Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

profil deceuninck+winkhous czy veca+maco pomózcie proszę .

Recommended Posts

Mieszkam w Orzyszu w warmińsko-mazurskim ,stoję przed wyborem kupna 25 okien w kolorze złotego dębu 5 KM.Mam do wyboru dwóch sprzedawców -deceunincka-kupuje profile,szyby,okucia i sam je składa w swoim zakładzie pod nazwą TORAJ w Piszu lub drugi sprzedawca veca sprowadza gotowe okna z OKNOPLASTU Z Krakowa i tylko je montuje GROT z Pisza (firma powstała poł roku temu ).Podobają mi się obydwa profile .Zauważyłam roznice w zgrzewach .W deceunincku zgrzewy sa chyba malowane jakąś farbą ok 2-3 mm,a w veca okleina drewnopodobna jest na styk-co jest lepsze .Powiedziano mi również ze veca ma ciensze ścianki profila .Sama juz nie wiem czy lepiej wybrac veca bo robi je duza fabryka czy deceunincka firma mała ale w naszym rejonie długo istnieje .

Poradzcie proszę.

mdzelawski - mimo ze garazowka to istniejaca juz jak slysze wiele lat i czasem taki producent jest o niebo lepszy od uznanej firmy - zwlaszcza w swietle ostatnich wydarzen gdy najwieksi maja takie problemy ze zaraz zamykac sie beda tuzinami ;)

karwowska agnieszka - wybacz ale nie sposob w takiej sytuacji ci doradzic jednoznacznie. Jedno i drugie rozwiazanie ma swoje wady i zalety. Wrercz odbieram jako chec zrzucenia na innych podjecie decyzji. My maly za malo danych - Ty masz wiecej wiec naprawde rzuc moneta skoro sie zdecydowac miedzy dwoma nei mozesz