alienka 30.08.2005 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Może ktoś ma za sobą podłączenie pieca Vissmann vitopend 100. Mój hydraulik nie do końca wie ille to kosztuje . Postanowił się dowiedzieć (aż się boję czego on się dowie albo co wymyśli). Dlatego ja tez postanowiłam wzbogacić się trochę w wiedzę. Stąd moje pytanie do doświadczonych budujących. Interesuje mnie cena samej robocizny. Bez uruchamiania pieca (to robi serwisant). Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedzi. Ach, to chyba istotne - buduję 30 km od W-wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 30.08.2005 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 U mnie ogólnie za zrobienie kotłowni 600zł (z zawieszeniem pieca) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pafnucy 30.08.2005 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 U mnie ogólnie za zrobienie kotłowni 600zł (z zawieszeniem pieca) a co konkretnie obejmuje u Ciebie ta kwota? Zawieszenie takie fizyczne, na ścianie? A ile może kosztowac uruchomienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 30.08.2005 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Szeryf, To u Ciebie bardzo tanio w porównaniu z sugestiami mojego fachmana. Czy Ty też w okolicach Warszawy. Może tutaj takie zdzierstwo trzeba przyjąć z pokorą? Za uruchomienie płacę serwisantowi Vissmanna a ile to zaraz zadzwonię i się dowiem. Mój hydraulik już 1000 zł zainkasował na jakieś rurki, złączki itp. Przebąkiwał coś o 1800 za robociznę Proszę o opinię. Ratujcie nim znów zrobią ze mnie jelenia a mi zabraknie argumentów do dyskusji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 30.08.2005 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Pierwsze uruchomienie za darmo - tylko trzeba zwrócić kaskę za dojazd serwisanta. Taką informację otrzymałam w jednym z serwisów w Grodzisku Maz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szeryf 30.08.2005 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Może dlatego 600zł, że facio robił mi całą instalację c.o. i wod-kan.Cena ta obejmuje (powieszenie, odpalenie,połączenie wszystkich rurek,podłączenie do komina idt). A tak na marginesie to cała robociznac.o. i wod-kan to 4000 zł. Buduję w Podlaskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tommi 30.08.2005 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 U mnie hydraulik wziął 800PLN za kotłownię - sama robocizna (powieszenie pieca, podłączenie wszystkich rurek, napełnienie instalacji wodą). Do tego materiały - ile to dokładnie nie liczyłem, bo się całościowo rozliczałem ze sklepem.Następnie przyjechał servisant i uruchomił piec - zapłaciłem tylko koszt dojazdu 30PLN + podłączenie kabelków zasilających do pieca i pompek (wraz z kabelkami i wtyczkami) - 30PLN = w sumie 60PLN. pozdr.Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 30.08.2005 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Szeryf,u mnie też on robił całą instalację. Zobaczymy?Tommi,Ty z tych samych okolic. Nie powinno więc być większej różnicy w cenie. Zobaczymy!Będę się targować!Bardzo Wam dziękuję. To ważne dla mnie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 31.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2005 Witam, Ja płaciłem za instalację kotłowni olejowej 500PLN.Wchodziło w to:- ustawienie zbiornika na OO (1100l)- ustawienie kotła i podłączenie do niego rurek do zbiornika- podłączenie kotła do instalacji CO i CWU (2 obiegi z 2 pompkami, instalacja napełniająca, cyrkulacja, naczynia wyrównawcze CO, CWU, zawory bezpieczeństwa, manometry), - podłączenie rury spalinowej do komina (spiro)- napełnienie instalacji- próbne odpalenie kotła (kocioł był używany więc później serwisantkotła wpadł go pomierzyć i wyregulować analizatorem spalin) Hydraulicy robili u mnie całą instalację.Oczywiście materiały na osobnych fakturach (jako takie upusty załatwiłem sobie w hurtowni - hydraulicy mają tam takie wejścia, że jak się nie żąda upustów to sami sobie je odbierają dlatego tak chętnie rozbudowują instalację o ekstra zawory i inne duperele które nie mają wpływu ani na komfort ani na bezpieczeństwo instalacji...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts