Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt D78 DOSTATNI

Recommended Posts

• 6 months później...

Witam wszystkich :)

Jestem coraz bliżej chwili w której stanę się posiadaczem ziemskim i zastanawiam się co na owej ziemi zbudować. Podoba mi się (za wyjątkiem delikatnej zmiany układu parteru) projekt D78

http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=245&IdKolekcji=

To co najbardziej budzi moje wątpliwości to wielkość i koszty budowy. Z tego co zauważyłem nie jest to popularny projekt ale może ktoś ma spostrzeżenia związane z tym domem. Proszę też o informacje o ewentualnych zamiennikach w nieco mniejszym rozmiarze (ok 160m). Z uwagi na kształt działki (47x24) i położenie względem stron świata główny układ domu musi pozostać niezmieniony czyli podłużny z tarasem na krótszym boku przeciwległym do garażu (2 stan)

Pozdrawiam

Piotrek

Rozległego widziałem, jest pierwszym rezerwowym :) Szkoda że na poddaszu są tylko 2 sypialnie, chyba wolałbym układ z 1 dużą sypialnią na dole i 3 na górze, trudno przewidzieć jak dalece się rodzina rozprzestrzeni :wink:

Czy do Rozległego robiliście już jakieś poważniejsze przymiarki do kosztorysu?

Pozdrówka

Tak, ponieważ 4 kwietnia na plac budowy wchodzi ekipa, więc jeśli chodzi o kosztorysy to jesteśmy dość zaawansowani. Działkę i papierologię mamy już za sobą. Jeśli chodzi o budowę to generalnie chcielibyśmy się zmieścić w 300 tys z wykończeniem (bez mebli) i mamy nadzieję, że się uda, ale tak naprawdę wszystko zależy od materiałów wykończeniowych, jakich użyjemy. Buduje nam 1 firma, wykończenie wnętrz (podłogi, glazura, łazienki itp) zrobi inna ekipa i częściowo sami.

W tej chwili czekamy już tylko, aż stopnieje śnieg, i na działkę wejdzie elektryk i hydraulik, żeby zrobić przyłącza. Mam nadzieję, że będzie to już wkrótce i uda się zacząć budowę bez opóźnień. :-?

pozdrawiam

• 3 years później...