Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ja chyba z innej planety jestem... :o

Tomek_J

Recommended Posts

A tak poważnie - fajne, ale ręcznika, chysteczki do nosa czy powłoczki tym nie uprasuję...

To Firma wymyśli urządzenia w kształcie kołderki. A dla prasujących spodnie - w kształcie nóg i pośladków :D I gadżeciarza poznawac będziemy po tym, że pod ścianą u niego stoi taki rząd dziwacznych kształtów...

• Odpowiedzi 331
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To Firma wymyśli urządzenia w kształcie kołderki. A dla prasujących spodnie - w kształcie nóg i pośladków :D I gadżeciarza poznawac będziemy po tym, że pod ścianą u niego stoi taki rząd dziwacznych kształtów...

Tomku, domyślam się, że po za zmywaniem naczyń, wyręczasz Twoją Żonę również w czynności prasowania? Ja niestety sama prasuję mężowe koszule i spodnie (poza pościelą, ręcznikami, ścierkami, obrusami, dziecięcymi ubrankami, pieluchami, moimi ubraniami, ubraniami codziennymi itp.) i strasznie jest to dla mnie uciążliwe. Gdyby ktoś oferował mi jakieś takie fajne, zgrabne, kompaktowe urządzenie (nie rząd urządzeń) w przystępnej cenie, to bardzo chętnie bym kupiła. I to naprawdę nie chodzi o gadżeciarstwo. Nie lubię po prostu stać pół niedzieli na deską do prasowania.

nie czytałam wszystkiego Tomku,ale ja też jestem z innej planety :lol:

zmywarę tak rzadko włączam, centralny odkurzacz - cały wątek kiedyś sobie pisałam o tym przybytku - wg mnie zbędnym, choć odkurzam codziennie.

Jestem z venus :lol:

to ja trochę inaczej - zmywanie reczne mi nie przeszkadza a nawet zawsze lubiłam tą czynność :wink: ale:

- mam bardzo delikatna skórę rąk i płyn do naczyń to dla niej tortura, a o rękawiczkach albo zapominalam albo mi sie nie chciało..

- zmywarka jesto wiele bardziej ekonomiczna i ekologiczna niz zmywanie reczne. Policz ile zużywasz wody myjąć kilka razy dziennie pod wodą bieżącą a tak ladujesz zmyware raz dziennie i ona zuzywa ci np. tylko 16 litrow

to ja trochę inaczej - zmywanie reczne mi nie przeszkadza a nawet zawsze lubiłam tą czynność :wink: ale:

- mam bardzo delikatna skórę rąk i płyn do naczyń to dla niej tortura, a o rękawiczkach albo zapominalam albo mi sie nie chciało..

- zmywarka jesto wiele bardziej ekonomiczna i ekologiczna niz zmywanie reczne. Policz ile zużywasz wody myjąć kilka razy dziennie pod wodą bieżącą a tak ladujesz zmyware raz dziennie i ona zuzywa ci np. tylko 16 litrow

Bosko! Popieram. Malo tego idac wrednie tokiem myslenia, ze niektore rzeczy to tylko gadzety, zakladam, ze Ci ktorzy sa anty zmywarkom, i wogole sprytnym urzadzeniom nie posiadaja telefonow komorkowych na przyklad albo posiadaja i dumnie nie uzywaja? :wink: Typu: mam pralke ale co tam pozasuwam recznie dla idei, albo: wlacze praleczke moja codziennie ale naprawde uwazam ja za zbedne urzadzenie. Ale numer! :D

zakladam, ze Ci ktorzy sa anty zmywarkom, i wogole sprytnym urzadzeniom nie posiadaja telefonow komorkowych na przyklad

Posiadają. Aczkolwiek kupiła mi go firma. Sam wcale nie odczuwam potrzeby komunikowania się z resztą świata non-stop 24 godziny na dobę. Wkurzają mnie ludzie, którzy mają pretensję, że nie noszę go wszędzie ze sobą. Cóż, ja po prostu bardzo cenię sobie to, co na świecie najświęsze: święty spokój. A udawanie się np. do wucetu z komórką to dla mnie już choroba psychiczna.

albo posiadaja i dumnie nie uzywaja? :wink:

Nie, to byłoby gadżeciarstwo do kwadratu. Podobnie jak np. posiadanie trzech komórek naraz (a spotyka się takich dziwoków).

Typu: mam pralke ale co tam pozasuwam recznie dla idei

Umiesz czytać ze zrozumieniem ?...

mimilapin napisał:

nie czytałam wszystkiego Tomku,ale ja też jestem z innej planety

zmywarę tak rzadko włączam, centralny odkurzacz - cały wątek kiedyś sobie pisałam o tym przybytku - wg mnie zbędnym, choć odkurzam codziennie.

ewunia

zalewasz

nie miałabyś czasu na te dziesiątki stron autografów ze zdjęciem

trzeba sobie pociechy wychować :lol:

http://foto.onet.pl/upload/24/78/_535739_n.jpg

Do prasowania mam panią - nie znosze tego robić (te męża koszule, brrr), ale coraz mniej ma pracy, bo Pysia ją zastępuje i dobrze jej to wychodzi.

Dziewczynki same się kąpią i ubierają, sprzatają. Lada moment nie będę miała co robić w domu :D

p.s.

są jednak dziedziny, w których szukam techniki na wysokim poziomie, ale nie dotyczą one prac domowych tylko pracy i hobby.