozgrzewalnej warstawa bloczków i znowu papa termz. i ściana z maxa. Zrezygnowałem z rolki ceglanej na podstawie jakiegoś opracowania znalezionego zresztą w necie które opisywało bodajże konieczność kładzenia rolki w celu odizolowania od opadu deszczu (odbicia od opaski) materiału o dużej nasiąkliwości z tórych wykonywana jest ściana. W przypadku mojej ceramicznej sciany nie widziałem konieczności oddzielania ceramiczną cegłą która podobnie chłonie wilgoć i wykonałem bez. A w ogóle to rolka powinna być stosowana jak domyśliłem się z tego artykułu gdy ściana jest np. 3W. U mnie ściana schowana jest 2W pod ociepleniem to i po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts