Gość gregmena 30.08.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 1. jak to jest z porastaniem dachówki???która porasta a która nie????? 2. ciesla powiedzial ze jak dom z poddaszem to nie wolna ceramiki???????wg projektu mam ceramiczna lub cementowa, inny ciesla powiedzial ze lepiej wzmocnic, co wy na to???albo ze strop zelbetowy??? ile to cos i co to????/ pilne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.08.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Ceramiczna (zwykła) też porasta. W zasadzie z czasem i w sprzyjających warunkach wszystko porośnie.Co do dachu - czemy to ceramiczna nie nadaje się nad poddasze użytkowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 30.08.2005 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 jak to czemu ? bo ma wiekszy upust na cementową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bonzai 30.08.2005 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Nie słuchaj tych "fachowców" to jakieś bzdury. Jakie jest wytłumaczenie, że nie można kłaść tej dachówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość gregmena 30.08.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 wytlumaczenie jest takie ze dach zawali mi sie na leb, tak powiedzial 2 ciesla 1 powiedzial zejest ok, ale da mocniejsze drewno i dwa ze brakuje 5 jetek 2 polecil cementowa brassa bo nie porasta 1 powiedzial ze wybór ceramiki to bardzio dobry wybór ile bior pozxa tym ciesle i dekarze 1 powiedzial 16 zl od ciesielki 2 powiedzial 6000 zl za ciesielke i dekarke (170 metrów dach) glowa mnie boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 30.08.2005 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Mam jeszcze mało doświadczenia, ale jak czytam takie posty to ręce opadają - że dach na łeb spadnie??? a jakie dachy leżą najdłużej - popatrz na Starówki - na pewno nie te kryte eternitem. Przeżywają kilka pokoleń i głupotę pseudo-dekarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.08.2005 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 wytlumaczenie jest takie ze dach zawali mi sie na leb, tak powiedzial 2 ciesla 1 powiedzial zejest ok, ale da mocniejsze drewno i dwa ze brakuje 5 jetek 2 polecil cementowa brassa bo nie porasta 1. Przecież w pierwszym poście stoi jak byk, że dach (więźba) jest wyliczona na cementówkę lub ceramiczną więc w czym problem? Projekt indywidualny? Jeśli nie to popytaj tych co już pobudowali co mają jeśli indywidualny to możesz dać do ponownego przeliczenia. 2. Powtarzam jeszcze raz - w sprzyjających warunkach porośnie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 30.08.2005 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 ciesla powiedzial ze jak dom z poddaszem to nie wolna ceramiki Może pijany był... a jak parterowy to wolno??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 30.08.2005 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 zauważyłam, że cieśle bardzo często chcą wzmacniać - pogrubiać krokwie, tak na wszelki wypadek. Jeśli masz wątpliwości, czy Twoja więźba jest liczona pod najcięższe dachówki, to daj ją jeszcze raz do przeliczenia konstruktorowi i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuczek1719499749 30.08.2005 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Dla mnie takie wytłumaczenie miałoby sens tylko wtedy, gdyby więźba była faktycznie wytrzymałościowo przygotowana pod pokrycie lżejsze, a Ty chciałbyś zmienić na ceramiczną. Jeśli w projekcie stało jak byk, że pokrycie z dachówki ceramicznej lub cementowej i więźba została przystosowana do tego pokrycia to co tu wzmacniać??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts