anpi 30.08.2005 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 No właśnie - folia kubełkowa będzie przecież wyżej, niż poziom gruntu. Jak można to wykończyć - płytki klinkierowe, albo imitacja kamienia? Ale jak to kleić? Trzeba najpierw otynkować, a może jakaś zaprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 30.08.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam, Specjalna listwa do kończenia folii kubełkowej a później co chcesz - np. płytki klinkierowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 30.08.2005 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Witam, Specjalna listwa do kończenia folii kubełkowej a później co chcesz - np. płytki klinkierowe... No dobrze - to nad listwą. A na samej folii? Przecież ona będzie się kończyć jakieś 30 cm nad ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 30.08.2005 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Folia kubelkowa (z ewentualna listwa) powinna konczyc sie rowno z poziomem gruntu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2005 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Folia kubelkowa (z ewentualna listwa) powinna konczyc sie rowno z poziomem gruntu Czyli - teraz ułożyć tak, żeby kończyła się powyżej gruntu, a jak dom będzie skończony i grunt wyrównany, to wtedy obciąć folię z poziomem gruntu, zakończyć listwą, a powyżej ścianę otynkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pagin 31.08.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Folia kubelkowa (z ewentualna listwa) powinna konczyc sie rowno z poziomem gruntu Czyli - teraz ułożyć tak, żeby kończyła się powyżej gruntu, a jak dom będzie skończony i grunt wyrównany, to wtedy obciąć folię z poziomem gruntu, zakończyć listwą, a powyżej ścianę otynkować? Jesli folia nie jest jeszcze ulozona to lepiej od razu ulozyc ja tak by jej gorna krawedz byla na docelowym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2005 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Jesli folia nie jest jeszcze ulozona to lepiej od razu ulozyc ja tak by jej gorna krawedz byla na docelowym poziomie Tak, ale nie wiem, jaki będzie docelowy poziom ziemi, bo działka jest nierówna, z jednej strony będzie zabrana ziemia, z drugiej - nawieziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 31.08.2005 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mam podobną systuację. Cała ściana fundamentowa, łącznie z wieńcem 30cm nad gruntem jest zaizolowana lepikiem na zimno i papą. Jak kleić do tego styropian?Czy można go mocowac na same kołki. tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2005 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mam podobną systuację. Cała ściana fundamentowa, łącznie z wieńcem 30cm nad gruntem jest zaizolowana lepikiem na zimno i papą. Jak kleić do tego styropian? Czy można go mocowac na same kołki. tomasz Styropian już przykleiłem. Tylko ja robiłem trochę inaczej - izolowałem ściany Dysperbitem (2 warstwy). Na to kleiłem styropian Styrbitem - to coś jak Dysperbit, tylko bardzo gęste. Kołki się nie nadają, bo przez dziury w styropianie będzie się przedostawać wilgoć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.08.2005 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Mam podobną systuację. Cała ściana fundamentowa, łącznie z wieńcem 30cm nad gruntem jest zaizolowana lepikiem na zimno i papą. Jak kleić do tego styropian? Czy można go mocowac na same kołki. tomasz styropian bardzo dobrze przykleja się do dysperbitu zwykłym klejem do przyklejania styropianu , dookoła i ze dwa placki w środku , kołki dałem ponad poziomem gruntu , tam gdzie raczej nie będzie wilgoci, poniżej sa niepotrzebne bo i tak ziemia dociśnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 31.08.2005 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 ANPI i PAWELURB, wielki dzięki za szybką odpoiwedź, ale jak wspomniałem, na ścianie fund. mam jeszcze papę. Obawiam się ,że gdybym miał wykorzystać podane przez Was sposoby, będę musiał ją zerwać. Trochę szkoda, ale jak nie można inaczej... zrobię jak radzicie. tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 31.08.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam, Kleiłem styropian na papę zwykłym klejem do styropianu i trzyma bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 31.08.2005 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 chyba nie o to chodziło autorowi postu - problem tkwi w obłożeniu folii kubełkowej - nie samego styropianu - folia ma nieróną strukturę więc co na nią - płytke klinkierową- ale jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2005 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 ANPI i PAWELURB, wielki dzięki za szybką odpoiwedź, ale jak wspomniałem, na ścianie fund. mam jeszcze papę. Obawiam się ,że gdybym miał wykorzystać podane przez Was sposoby, będę musiał ją zerwać. Trochę szkoda, ale jak nie można inaczej... zrobię jak radzicie. tomasz Nie musisz nic zrywać. Styropian przyklej na papę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 31.08.2005 11:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 chyba nie o to chodziło autorowi postu - problem tkwi w obłożeniu folii kubełkowej - nie samego styropianu - folia ma nieróną strukturę więc co na nią - płytke klinkierową- ale jak? Dokładnie! Gdzieś czytałem, że folia kubełkowa musi się kończyć 30 cm powyżej gruntu. Ale co zrobić z tą wystającą folią? Przecież tynk nie przyklei się do folii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dryblasy 31.08.2005 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Ja mam podobna sytuację. I folia wystaje mi jakieś 15 cm nad grunt prawdopodobnie nad nia dam styro 2cm siatkę i płytki elewacyjne klinkierowe z lekkim przewisem na ta folię coby było przewietrzenie . A reszte podsypie ziemia i zrobię opaskę żwirową żeby chwasty nie wschodziły. Ale kto wie możejakieś inne pomysły wpadną do glowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbro 06.09.2005 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam, Specjalna listwa do kończenia folii kubełkowej a później co chcesz - np. płytki klinkierowe... Tą listwę to zapraszam do obejrzenia jak wygląda po kilku latach - już tu gdzieś pisałem na ten temat. Szkoda nie tylko każdej złotówki wydanej na to g.... ale pracy i czasu poświęconego tym listwom . Zastrzegam, że mówię o brązowych listwach firmy Dorken http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=771145&highlight=#771145 nie wiem czy dobrze wstawiłem adres - sorry.[/code] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 06.09.2005 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Witam, Specjalna listwa do kończenia folii kubełkowej a później co chcesz - np. płytki klinkierowe... Tą listwę to zapraszam do obejrzenia jak wygląda po kilku latach - już tu gdzieś pisałem na ten temat. Szkoda nie tylko każdej złotówki wydanej na to g.... ale pracy i czasu poświęconego tym listwom . Zastrzegam, że mówię o brązowych listwach firmy Dorken http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=771145&highlight=#771145 nie wiem czy dobrze wstawiłem adres - sorry.[/code] Czy ja pisałem o listwie Dorken??? Pisałem, że są do tego specjalne listwy - jedź do sklepu budowlanego to może coś sensowenego Ci znajdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.09.2005 21:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Czy ja pisałem o listwie Dorken??? Pisałem, że są do tego specjalne listwy - jedź do sklepu budowlanego to może coś sensowenego Ci znajdą... Ale właśnie wygląda na to, że ta listwa Dorken to jedna z tych "specjalnych". Po tym co przeczytałme, to dla mnie niespecjalna. A jak ma kosztować tyle co folia to ja dziękuję bardzo - spróbuję jakoś inaczej to rozwiązać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts