Adahome 30.08.2005 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Czy ktoś już budował? Jezeli tak to gdzie i za ile i wogóle na co zwracać uwagę? Adahome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 13.03.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Witam wszystkich Jestem coraz bliżej chwili w której stanę się posiadaczem ziemskim i zastanawiam się co na owej ziemi zbudować. Podoba mi się (za wyjątkiem delikatnej zmiany układu parteru) projekt D78 http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=245&IdKolekcji= To co najbardziej budzi moje wątpliwości to wielkość i koszty budowy. Z tego co zauważyłem nie jest to popularny projekt ale może ktoś ma spostrzeżenia związane z tym domem. Proszę też o informacje o ewentualnych zamiennikach w nieco mniejszym rozmiarze (ok 160m). Z uwagi na kształt działki (47x24) i położenie względem stron świata główny układ domu musi pozostać niezmieniony czyli podłużny z tarasem na krótszym boku przeciwległym do garażu (2 stan) Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aston 13.03.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 A C19 Rozległy oglądałeś? Bardzo jest podobny i rzeczywiście mniejszy - ok 160 m2. Też nie jest popularny. My właśnie przymierzamy się do budowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snoopy 14.03.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Rozległego widziałem, jest pierwszym rezerwowym Szkoda że na poddaszu są tylko 2 sypialnie, chyba wolałbym układ z 1 dużą sypialnią na dole i 3 na górze, trudno przewidzieć jak dalece się rodzina rozprzestrzeni Czy do Rozległego robiliście już jakieś poważniejsze przymiarki do kosztorysu? Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aston 14.03.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 Tak, ponieważ 4 kwietnia na plac budowy wchodzi ekipa, więc jeśli chodzi o kosztorysy to jesteśmy dość zaawansowani. Działkę i papierologię mamy już za sobą. Jeśli chodzi o budowę to generalnie chcielibyśmy się zmieścić w 300 tys z wykończeniem (bez mebli) i mamy nadzieję, że się uda, ale tak naprawdę wszystko zależy od materiałów wykończeniowych, jakich użyjemy. Buduje nam 1 firma, wykończenie wnętrz (podłogi, glazura, łazienki itp) zrobi inna ekipa i częściowo sami. W tej chwili czekamy już tylko, aż stopnieje śnieg, i na działkę wejdzie elektryk i hydraulik, żeby zrobić przyłącza. Mam nadzieję, że będzie to już wkrótce i uda się zacząć budowę bez opóźnień. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markusj 27.04.2009 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Witam,Czy ktos juz budowal wg projektu D78 Dostatni? Pozdrawiam,Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts