Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

witam! remont domu z zewnatrz koncze na renowacji wjazdu do garazu pod domem. jest to zwykla plyta betonowa.jedak kilkunastoletnie uzywanie spowodowalo liczne spekania i wzery. najlepiej usunac-ale jak sie okazuje dora dusza przewidziala wojne atomowa i wylewka na wjezdzie ma grubosc ok 30 cm. pomyslalem zeby sama plyte pokryc plytka antyposlizgowa-ryflowana, czy cos w tym stylu. obawiam sie jednak ze na takiej plytce bedzie zalegac lod i snieg. moze ktos ma doswiadczenia w uzytkowaniu takiego wjazdu, pokrytego podobna nawierzchnia lub ma inny pomysl na rozwiazanie??

zauwazmy-wjazd to stromizna.zalezy mi na tym by nie bylo zbyt slisko.

https://forum.murator.pl/topic/39520-wjazd-do-garazu-pod-domem-czym-pokryc/

Witam,

Ja mam właśnie taki wjazd i położyłem płyty ażurowe 60x30x10 - nawet w zimie jak leży śnieg to da się po tym wyjechać chociaż jak są roztopy i później znowu złapie to trzeba ten lód trochę odkuć...

Wiem, że to podwyższy Ci poziom wjazdu względem poziomu posadzki w garażu także jak nie chcesz kuć tego wjazdu to może w samym garażu połóż kostkę brukową?

Znajomi, którzy mają zwykły betonowy wjazd do garażu o włąśnie takim stromym zjeździe w zimie samochód trzymają na dworze...

Podejrzewam, że żadne płytki antypoślizgowe czy nawet specjalne garażowe nie pomogą jak spadnie śnieg - za mała przyczepność a te płytki ażurowe to nawet fajny pomysł - w środku sobie trawa może rosnąć a jak ktoś nie lubi to zostawić puste albo wysypać żwirem...

https://forum.murator.pl/topic/39520-wjazd-do-garazu-pod-domem-czym-pokryc/#findComment-798074